İstanbullular Elazığ lezzetlerine doydu

'Elazığ Yöresel Ürünleri ve Lezzet Günleri' etkinliği İstanbulluların yoğun ilgisine sahne oldu.

İstanbullular Elazığ lezzetlerine doydu
 İstanbullular Elazığ lezzetlerine doydu

'Elazığ Yöresel Ürünleri ve Lezzet Günleri' etkinliği İstanbulluların yoğun ilgisine sahne oldu. 
Elazığ Turizmini Geliştirme ve Yaşatma Derneği (ELTÜRK) tarafından gerçekleştirilen 'Elazığ Yöresel Ürünleri ve Lezzet Günleri' etkinliği İstanbulluların yoğun ilgisine sahne oldu. Katılımcı firmalar 27 Kasım-01 Aralık 2019 tarihleri arasında İstanbul-Maltepe Etkinlik alanında gerçekleşen Elazığ tanıtım günlerine herkesi bekliyor.


Elazığ'ın yöresel ürünleri İstanbullulara lezzet şöleni yaşattı.

Elazığ Turizmini Geliştirme ve Yaşatma Derneği (ELTÜRK) tarafından bu yıl 2.'si düzenlenen ‘Elazığ Yöresel Ürünler ve Lezzet Günleri ’ etkinliğinde, Elazığ’ın Ağın Leblebisi, Orçik şekeri, Dutunu, Öküzgözü Üzümü, Badem Şekeri, süt ürünleri ve daha birçok yöresel lezzet İstanbullu ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

İkinci kez düzenlenen Elazığ Tanıtım Günleri’ne İstanbullu vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Birçok yöresel lezzetin sergilendiği etkinlikte kurulan stantlar göz doldurdu. Sergilenen ürünlerin tamamının Elazığ üretimi olarak öne çıkması da dikkat çekti. Etkinlik kapsamında sergilenen lezzetler arasında Elazığ’ın vazgeçilmez lezzeti Orçik ve ilin Ağın ilçesinde evlerde el emeği ile yapılan Ağın leblebisi, damaklarda hoş tatlar bıraktı.

Etkinliğin açılışı Elazığlı milletvekilleri ve çok sayıda Elazığlı sanatçının katılımıyla gerçekleşti. Elazığ halk oyunları ekibinin gösterileri ve yöre türküleriyle coşan ziyaretçiler, eğlenceli dakikalar geçirdi.

Elazığlı 55 firmanın yöresel lezzetleriyle katıldıkları ‘Elazığ Yöresel Ürünleri ve Lezzet Günleri‘ etkinliği 01 Aralık Pazar tarihinde sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 08 Aralık 2019, 20:28

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109