İstanbul’da Gaziantepliler Gazilik Ünvanını Ataşehir'de Kutladı

Gaziantep’e Gazilik ünvanının verilişinin 94.yıl dönümü münasebetiyle İstanbul’da Kadıköy Gaziantepliler Derneği tarafından coşku dolu geçen bir gece düzenlendi.

İstanbul’da Gaziantepliler Gazilik Ünvanını Ataşehir'de Kutladı
İstanbul’da Gaziantepliler Gazilik Ünvanını Ataşehir'de Kutladı

Gaziantep’e Gazilik ünvanının verilişinin 94.yıl dönümü münasebetiyle İstanbul’da Kadıköy Gaziantepliler Derneği tarafından coşku dolu geçen bir gece düzenlendi.

Ataşehir Develi Restaurant’ta düzenlenen kutlama töreninin sunuculuğunu Kadıköy Gaziantepliler Derneği yönetim kurulu üyeleri Salim Erdem ve Sena Hocaoğlu yaptı.

Gecenin açış konuşmasını yapan Dernek Başkanı İsmet Enç, günün anlam ve önemine değinerek, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Konuşmasına Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Gaziantep’e Gazilik ünvanını verirken yaptığı konuşmayı dile getiren Başkan Enç, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk o gün mecliste şu konuşmayı yaptı. ‘Gaziantep sen bir abidesin! Sen ikinci bir Plevne, ikinci bir Çanakkale’sin. Sen kahraman Antep, bütün bu elem günlerinin teselli, bu necat günlerinin ümidisin! Mütakere muharebe şerefi iftiharı oldun! Avrup’nın çelik, camit ruhunu gevşeten bir secaat ateşi oldun! Biz bugün senin yeşil ağaçlarının sakin gölgesinde milli tarihimizin en ünlü vakıasını, en safşaheserini, milli kahramanlığımızın ilahi bir timsalini seyrediyoruz. Onun için hükümet bugün senin yaralı ve asil göğsüne gazi nişanını takarken, bütün millet birden karşısında huşu ile, şükranla eğiliyor! Gaziantep! Dünyada bir tek Türk kaldıkça senin ismin mukaddes tanınacak, dünya durdukça senin gazi kalan Türklüğün ebedi bir timsalin olacaktır’. Değerli dostlarım gayem kimseyi kırmak değildir. Ben onu bunu bilmem. Sonradan olmuş kahraman veya şanlı değiliz. Bize rahmetle andığımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Gazilik ünvanını layık gördü. Biz Gaziantepliyiz. Yaşa Gaziantep, varol Gaziantep” dedi.

Salondaki herkesi duygulandıran bu konuşmanın ardından başkan Enç, alkışlar arasında bütün davetlilere katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Gecede konuşan Gaziantep Dernekleri Federasyon Başkanı Mehmet Güçtekin ise, bütün davetlilere katılımlarından dolayı teşekkür ederek, “Gaziantepliler, Gaziantep’i sevenler, kendisini Gaziantepli hissedenler gecemize hoş geldiniz. Gaziantep dışında yaşayan hemşerilerimizin, bu tür etkinlikler ile birlik ve beraberliği daha çok pekişmektedir. Bu tür organizasyonlar beraber neler yapabileceğimizi göstermektedir. Kahramanlık destanı yazan 6 bin 300 şehidimize ve atalarımıza rahmet diliyorum. Bu gecenin organizasyonunda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yapılan açış konuşmalarının ardından Gaziantep Dernekleri Federasyonu Onursal Başkanı İnal Aydınoğlu, 87 yaşındaki baklava ustası Nuri Bilge’ye meslekte 75. yıl anısına Kadıköy Gaziantepliler Derneği tarafından hazırlanan bir plaket verdi. Aydınoğlu plaket takdiminin ardından, konuşmasında 87 yaşındaki baklava ustası Nuri Bilge’ye övgüler yağdırarak, “Nuri Bilge ustamızın yüzü aydınlık ve nur saçıyor. Bu da mesleğini severek yapmasından kaynaklanıyor. Yani başarılı ve mutlu olabilmek için, ya sevdiğiniz işi yapacaksınız ya da yaptığınız işi seveceksiniz. İşte Nuri Bilge işini, Gaziantep’i seven, insanlara güzel tatları vermeyi seven güzel bir insan. Kendisini yürekten kutluyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ve plaket töreninin ardından Dr. Samet Bayrak günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Daha sonra Atatürk’ün Gaziantep’te yaptığı balkon konuşması slayt eşliğinde davetlilere izletildi.

Gecenin devamında ise sahne alan sanatçılar Faruk Lök ve Mine Geçili seslendirdikleri birbirinden güzel eserlerle davetlileri coşturdu. Gecede ayrıca davetlilere birbirinden lezzetli Gaziantep yemekleri ikram edilirken Gaziantep’i tanıtan broşürler ve çeşitli hediyeler dağıtıldı.

Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2015, 14:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109