İstanbul Yerel Gazeteciler Birliği Kuruldu

İstanbul Yerel Gazeteciler Birliği Kuruldu

İstanbul Yerel Gazeteciler Birliği Kuruldu
İstanbul Yerel Gazeteciler Birliği Kuruldu

İstanbul daki yerel gazete, radyo, tv. ve internet haber sitesinin bir araya gelerek kurduğu Yerel Basın Birliği, yüzlerce seçkin davetlinin katıldığı Ataşehir Marriot Hotel deki muhteşem gece ile beklenen çıkışı yaptı. Artık yeni bir dönem başlıyor

İstanbul daki yerel gazete, radyo, tv. ve internet haber sitesinin bir araya gelerek kurduğu Yerel Basın Birliği, yüzlerce seçkin davetlinin katıldığı Ataşehir Marriot Hotel deki muhteşem gece ile beklenen çıkışı yaptı. Artık yeni bir dönem başlıyor diyen gecenin mimarı Kurucu Başkan Ali Rıza Yıldız, Ulusallık rozeti takılacaksa yerel medyaya takılmalıdır dedi.
  
Siyasetten iş dünyasına yüzlerce seçkin davetlinin ilgi odağı olan nezih geceye; belediye başkanları, bürokratlar, gazeteciler, sanatçılar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri yoğun katılım gösterdi. Ünlü isim Vatan Şaşmazın sunuculuğunu yaptığı gecede kurucular kurulu ve birliğe destek veren tüm basın kuruluşu temsilcileri dakikalarca ayakta alkışlandı.
  
Türk yerel basın tarihinde iddialı bir çıkışla önemli bir başlangıç yapan İstanbul Yerel Basın Birliği  (YER-BAS), Ataşehir Marriot Hotel de düzenlediği tanıtım yemeği ile büyük ilgi uyandırdı. İstanbul genelindeki yerel gazete, radyo, tv. ve internet haber sitesinin bir araya gelerek kuruluşunu gerçekleştirdiği Yerel Basın Birliği Derneği, görkemli bir geceyle start verdi.

 

Ünlü isim Vatan Şaşmaz ın sunuculuğunu yaptığı geceye Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz ün yanı sıra; Tuzla’dan Beykoz a, Sultanbeyli den Üsküdar, Ümraniye, Kadıköy, Pendik, Şile, Maltepe, Sancaktepe ve Çekmeköy e kadar Anadolu yakasındaki tüm ilçelerin siyasetten iş dünyasına önde gelen isimleri katıldı. Bürokrat, basın mensubu, dernek ve oda gibi bir çok sivil toplum kuruluşu temsilcisi de geceye yoğun ilgi gösterdi. Ayrıca devlet erkanı bir çok bakan ve milletvekili de gönderdikleri telgrafla geceyi kutladı.
 
Kokteylle başlayan gece, daha sonra yemekle devam etti ve kısa film gösterimi ile yerel basının günümüzdeki durumu davetlilere izletildi. Tüm ayrıntıların büyük bir hassasiyet ve titizlikle düşünülüp tasarlandığı gece, tek kelime ile muhteşem bir organizasyon oldu.
 
Gecenin finalinde ise Türk Sanat Müziği Sanatçısı Billur Lermi nin seslendirdiği birbirinden güzel şarkılar, davetlilere unutulmaz bir gece yaşattı.
  
 Flashaber Sahibi Ali Rıza Yıldız ın kurucu başkanlığında oluşan Yerel Basın Birliği kurucuları İlk Haber Gazetesi Sahibi Arslan Ariç, Metropol Gazetesi Sahibi Mahmut Boydak, Kent 34 Haber Sitesi Sahibi Vural Dağtekin, Kartal Haber Gazetesi Sahibi Kenan Gülerci, Flashaber Yazı İşleri Müdürü Kenan Baylam ve Sultanbeyli Bakış Gazetesi Sahibi Ahmet Çöpür ile birliğe destek veren Maltepe Olay Gazetesi Sahibi Ahmet Tükek, Kral Karadeniz Tv. Genel Yayın Yönetmeni Hasan Dağlı, Klashaber Sahibi Bayram Şahin, Songün Gazetesi Sahibi Necmettin Sezen, Elvan Gazetesi Sahibi M. Zahid Yıldırım, Kent Yaşam Gazetesi Umut Veli Develi ve Üsküdar Tercüman Gazetesi Nimet Kartal gibi sahneye davet edilen basın kuruluşu temsilcileri, konuklar tarafından dakikalarca alkışlandı.  
 
 Kurucu Başkan Ali Rıza Yıldız; Yerel Basın Kendine Çeki Düzen Vercek

 Gecenin mimarı diye Vatan Şaşmaz tarafından anons edilerek sahneye davet edilen Kurucu Başkan Ali Rıza Yıldız, Katılımınız için teşekkür ediyor ve hoş geldiniz diyerek başladığı konuşmasında; yerel basının günümüzdeki yeri ve önemine değindi.

Bildiğiniz gibi; protokol kuralları gereği, tek tek isim saymak gerekiyor ancak ben müsaadenizle o faslı geçeceğim. Çünkü; yıllardır sizlerle paylaşamadığımız, topluma yansıtamadığımız biriken sorunlar silsilesi buna izin vermiyor, diyen Yıldız, “Az önce izlediğiniz kısa filmde; Yerel Basın kendine çeki düzen veriyor dedik. Evet iddialıyız. Bu ülkede siyaset nasıl yeniden tasarlanıyorsa, toplumsal kalıplar nasıl değişimden geçiyorsa, yaygın medya nasıl kabuk değiştiriyorsa, yerel medya da çağın gereklerine uymalıdır dedi.
 
Birliğimiz, yüklendiği misyonun bilinci ile hareket edecek, ülkenin vizyonuna aykırı düşmeyecek şekilde topluma gereken katkıyı sunacak, yanlış algılamaları önleyecek etik kuralların oturtulmasına çaba gösterecek ama en önemlisi bu saygın mesleğin onurlu mensuplarına da hak ettikleri değerin verilmesi için gerekli tüm adımları atacaktır diyen Ali Rıza Yıldız, yerel basının sorunları ve çözüm önerilerini de bir bir sıraladı.

Kimse kusura bakmasın ama bizler İstanbul yerel medyası olarak; Anadolu medyasının imkânlarının çeyreğine bile sahip değiliz diyen Yıldız, Üzücü olan da şu ki; bizlerin kalemlerinden çıkan övgülerle, sayfalarımızda boy boy fotoğrafları ile halkın huzuruna çıkarılan politikacılar, Ankara’ya gidince yaygın medya dışında gazetelerin, televizyonların, radyoların yani yerel medyanın varlığını yok sayıyorlar. Yaptıkları yasal düzenlemelerle Anadolu ile İstanbul yerel medyasını aynı kefeye koyuyorlar. İşte bu anlayış; yerel medyaya büyük bir haksızlıktır dedi.

Gazeteci, vicdanı ile cüzdanı arasında sıkışmadan mesleğini icra edebilme yetisine kavuşmadıkça sorunlar bitmeyecektir diyen Yıldız, Öncelikle bir numaralı gündem maddemiz; Basın İlan Kurumu’nun İstanbul uygulaması değiştirilmelidir. Her konuda özgür olan bir yerel basın oluşturmak, bu ülkeyi yönetenlerin başlıca görevidir. Yasalarla cezaları düzenledikleri gibi, bu cezaları ödeyecek meslek sahiplerinin haklarını da teslim etmeleri gerekiyor. Mesleğimize saygınlık kazandırmak adına, her örgütlü meslek kolu gibi algılanmamız ve sırf bu sebeple dışa itilmeden masada hak ettiğimiz yeri almamız gerektiği gerçeği gün gibi ortada iken, ülke siyasetinin ve idarecilerin bu hususu unutmayacaklarına inanıyor ve iyi niyetimizi muhafaza ediyoruz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER