İstanbul Caz Festivali 1 Temmuz'da başlıyor

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından bu yıl 14. kez Garanti Bankası sponsorluğunda düzenlenen 18. İstanbul Caz Festivali, 1–19 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 1 Temmuz'da başlıyor

İstanbul Caz Festivali 1 Temmuz'da başlıyor
İstanbul Caz Festivali 1 Temmuz'da başlıyor

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından bu yıl 14. kez Garanti Bankası sponsorluğunda düzenlenen 18. İstanbul Caz Festivali, 1–19 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından 17 yıldır Garanti Bankası’nın sponsorluğunda düzenlenen 21. İstanbul Caz Festivali, 1 - 16 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Bu yıl da cazın önde gelen isimlerinden güncel müziğin yıldızlarına birçok ismi İstanbul’un 13 farklı mekanından ağırlayacak.

21. İstanbul Caz Festivali, 13 farklı mekânda 200’ü aşkın yerli ve yabancı sanatçının katılımıyla gerçekleştirilecek 28 konserle, bu yaz yine İstanbul’u caz müziğinin efsaneleriyle hareketlendirecek.

21. İstanbul Caz Festivali’nin tam programı Bej Karaköy’de yapılan basın toplantısıyla tanıtıldı. Toplantıda, İKSV Genel Müdürü Görgün Taner’in açılış konuşmasının ardından Garanti Bankası Kurumsal Marka Yönetimi ve Pazarlama İletişimi Birim Müdürü Elif Güvenen de bir konuşma yaptı. Güvenen konuşmasında “Bugün burada, 17 yıldır İKSV ile sürdürdüğümüz dostluğun ve yol arkadaşlığının bizim için ne kadar değerli olduğunu bir kez daha ifade etmek isterim. Bireye ve topluma değer katan İstanbul Caz Festivali’ni, uzun yıllardır ‘Garanti Caz Yeşili’ ile desteklemekten büyük mutluluk  duyuyoruz. Dileğimiz, caz müziğinin çok daha geniş kitlelerde hayat bulması.” dedi.

Toplantıda daha sonra söz alan İstanbul Caz Festivali Direktörü Pelin Opcin, festivalin programında yer alan konserlerle ilgili bilgi verdi. Caz dünyasından da önemli isimlerin katıldığı toplantı, Muhsin Akgün, Elif Çağlar, Çağlayan Çevik, Kaan Sezyum, Emel Kurhan gibi tanınmış gazeteci ve sanatçıların konuk DJ’lik yaptığı partiyle devam etti.

FESTİVALİN AFİŞ GÖRSELİ GÜLSÜN KARAMUSTAFA İMZALI

21. İstanbul Caz Festivali’nin afişi Gülsün Karamustafa ile Bülent Erkmen işbirliğiyle hazırlandı. Gülsün Karamustafa’nın “Vaat Edilmiş Resimler” serisinden detaylar, İKSV Kurumsal Kimlik Danışmanı Bülent Erkmen’in tasarımıyla festivalin afişine dönüştürüldü.

Gülsün Karamustafa afiş hakkında “Bana İstanbul Caz Festivali afişi için gelen öneriyi kabul ettiğimde işimin artık tasarımcının yaratım alanına girdiğini biliyordum. O andan sonra sonuç tasarımla izleyici arasında gelişen bir serüven olacaktı. Benim resmim tasarımcının afişinin bir oyuncusuydu.” sözlerini iletti.

Bülent Erkmen de yaptığı çalışmayı “Gülsün Karamustafa’nın Vaat Edilmiş Resimler isimli dizisindeki ‘işaret eden el’ ayrıntılarından eliptik kadrajlar aldım. Bu ‘işareteden’ çok sayıda elin eliptik kadrajlarını üst üste istifleyerek ellerin işaret ettikleri yeri İstanbul Caz Festivali’nin logosu ve yine Karamustafa’nın el yazısıyla yazılmış İstanbul Caz Festivali başlığı olarak belirledim. ‘Eller’ gösteren, logo ve başlık gösterilen oldu.” şeklinde açıkladı.

ŞEHRİN FARKLI KÖŞELERİNDE CAZ

Programında sunduğu çeşitliliğin yanı sıra kullandığı konser mekânlarıyla da izleyiciler için yeni keşif olanakları sağlayan İstanbul Caz Festivali, bu yıl da farklı mekânlara yayılarak müzikseverlere ilkler yaşatmaya devam edecek.

Bu yıl festivale ev sahipliği yapacak mekanlar arasında, Avusturya Başkonsolosluğu / Avusturya Kültür Ofisi Bahçesi, Boğaziçi Üniversitesi, Cemal Reşit Rey Konser Salonu, Cemil Topuzlu Açık Hava Sahnesi, Feriye Lokantası, Haliç Kongre Merkezi, İstanbul Bilgi Üniversitesi santralistanbul Kampüsü, İstanbul Erkek Lisesi, Kanyon, KüçükÇiftlik Park, Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi, Sepetçiler Kasrı ve Salon İKSV yer alıyor.

İstanbul Caz Festivali bu yıl ayrıca cazın sihrini şehrin parklarına da taşıyacak. Festival kapsamında bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek “Parklarda Caz” konseri izleyiciye Türkiye’den başarılı genç cazcıların yanı sıra caz dünyasının en nitelikli isimlerini aynı sahnede arka arkaya ve keyifli bir festival atmosferinde dinleme imkânı yaratacak.

5 Temmuz Cumartesi günü Nişantaşı Sanat Parkı’nda ücretsiz olarak gerçekleştirilecek “Parklarda Caz” konserine tüm İstanbullular davetli.

İstanbul Caz Festivali bu yıl ayrıca şehir sınırlarını da aşarak Türkiye’nin değişik noktalarına uzanacak. New Orleans’lı genç piyanist ve besteci Jon Batiste, topluluğu Stay Human ile İstanbul’daki konserini takiben sırasıyla Yalova, Çanakkale ve Diyarbakır’da da birer konser verecek. ABD İstanbul Başkonsolosluğu’nun desteği ile ücretsiz olarak gerçekleştirilecek bu konserlerin tarih ve mekan bilgileri için web sitemizi takip edebilirsiniz.

İSTANBUL CAZ FESTİVALİ DERGİSİ

İstanbul Caz Festivali geçen yıl olduğu gibi bu yıl da festivalin programını dopdolu bir içerikle tanıttığı festival dergisini yayımlayacak. Türkiyeli sanatçılardan yazılar ve görüşlerin de yer alacağı dergi, Haziran ayı içersinde müzikseverlere sunulacak.

İSTANBUL CAZ FESTİVALİ ALBÜMÜ

İstanbul Caz Festivali her yıl olduğu gibi festival CD’sini müzikseverlerl buluşturacak. Universal/Umusic Türkiye işbirliğiyle hazırlanacak festival CD’si festivale gelecek yıldızların seçme çalışmalarını içerecek. 21. İstanbul Caz Festivali CD’si, müzik marketlerde yerini Haziran ayında alacak. Festival takipçilerinin koleksiyonlarında önemli bir yer edinen İstanbul Caz Festivali CD’si, katılacak sanatçıları festival öncesinde tanımak ve festival heyecanının hatırasını yaşatmak için ideal!

21. İSTANBUL CAZ FESTİVALİ AÇILIŞI

21. İstanbul Caz Festivali, 1 Temmuz Salı akşamı 21.30’da Avusturya Başkonsolosluğu / Avusturya Kültür Ofisi Bahçesi’nde gerçekleştirilecek açılış töreninin ardından Four in the Pocket konseriyle başlayacak. 2007'de kurulan topluluk, vokalde Elif Çağlar, klavyede Çağrı Sertel, bas gitarda Alp Ersönmez, davulda Mert Önal ve saksofonda Toygun Sözen ile sahnede olacak. Four in the Pocket, açılış gecesi için festivale geçmiş yıllarda konuk olmuş birçok sanatçının eserlerinden oluşturdukları özel repertuarını seslendirecek. Festivalin açılış konseri için sınırlı sayıda bilet satışı da gerçekleştirilecek.

İSTANBUL CAZ FESTİVALİ’NİN DESTEKÇİLERİ

21. İstanbul Caz Festivali bu yıl Festival Sponsoru Garanti Bankası’nın yanı sıra birçok kurumun da desteğiyle gerçekleştiriliyor.

• Akasya Acıbadem (Hugh Laurie konserinin gösteri sponsoru)
• Matraş (Katie Melua konserinin gösteri sponsoru)
• Kanada Konsolosluğu (Kellylee Evans konserinin gösteri sponsoru)
• Coca-Cola  (Parklarda Caz sponsoru)
• Pirelli (Manu Katché-Richard Bona konserinin gösteri sponsoru)
• TEAS (Ustalarla Buluşmalar konserinin gösteri sponsoru)
• Raymond Weil (Cecile Mclorin Salvant konserinin gösteri sponsoru)
• DHL  (Hugh Masekela konserinin gösteri sponsoru)
• Tektekçi (European Jazz Club konserlerinin gösteri sponsoru)

Festival kapsamındaki çeşitli konserler, Avusturya Kültür Ofisi, Amerikan Büyükelçiliği, Fransız Kültür Merkezi, İtalyan Kültür Merkezi, Goethe Institut ve Norveç Kraliyeti Büyükelçiliği’nin katkılarıyla düzenleniyor. Festival kapsamında ayrıca 2014 yılında kutlanan Polonya–Türkiye arası diplomatik ilişkilerinin tesisinin 600. yıldönümü ile ilgili kutlamaların kültür programı çerçevesinde de etkinlikler gerçekleştiriliyor.

21. İstanbul Caz Festivali, Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Beyoğlu Belediyesi tarafından da destekleniyor.

21. İstanbul Caz Festivali otomotiv sponsoru Volvo Cars Türkiye.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın tüm festivallerine Öncü Sponsor Eczacıbaşı Holding, Resmi İletişim Sponsoru Vodafone Red, Resmi Taşıyıcı DHL, Resmi Konaklama Sponsoru Martı İstanbul Hotel ve Servis Sponsorları Zurich Sigorta A.Ş., GFK, Memorial Sağlık Grubu, directComn Marketing Group ve AGC destek veriyor.

21. İstanbul Caz Festivali’nin tanıtım kampanyasını BEK hazırladı.

Güncelleme Tarihi: 28 Haziran 2014, 11:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109