İSTANBUL AKILLI ŞEHİR FUAR VE KONGRESİ

1-3 Haziran tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi'nde, İstanbul Akıllı Şehir Fuarı ve Kongresi (Smart City Expo Istanbul) etkinliğini gerçekleştirecek.

İSTANBUL AKILLI ŞEHİR FUAR VE KONGRESİ
 İSTANBUL AKILLI ŞEHİR FUAR VE KONGRESİ

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, dünyanın akıllı şehircilik alanında en önde gelen şirketlerinden Fira Barcelona'nın da işbirliğiyle 1-3 Haziran tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi'nde, İstanbul Akıllı Şehir Fuarı ve Kongresi (Smart City Expo Istanbul) etkinliğini gerçekleştirecek.

Yenilikçi, çevre dostu, çözüm odaklı, daha yaşanabilir bir kent üzerine yapılan çalışmaların tümünü kapsayan "smart city" (akıllı şehir) kavramını merkezine alan etkinlikte akıllı şehircilik alanında çalışmalarda bulunan, yatırımlar yapmak isteyen yerel ve küresel kesimler 3 gün boyunca bir arada olacak.

Obama: Smart City Expo World Congress, Akıllı şehir endüstrileri açısından dünyanın önde gelen etkinliği
Yenilikçi, çevre dostu, çözüm odaklı ve daha yaşanabilir bir kent yaşamı üzerine yapılan çalışmaların değerlendirileceği ve anlatılacağı, akıllı şehir alanında proje üreten ve yatırım yapmak isteyen kesimleri bir araya getirecek Smart City Expo İstanbul (İstanbul Akıllı Şehir Kongre ve Fuarı) 1-3 Haziran tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

İlk düzenlendiği yıldan bu yana 6 senedir Barcelona’da gerçekleştirilen etkinlik, bu yıl İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde ve Kültür A.Ş.’nin organizasyonuyla, bu alanda dünyanın en önde gelen şirketlerinden Fira Barcelona’nın da işbirliği ile düzenleniyor.

Obama: “Akıllı şehir endüstrileri açısından dünyanın önde gelen etkinliği”

ABD Başkanı Barack Obama, Smart City Expo World Congress / Akıllı Şehirler Fuarı ve Dünya Kongresi hakkında bir güven mektubu yayınladı ve etkinliği yeni iş geliştirme fırsatları bakımından “ideal” olarak tanımladı.

Obama, ABD Ticaret Bakanlığı üzerinden gönderdiği güven mektubunda, “Bu fuardaki işbirliği, ekonomik büyümenin yanında yeni iş imkânları sunmasına yardımcı olacaktır” dedi.

150 Belediye 10 Bin Profesyonel

Dünyanın önemli şehir ve şirketlerinin kendi yenilikçi çözümlerini sunma imkânı elde edeceği etkinliğe, nüfusu 100 bini aşan 150’den fazla belediyenin başkanı ile bazı ülke liderleri ve 10 bin profesyonelin katılması bekleniyor.

Akıllı şehircilik uygulamalarının son örnekleri görülebilecek

Etkinliğin kongre ve fuar kısmında akıllı şehircilikle ilgili her şey yer alacak ve bütün konular konuşulacak. Fuar alanında akıllı şehircilik uygulamalarının örnekleri, son teknoloji ürünleri bulunacak. Ayrıca dünyaca tanınmış kurum, kuruluş ve şirketler kongrede yerini alacak.

Akıllı kent uygulamaları ile ilgili en son gelişmelerin takip edilebileceği fuar alanı için Haliç Kongre Merkezinin 11 bin metrekarelik otopark alanı kapatılacak. 200’den fazla şirketin proje ve prototipleri görülebilecek.

Toplamda 10 bin kişinin ziyaret etmesi beklenen fuar, şehri, içinde yaşayanlar için daha konforlu kılacak fikirler üretmeye yardımcı olacak.

Ulaşımdan teknolojiye, altyapıdan girişimciliğe her şey konuşulacak

Akıllı şehircilikle ilgili görüşlerin ve çalışmaların paylaşılacağı kongrede ise 80’den fazla şehir tasarımcısı ve akıllı şehirler konusunda uzman katılımcılara ilham vermek için konuşma ve sunum gerçekleştirilecek.

Akıllı şehirciliğin temelini oluşturan 6 ana başlıkta gerçekleştirilecek kongrede, konuyla ilgili her şey “Ulaşım”, “Yenilikçi ve Teknoloji”, “Enerji”, “Akıllı Toplum”, “Girişimcilik ve Ekonomik Gelişim” ve “Büyük Veri” başlıkları altında ele alınacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Kültür A.Ş. tarafından organizasyonu yürütülen Uluslararası Smart City Expo İstanbul Kongre ve Fuarı, UCLG (United Cities and Local Governments) Türkiye Belediyeler Birliği ve Marmara Belediyeler Birliği tarafından da desteklenmektedir.

Organizasyona Türkiye başta olmak üzere Türki Cumhuriyetler, Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Balkan ülkelerinden üst düzey katılım sağlanacak.


Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2016, 13:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER