İstanbul 1. Uluslararası Halk Müzikleri Festivali

İstanbul 1. Uluslararası Halk Müzikleri Festivali 1 Aralık akşamı saat 20.00’de Cemal Reşit Rey’de müzikseverlerle buluşacak!

İstanbul 1. Uluslararası Halk Müzikleri Festivali
İstanbul 1. Uluslararası Halk Müzikleri Festivali

İstanbul 1. Uluslararası Halk Müzikleri Festivali 1 Aralık akşamı saat 20.00’de Cemal Reşit Rey’de müzikseverlerle buluşacak!
Aziza Mustafa Zadeh’le Başlıyor
Caz piyanisti, şarkıcı, besteci Aziza Mustafa Zadeh, Azeri Halk Müziği “Mugam”ı caz ve klasik müzikle buluşturduğu repertuvarıyla, 1 Aralık akşamı saat 20.00’de Cemal Reşit Rey’de müzikseverlerle buluşacak! İstanbul 1. Uluslararası Halk Müzikleri Festivali kapsamında sahne alacak Zadeh’e, bas gitarda Ralf Cetto, bateride Simon Zimbardo eşlik edecek.

Aziza Mustafa Zadeh Trio / 1 Aralık 2018, Cumartesi / 20.00 / İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cemal Reşit Rey Konser Salonu



Albümlerinde doğu-batı ezgilerini ustaca yorumlayarak dileyenleri yeni ufuklara götüren Aziza Mustafa Zadeh, Azeri müziğinde doğaçlama olarak adlandırılan ‘Mugam’ tekniğini cazda en iyi uygulayan isimlerden. Mugam, kökeni 9’uncu yüzyıla kadar uzanan bir müzik türü. Azerbaycan, İran, Hindistan ve Türk müziğinde örneklerine rastlansa da, zamanla ülkelerin kültürlerine göre farklı formatlar kazanmıştır.

Gerek yorumlarında, gerek bestelerinde geniş bir yelpazede sanatını şekillendiren Aziza Mustafa Zadeh, caz ve klasik müziğin yanı sıra halk müziklerini de sanatına yansıtıyor.

Halk Müziğine İlgisi Babasından Geliyor



Müziğinde hiçbir şeyi planlı yapmadığını söyleyen Aziza Mustafa Zadeh, müziğin onun için asla matematiksel bir hesap konusu olmadığını vurguluyor. Sanatçı sadece kalbine gelenleri bestelediğini, halk müziğine olan ilgisinin ise; babasının çok sevdiği Mugam’a olan tutkusundan kaynaklandığını ifade ediyor. Zadeh’e göre her müziğin kendine has bir rengi var ve o renkleri bir arada kullanmak müzisyen için inanılmaz bir zenginlik.

Âşık Veysel’i Yorumlamıştı



Aziza Mustafa Zadeh, 2002 yılında yayınlanan Shamans adlı albümünde, Âşık Veysel’in “Uzun İnce Bir Yoldayım” türküsünü yorumlamıştı.

Konserin biletleri 40-50-80 ve 100 TL olarak, İBB CRR Konser Salonu gişesinden ve Biletix’ten temin edilebilir.

Festival Birbirinden İddialı İsimlerle Devam Edecek



İstanbul 1. Uluslararası Halk Müzikleri Festivali İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu tarafından, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde bu yıl ilk kez gerçekleştiriliyor. 1 Aralık’ta Aziza Mustafa Zadeh’le başlayacak festival kapsamında CRR’de gerçekleşecek konserlerin takvimi ise şöyle:

2 Aralık 2018

Erkan Oğur & İsmail Hakkı Demircioğlu - 20.00

Paco Pena Dans Company - 21.00



3 Aralık 2018

Homayoun Shajarian & Tahmoures Pournazeri &Sohrab Pournazeri – 20.00



4 Aralık 2018

İstanbul Devlet Modern Folk Topluluğu - 20.00

Hona Kore Müzik Topluluğu - 21.00



5 Aralık 2018

İrfani Türküler - 20.00

Yavuz Bingöl İle Bin Yılın Ozanları - 21.00

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER