Ataşehir, halk eğitim merkezine kavuşuyor

İstanbul İl Özel İdaresi tarafından Ataşehir’e kazandırılan Ataşehir Halk Eğitim ve Rehberlik Araştırma Merkezi, 4 milyon 868 bin 500 TL’ye mal olacak.

Ataşehir, halk eğitim merkezine kavuşuyor
Kadıköy`e bağlı bir semt iken, 2008 yılında ilçe statüsüne kavuşan Ataşehir, modern görüntüsüne yakışan bir eğitim hizmet alanına kavuşuyor. İstanbul İl Özel İdaresi, ilçeye halk eğitim ve rehberlik araştırma merkezi kazandırıyor.

Ataşehir Halk Eğitim ve Rehberlik Araştırma Merkezi’nin yapımına Şubat ayında başlayan İl Özel İdaresi, binayı 2013 yılında bitirmeyi hedefliyor. 9 bin 700 metrekare alana sahip son teknolojik sistemle yapımı devam eden merkez, 4 milyon 868 bin 500 TL’ye mal olacak.

İlçede bu anlamda bir ilk olan hizmet binası, 3kat zemin altı ve 3 katta yol üstü olmak üzere toplamda 6 kattan oluşuyor. Merkez içerisinde spor salonu, kondisyon salonu, sporcu çalışma salonları, 4 adet küçük 50 kişilik seminer ve toplantı salonları bulunuyor. Her türlü olanağa sahip binada akustik ses düzeneği ve mekanik sistem ile donatılmış 374 kişilik çok amaçlı salon, kütüphane, fuaye alanları ve rezerv odaları yer alıyor.


Hizmet yelpazesi oldukça geniş olan merkezde; güzel sanatlar, sportif, sosyal ve kültürel etkinlikler ile benzeri konuları içeren eğitimler, okuma-yazma öğretimi ve diğer eksik eğitimlerin tamamlanmasına destek sağlayıcı sürekli eğitimler ile resim ve müzik eğitimleri verilecek. 

Güncelleme Tarihi: 17 Eylül 2012, 20:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER