İSEM Aracı bu kez engelli çiftin gelin arabası olacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Engelliler Müdürlüğü’nün (İSEM) hizmet aracı, engelli çiftin düğününde gelin arabası olacak.

İSEM Aracı bu kez engelli çiftin gelin arabası olacak
İSEM Aracı bu kez engelli çiftin gelin arabası olacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Engelliler Müdürlüğü’nün (İSEM) hizmet aracı,  engelli çiftin düğününde gelin arabası olacak.

Küçük yaşta geçirdiği çocuk felci nedeniyle engelli olan 1985 doğumlu Sevgi Damlamaz ile Denizli’de yaşayan ve 2007 yılında motosiklet kazası geçirmesi sonucu Omurilik Felçli olan Abdullah Yorulmaz (1983) arkadaşları aracılığıyla telefonda konuşup tanıştılar. Bu ilk konuşma da birbirlerinden çok etkilendiler.  Engelli çift zamanla bu sevgilerini sonsuza dek sürdürme kararı aldı.

Türkiye Omurilik Felçliler Derneği’nde (TOFD) Tekstil Atölyesi’nde çalışan Sevgi Damlamaz, hayatının en mutlu anını çalıştığı kurumda gerçekleştirmek istedi. Bu isteğini sevdiği, gönül verdiği Abdullah Yorulmaz ile paylaştı. Birlikte düğünün TOFD’da olmasına karar verdiler.

Denizli’den İstanbul’a Uzanan Aşk Hikâyesi

2013 yılı Haziran ayında Sevgi Hanım bir arkadaşı tarafından tavsiye edilen Abdullah Yorulmaz ile telefonda konuşarak tanıştı. Bu konuşmada birbirlerinden çok etkilenen Sevgi ve Abdullah çiftinin ilk buluşması da Abdullah beyin Denizli’den İstanbul’a gelmesiyle Dolmabahçe Sarayı’nda gerçekleşti. Çiftin mutluluğu evlilik kararı almalarıyla daha da arttı.

Türkiye Omurilik Felçliler Derneği Genel Merkezi’nde 16.08.2014 - Cumartesi günü Saat 19.00- 21.00 saatleri arasında dünya evine girecek engelli çift, çok mutlu ve heyecanlılar.

“İBB ve İSEM’e Çok Teşekkür Ediyoruz”


Dünya evine girecek olan Abdullah Yorulmaz ve Sevgi Damlamaz, düğünde Gelin Arabası olmaya uygun bir araç bulamamıştı. Daha sonra Engelliler Müdürlüğü’nün engellilere özel tahsis edilmiş, asansörlü araçları olduğunu öğrenen Sevgi Damlamaz, hemen Alo 153-3 çağrı merkezinde İSEM’e ulaştı. “Evlilik için İSEM aracının gelin arabası olup bizi taşıması mümkün mü?” diye talepte bulunan ve talebi kabul edilen Damlamaz, bundan dolayı çok mutlu olduğunu belirtti. Evliliğe adım atarken yanımızda olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İBB Engelliler Müdürlüğü (İSEM) ve Türkiye Omurilik Felçliler Derneği (TOFD) ailesine minnettar olduğunu ifade etti.

İSEM Engelli ulaşım hizmetlerinde 2007 Temmuz ayından bugüne kadar 596 bin 764 kez ulaşım hizmeti sunuldu.

Yer : Türkiye Omurilik Felçliler Derneği Genel Merkezi (Ataköy 7-8. Kısım M.Sinan Villaları Karşısı Rekreasyon Alanı) - Afet Yönetim Merkezi Arkası 34750 Bakırköy/İSTANBUL - Tel : 0212 661 1 661

Tarih
: 16.08.2014 – Cumartesi  Saat : 19.00-21.00

Güncelleme Tarihi: 16 Ağustos 2014, 21:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER