'İncesaz'lar Haris Alexiou ile konser verecek

Zorlu PSM Yunan müziğinin ünlü sesi Haris Alexiou ile Türk müziğinin önemli gruplarından İncesaz'ın birlikte vereceği konsere ev sahipliği yapacak.

'İncesaz'lar Haris Alexiou ile konser verecek
'İncesaz'lar Haris Alexiou ile konser verecek

Zorlu PSM Yunan müziğinin ünlü sesi Haris Alexiou ile Türk müziğinin önemli gruplarından İncesaz'ın birlikte vereceği konsere ev sahipliği yapacak.

Şarkıları Sezen Aksu, Yeni Türkü, Nükhet Duru gibi sanatçılar tarafından seslendirilen Haris Alexiou’nun Türkiye’de geniş bir hayran kitlesi bulunuyor. Murat Aydemir, Derya Türkan ve Cengiz Onural tarafından 1996 yılında kurulan İncesaz ise Türkiye’nin en sevilen ve dağılmayan gruplarından. Saat 20.00’de başlayacak olan konser, PSM’nin içindeki Ana Tiyatro’da gerçekleştirilecek. 3 Nisan’daki konsere yoğun ilgi bekleniyor.


Haris Alexiou 

Haris Alexiou, sahneye ilk adımını 70'lerin başında attı. Kendine özgü sesi onu kısa sürede zirveye taşıdı. Yıllar boyunca tarzı değişse de, zirveden hiç inmedi. Mutluluğu ve kederi, umudu ve acıyı, aşkı ve kaybetmeyi, zamanın ötesine uzanan şarkılarında ustaca anlattı. Alexiou, kendi şarkılarını yazmaya başlamadan önce, Yunanistan'ın en ünlü çağdaş bestecilerinin kendisi için yazdığı parçaları da okudu.

Tüm dünyada hayranları bulunan ve beğeniyle takip edilen Haris Alexiou, 5 milyondan fazla albüm satışına ulaştı, 30 platin ve 13 altın plak sahibi olan sanatçı kendi ülkesinin tarihini, kültürünü; şarkılar, sözler, besteler sayesinde daha iyi anladığına ve sevdiğine inanıyor.


İncesaz

İncesaz 1996 yılında Murat Aydemir, Derya Türkan ve Cengiz Onural tarafından kuruldu. Kendi bestelerinden yola çıkan grup, zamanla geleneksel Türk müziği repertuarından eserleri de kendi zevk ve anlayışlarına göre yorumladılar. İkinci Bahar ve Ekmek Teknesi dizilerinin müziklerini yaptılar, yurtiçi ve yurtdışında ve İstanbul, İzmir, Bursa ve Eskişehir Senfoni Orkestraları'yla konserler verdiler.

İncesaz bugüne kadar 7 albüm yayınlandı. Bu albümlerde geleneksel Türk Müziği sazları olan kemençe, tanbur ve kanunun yanısıra değerli ses sanatçıları Melihat Gülses, Dilek Türkan, Cengiz Özkan ve Bora Ebeoğlu da solist olarak yer aldılar. Grubun sekizinci albümü ise konser tarihine kadar yayınlanmış olacak. Bu yeni albümün solistleri Ezgi Köker ve Bora Ebeoğlu.

Haris Alexiou ve İncesaz Ege'nin iki kıyısı arasında dolaşıp, sizlere unutamayacağınız bir akşam sunmak için ilk defa PSM'de bir araya geliyor.



Tarih  : 3 Nisan 2014
Saat   : 20.00
Adres : Zorlu Center, 34340, Beşiktaş / İstanbul

Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2014, 10:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109