İNCESAZ KONSERİ

İNCESAZ KONSERİ

İNCESAZ KONSERİ
İNCESAZ KONSERİ
İncesaz’ın tarihi Murat Aydemir ve Derya Türkan’ın 1997 yılında Ahenk isimli tanbur – kemençe albümünün (Golden Horn Production, California, ABD, 1999) kayıtları sırasında Cengiz Onural ile bir araya gelmesiyle başlıyor.

Solist: Dilek Türkan

İncesaz

İncesaz’ın tarihi Murat Aydemir ve Derya Türkan’ın 1997 yılında Ahenk isimli tanbur – kemençe albümünün (Golden Horn Production, California, ABD, 1999) kayıtları sırasında Cengiz Onural ile bir araya gelmesiyle başlıyor. Bu üçlüyle yola çıkan İncesaz grubuna 1997’de ilk albümün çalışmaları sırasında gruba kanunda Taner Sayacıoğlu katılıyor ve “bir / Eski Nisan” (Kalan Müzik, 1999) bu kadroyla hazırlanıyor.

Daha sonra grup Türk Televizyon tarihinin iz bırakan dizilerinden birine müzik yapıyor: İkinci Bahar. Bu dizinin soundtrack albümü de 2000 yılında yayınlanıyor (Post Müzik).

Grubun üçüncü albümü “iki / Eylül Şarkıları” (Kalan Müzik, 2002) bir şarkılar albümü ve solisti TRT İstanbul Radyosu’nun değerli sanatçısı Melihat Gülses. Bu albümle birlikte İncesaz’a Akın Aral da bas gitarı ile katılıyor.

2003 yılında vurmalı çalgılarda Engin Gürkey’in katılımıyla İncesaz bugünkü halini alıyor. Bu ekiple 2003 yılı içinde üçüncü albüm tamamlanıyor ve Mayıs 2004’de yine Kalan Müzik tarafından yayınlanıyor: “üç / İstanbul’a Dair”.

İncesaz’ın Aralık 2005’te yayınlanan son albümü “Mazi Kalbimde” ise yine bir şarkılar albümü. Bu kez solist Dilek Türkan. Incesaz, bu son albümde kendi yeni eserlerinin yanısıra 1900’lerin başlarında popüler olmuş ve artık klasikleşmiş olan başta Türk tangoları olmak üzere çeşitli eserleri yorumluyor.

Ekim 2007 tarihinde halk müziği sanatçısı Cengiz Özkan’ın solist olarak yer aldığı “Elif” adlı albüm yayınlanıyor. Bu albümde genel olarak şarkı formuna yakın türküler, İncesaz’ın müzikal üslubu çerçevesinde ele alınıyor.

Türk Hava Yolları’nın 75. yılı onuruna Macar Radyo Senfoni Orkestrasıyla birlikte “Yollar” adlı senfonik albümü Mayıs 2008’de yayınlayan İncesaz, aynı ay, aynı orkestrayla İstanbul’da bir konser veriyor.

Son albümü “Kalbimdeki Deniz” 2009’da Kalan Müzik tarafından yayınlanıyor.

İncesaz geçtiğimiz yıllarda Show TV’de yayınlanan “Ekmek Teknesi”, TRT’de yayınlanan “Çınaraltı” dizilerinin müziklerini yaptı, şu sıralar da Kanal D’de yayınlanan “Sev Kardeşim” dizisinin müziklerini yapıyor.

İncesaz’ın bugüne kadar çeşitli projelerde birlikte çalıştığı solistler arasında Sezen Aksu, Leman Sam, Zuhal Olcay, Melihat Gülses, Münip Utandı, Cengiz Özkan, Çiğdem Kırömeroğlu, Dilek Türkan, Gülcan Kaya, Cengiz Özkan, Baki Kemancı, Hüsnü Şenlendirici, Muammer Ketencoğlu, Uğur Işık ve Serkan Çağrı bulunuyor.

Konser Ücretleri

Tam: 4 TL – İndirimli: 2 TL
Etkinlik Tarihi : 26-11-2010   Saat :  20:00
 
Etkinlik Yeri
 Kültür A.Ş.      BAKIRKÖY CEM KARACA KÜLTÜR MERKEZİ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109