İGDAŞ’TAN DEPREM FARKINDALIK PROJESİ

AKUT Vakfı iş birliği ile İGDAŞ çalışanları ve ailelerine ‘Deprem Bilinçlendirme Eğitimleri’ veriliyor.

İGDAŞ’TAN DEPREM FARKINDALIK PROJESİ
 İGDAŞ’TAN DEPREM FARKINDALIK PROJESİ

 AKUT Vakfı iş birliği ile İGDAŞ çalışanları ve ailelerine ‘Deprem Bilinçlendirme Eğitimleri’ veriliyor.
Türkiye’nin en büyük doğal gaz dağıtım şirketi İGDAŞ, ‘Deprem Farkındalık Projesi’ni hayata geçirdi. AKUT Vakfı iş birliği ile İGDAŞ çalışanları ve ailelerine ‘Deprem Bilinçlendirme Eğitimleri’ veriliyor. İstanbulların deprem farkındalığını artırmaya yönelik hazırlanan eğitici videolar ise çeşitli mecralarda yayınlanıyor.
 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki İGDAŞ, güvenli doğal gaz dağıtımının yanı sıra deprem bilincinin gelişmesi için de çalışmalarına devam ediyor. Aldığı alt yapı tedbirleri, geliştirdiği Deprem Erken Uyarı Sistemi ve oluşturduğu Deprem Koordinasyon Kurulu (DEKOK) ile depreme en hazır kuruluşlar arasında yer alan İGDAŞ, bir adım daha atarak “Deprem Farkındalık Projesi”ni başlattı. Bu kapsamda AKUT Vakfı işbirliği ile İGDAŞ çalışanlarına ve ailelerine deprem bilinçlendirme eğitimleri verilmeye başlandı.

 
DEPREM BİLİNCİ OLUŞTURULMASI AMAÇLANIYOR

Depremin, İstanbul’un bir gerçeği olduğunu belirten İGDAŞ Genel Müdürü Dr. Mithat Bülent ÖZMEN, bu konuda kurumlara büyük görevler düştüğünü ifade etti. Hedeflerini, “İnsana ve hayata dokunan projelerle İGDAŞ’ı bir dünya markası yapmak” şeklinde açıklayan Özmen, İGDAŞ’ın deprem bilinci oluşturma konusundaki çalışmalarına ilişkin şu bilgileri aktardı:
 

 “Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve TÜBİTAK iş birliği ile gerçekleştirdiğimiz Deprem Risk Azaltım Sistemi ile deprem sonrası gaz akışını otomatik olarak kesebilecek akıllı bir sistem kurduk. Aynı zamanda bu sistemi Deprem Erken Uyarı Sistemi ile entegre ederek hassas ölçüme dayalı teknolojik geliştirme ve güncellemeleri hayata geçirdik. Depremin kıyıya ulaşmasından 5-10 saniye önce devreye giren Deprem Erken Uyarı Sistemi, deprem esnasında doğal gaz hatlarında meydana gelebilecek hasarlardan kaynaklı ikincil felaketlerin önüne geçiyor.”

 
AKUT İŞ BİRLİĞİ İLE DEPREM FARKINDALIK EĞİTİMLERİ 

Güvenli doğal gaz dağıtımı için birçok alt yapı projesine imza atmanın yanında, İstanbulluları deprem konusunda bilinçlendirme amacı taşıdıklarını da ifade eden Özmen “Deprem Farkındalık Projesi” ni şöyle açıkladı:  

 
“Hayata geçirdiğimiz “Deprem Farkındalık Projesi” ile İstanbul halkının deprem duyarlılığını artırmayı ve afete karşı kolektif bir bilinç geliştirmeyi hedefliyoruz. Bu amaçla AKUT Vakfı iş birliği ile İGDAŞ çalışanları ve ailelerine ‘Deprem Bilinçlendirme Eğitimleri’ veriyoruz. Eğitimlerde, deprem öncesi, anı ve sonrasında yapılması gerekenler, ilk müdahale bilgisi ve acil durum çantasında bulunması gerekli malzemelerle bu malzemelerin kullanımı gibi içerikler yer alıyor.”

 
Proje kapsamında “Depreme Hazır Mısınız?” filmiyle de tüm İstanbulluya ulaşılması hedeflendiğini belirten Özmen, “AKUT Vakfı Başkanı Nasuh Mahruki’nin anlatımı ile “Deprem Bilinçlendirme” filmleri gibi eğitici içerikler hazırlandı. İstanbulluların deprem farkındalığını artırmayı amaçlayan bu filmler, birçok mecrada ve İGDAŞ sosyal medya hesaplarında yayınlanarak izleyiciyle buluşuyor” dedi.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109