İBB’DEN TÜRKAS SEMPOZYUMU

İBB’nin öncülüğünde Süt ve Süt Ürünleri temasıyla 3’üncü kez düzenlenen TÜRKAS Tüm Ürün, Kap ve Ambalaj Standartları Sempozyumu başladı.

İBB’DEN TÜRKAS SEMPOZYUMU
 İBB’DEN TÜRKAS SEMPOZYUMU

İBB’nin öncülüğünde Süt ve Süt Ürünleri temasıyla 3’üncü kez düzenlenen TÜRKAS Tüm Ürün, Kap ve Ambalaj Standartları Sempozyumu başladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, gıda sektöründeki standardizasyonu sağlamak ve ürün, kap ve ambalaj standart sorunlarının giderilmesi amacıyla Ticaret Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı ve Türk Standartları Enstitüsü ile TÜRKAS Tüm Ürün, Kap ve Ambalaj Standartları projesine 2016 yılında başladı.

Gıda sektördeki kayıpların boyutları incelenerek, azaltılması için yapılması gerekenler ile sektörlerdeki standartların belirlenmesi amacıyla gerçekleştirmeye başlanan proje kapsamında; 2016 yılında Sebze & Meyve Standartları çalışmaları gerçekleştirildi. 2017 ve 2018 yıllarında Su Ürünleri ile Et ve Et Ürünleri için standartlar belirlendi ve rehber kitaplar hazırlandı. 

Bu yıl ise; İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Muhtarlıklar ve Gıda Daire Başkanlığı öncülüğünde hazırlanan TÜRKAS Tüm Ürün, Kap ve Ambalaj Standartları Sempozyumu, “Süt ve Süt Ürünleri” temasıyla 18 Nisan 2019 tarihinde, İstanbul Grand Cevahir Otel’de yapıldı. Sempozyumun açılışını İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hayri Baraçlı yaptı.

TÜRKAS kapsamında gerçekleştirilecek panellerde, gıda işleme ve ambalajlama süreçleri hakkında bilgi alışverişinin sağlanması amaçlanıyor. Süt ve süt ürünleri sektörüne yönelik hazırlanan bildiri ve makalelerin sunulacağı akademik oturumlarda ise literatüre katkı sağlanması hedefleniyor.

Gıda, ambalaj, paketleme ve tedarik sistemleri sektörlerinin katılımı ile sektörel gelişmelerin yakından takip edildiği bir platform oluşturan TÜRKAS’ta;

• Gıda ürünlerinin doğru standartlarda üretilmesi,
• Doğru ambalajlamanın yapılması,
• Tedarik sisteminin sorunsuz sağlanması,
• Ürün kayıplarının önlenmesi,

gibi konular ele alınarak, süt ve süt ürünleri sektörüne yönelik olası çözüm önerileri tartışmaya açılacak.Sempozyum ile ilgili detaylı bilgiyi https://turkas.org/ web sitesinden edinilebilir.

Güncelleme Tarihi: 19 Nisan 2019, 09:56

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER