İBB GENÇLİK MECLİSİ ÜYELERİNDEN GÜNEYDOĞU’YA ZİYARET

İBB Gençlik Meclisi Başkanı Samed Ağırbaş, beraberindeki gençlik heyetiyle 13-16 Aralık tarihleri arasında Güneydoğu’da Bingöl ve Muş şehirlerini ziyaret etti.

İBB GENÇLİK MECLİSİ ÜYELERİNDEN GÜNEYDOĞU’YA ZİYARET
 İBB GENÇLİK MECLİSİ ÜYELERİNDEN GÜNEYDOĞU’YA ZİYARET

İBB Gençlik Meclisi Başkanı Samed Ağırbaş, beraberindeki gençlik heyetiyle 13-16 Aralık tarihleri arasında Güneydoğu’da Bingöl ve Muş şehirlerini ziyaret etti.

Ziyaretlerine Bingöl’den başlayan Ağırbaş, ilk olarak Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşker’i, ardından Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi’yi makamlarında ziyaret etti. Bölgede yapılan çalışmalar ve hayata geçirilmesi düşünülen projeler hakkında bilgi alan ve İBB Gençlik Meclisi’nin çalışmaları hakkında bilgi veren Ağırbaş, daha sonra Bingöl'deki STK temsilcileri ile TAVZ-DER’de bir araya geldi. Burada STK’lardan bölgenin sorunlarını dinleyen ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Ağırbaş, İBB Gençlik Meclisi’nin ulusal ve uluslararası plandaki çalışmalarını anlattı.

Ağırbaş, şehir merkezindeki ziyaretlerini tamamladıktan sonra Bingöl’ün Solhan ilçesine geçti. Solhan Belediye Başkanı Abdülhakim Yıldız’ı makamında ziyaret eden Ağırbaş, Yıldız’la bölge ile ilgili projeler hakkında konuştu.
Bingöl’deki ziyaretlerini tamamlayan İBB Gençlik Meclisi Başkanı Samed Ağırbaş, Güneydoğu gezisini Muş ziyaretiyle sürdürdü. Muş Valisi Seddar Yavuz’la makamında görüşen Ağırbaş, ardından Muş Belediye Başkanı Feyat Asya’yı da makamında ziyaret etti. Asya’nın verdiği akşam yemeğine katılan Samed Ağırbaş, ertesi gün İstanbul Beşiktaş’taki hain saldırıda şehit olan Polis Memuru Murat Yılmaz'ın Muş'ta yaşayan ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

GENÇLİK ÇALIŞMLARI İLE İLGİLİ DETAYLI BİLGİ ALDI
Muş Gençlik Meclisi’ni de ziyaret eden Ağırbaş, daha sonra Muş’ta bir çay ocağında gençlerle buluştu. Ağırbaş, burada gençlerin sorunlarını dinledi ve Gençlikte İstanbul Modeli’ni anlattı. Gençlere İstanbul’daki gençlik çalışmaları hakkında detaylı bilgi aktaran Ağırbaş, gençlerin yerel yönetimlerde aktif rol almalarının önemini vurguladı.

Ziyaretleri sırasında genel olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 1994 yılında hayata geçirdiği yerel yönetim anlayışının Türkiye’yi bu alanda dünya çapında bir marka haline getirdiğini belirten Ağırbaş, İBB Başkanı Dr. Kadir Topbaş’ın yerel ve küresel planda ortaya koyduğu vizyonla gençlerin önünü açtığını ifade etti.
Ağırbaş, ziyaretlerinin ardından Van üzerinden İstanbul’a döndü.
İBB Gençlik Meclisi, alınan karar doğrultusunda her ay Güneydoğu’daki illerden birini ziyaret edecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109