İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda Bu Hafta

İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda; 20 – 25 Kasım tarihleri arası gerçekleşecek konserler şu şekildedir:

İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda Bu Hafta

 İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda Bu Hafta

İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda; 20 – 25 Kasım tarihleri arası gerçekleşecek konserler şu şekildedir:

İrfan Türküleri / 20 Kasım 2018 / 20.00

İki Cihanda Bir Güzel / 22 Kasım 2018 / 20.00

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası / 12 Kasım 2018 / 20.00

Çocuklarımızın Sesi Tanburi Cemil Bey Eserleri / 25 Kasım 2018 / 17.00

Konserler hakkında detaylı bilgi aşağıdadır.

İrfan Türküleri



Klasik Türk Müziği sanatçısı ve neyzen Ender Doğan, "İrfan Türküleri" başlıklı konserle, 20 Kasım akşamı musikişinâslarla buluşacak.

“İrfan Türküleri”/ 20 Kasım 2018 / 20.00 / İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu



Ender Doğan İrfan Türküleri başlıklı konserinde halk müziğinde Tatyan olarak isimlendirilen, tekke müziğinin kenarda kalmış, unutulmaya yüz tutmuş önemli eserlerini, usta yorumuyla dinleyicilere sunacak.

Konserde, Erzurum, Harput, Erzincan, Tokat, Sivas ve Urfa yörelerinden derlenen eserler icra edecek. Ey Erenler, Urfa Divanı, Dert Elinden, İncitme, Acep Allah, Hu Deyu, Daha Senden Gayri, Ali’yi Gördüm, Derd-i Derunum konserde seslendirilecek eserlerden bazıları. Bu eserlerde, Niyazi Mısrı, Alvarlı Efe, Kul Himmet, Âşık Ruhsati, Ziya Paşa ve Kul Hüseyin’e ait deyişler yer alıyor.

Dinleyenin halini değiştirip dönüştürebilme gücüne sahip bu eserler, Hz. Mevlana'nın "Eski bir akıl, size taptaze hayat bağışlar" sözünde anlam buluyor.

Tasavvuf kültürü, Anadolu insanının hayatına işlemiştir. Özdeyişlerin manilerle, ilahilerin türkülerle iç içe geçtiği bu kültür, havzasında binlerce yılın mirası; sanat, estetik ve bilgelik şaheserlerini bulundurmaktadır. İrfan türküleri ise bu kültürdeki irfanın sesi ve rengidir.

Konser biletleri 30 ve 20 TL olarak CRR Konser Salonu Gişesi ve Biletix’ten temin edilebilir.

"İki Cihanda Bir Güzel"



Peygamber efendimiz (s.a.v) için yazılan şiirlerin naatların en sevilen bestelerinden hazırlanan özel program; "İki Cihanda Bir Güzel" 22 Kasım akşamı İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda müzikseverlerle buluşacak.

"İki Cihanda Bir Güzel" /22 Kasım 2018 / 20.00 / İBB CRR Konser Salonu



Ali Bektaş'ın takdimiyle başlayacak ve naat okumalarıyla renklenecek programa, Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Çelik konuşmacı olarak katılacak.

İbrahim Suat Erbay, Murat Irkılata, ve Eray Cinpir'in solist olarak sahne alacağı programda, naathan olarak Bekir Büyükbaş yer alacak.

Konsere katılım ücretsizdir.

Lior Shambadal CRR’de!



Berlin Senfoni Orkestrası'nın daimi şefi Lior Shambadal İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası’nı yönetmek için 23 Kasım’da İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda. Bu özel konserde genç virtüöz Pelin Halkacı 1625 tarihli H. Amati kemanıyla solist olarak yer alacak.

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası / 12 Kasım 2018 / 20.00 / İBB CRR Konser Salonu



Konserde ilk olarak 19. yüzyılın önemli Fransız bestecisi Eduard Lalo'nun "Keman ve Orkestra için İspanyol Senfonisi, re minör, op.21" eseri seslendirilecek. Eser, 1875'te Paris'te ilk seslendirilişinin ardından gözde keman eserleri arasında yerini almıştır.

Konser repertuvarında ayrıca İtalyan besteci Ottorina Respighi'ye ait iki eser de bulunuyor. Bu eserlerden ilki, ilk yorumu 1918 yılında Roma'da gerçekleştirilen Fontane di Roma (Roma Çeşmeleri)’dir. Eser, bestecinin Roma'nın bazı özelliklerini izlenimci bir palette yansıtma eğiliminden doğmuş. Respighi, eserde Roma çeşmesini günün değişik saatlerinde resimler. Bestecinin konserde seslendirilecek bir diğer eseri ise "Roma" dizisinin ikincisi olan "Roma Çamları". İlk kez 1924'te seslendirilen eser, 4 bölümden oluşuyor. Eserde besteci; doğa izlenimleriyle yetinmekle kalmamış, çağrışımlardan yararlanarak tarihi anılara da yer vermiştir.

3 Kıtanın Aktif Şefi Lior Shambadal



Lior Shambadal, Avrupa, Asya, ve Güney Amerika’da, hem sanat yönetmeni hem de misafir sanatçı olarak aktif bir kariyere sahip. Sanatçı 1997 yılından bu yana Berlin Senfoni Orkestrası’nın daimi şefidir. Görevi süresince Shambadal, Gendarmenmarkt ve Kulturbrauerei’daki açık hava konserlerinin yanı sıra, ünlü Berlin Filarmoni’de de 150’nin üzerinde konser yönetti.

Shambadal 2008 yılından bu yana, Letonya’daki Liepaja Senfoni ve Çin’in Sichuan şehrindeki Chengdu Senfoni Orkestrası’nın misafir şefidir. Aynı zamanda, daimi sanat komitesi üyesi olarak görev yaptığı İtalya’daki San Gemini Festivali ile düzenli olarak çalışmakta ve orkestra şefleri ve üyeleri için master class dersleri vermektedir. Oda müziği, şarkı ve senfonik eser besteleme konusunda üretken bir sanatçı olan Shambadal’ın eserleri, birçok orkestra tarafından icra edilmiştir.

Konserin biletleri herkes için ulaşılabilir olsun diye 10 ve 20 TL olarak CRR Konser Salonu Gişesi ve Biletix’ten temin edilebilir.

Tanburi Cemil Bey’in Eserlerini Çocuklar Seslendiriyor



İBB Cemal Reşit Rey Konser Salonu yetenekli çocuklara kapılarını açıyor. 10-14 yaş grubu çocuklar, Klasik Türk musikisinin dehalarından Tanburi Cemil Bey’in eserlerini icra ediyor. Konser 25 Kasım Pazar günü, saat 17.00’de CRR’de!

“Çocuklarımızın Sesi Tanburi Cemil Bey Eserleri” / 25 Kasım 2018 / 17.00



2017’den bu yana 10 – 14 yaş grubu korunmaya muhtaç ve yetenekli çocuklara müzik ve tezyînî sanatlar eğitimi veren Mim Sanat Derneği, birinci öğrenim yılı sonuçlarını sanatseverlerle paylaşıyor. Dernek bu kapsamda konserin yanı sıra CRR Fuayesi’nde “Tezyînî Sanatlar” başlığında bir de sergi düzenliyor. Sergide çocukların tezyini sanat çalışmaları sonucu ortaya çıkan eserleri yer alıyor.

Mim Sanat Derneği eğitim programı; tezhip, minyatür, kaatı, desen ve çizim çalışmalarını içeren görsel sanatlardan ve kanun, tambur, kemençe, ney ve vurmalı çalgılar sınıflarındaki çocukların performans becerilerine yönelik işitsel sanatlardan oluşuyor.

Etkinlik ücretsizdir.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER