Hepsi Bir İnci projesi: Cerebral Palsy’li öğrencilerin kaynaştırma etkinliği

Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı Metin Sabancı Okulları iş birliği ile yürütülen “Hepsi Bir İnci” Projesi tamamlandı.

Hepsi Bir İnci projesi: Cerebral Palsy’li öğrencilerin kaynaştırma etkinliği
 Hepsi Bir İnci projesi: Cerebral Palsy’li öğrencilerin kaynaştırma etkinliği

Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı Metin Sabancı Okulları iş birliği ile yürütülen “Hepsi Bir İnci” Projesi tamamlandı.
Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı’nın Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile gerçekleştirdiği “Hepsi Bir İnci” Projesi kapsamında çoğunluğu Cerebral Palsy’li olan özel gereksinimli öğrenciler için Ataşehir Bölgesi’ndeki 14 okulla düzenlenen kaynaştırma etkinliği tamamlandı.

“Hepsi Bir İnci” Projesi

Program kapsamında özel gereksinimli öğrenciler doğal gelişim gösteren akranları ile birlikte resim, koro ve drama etkinliklerine katıldılar, yeni arkadaşlar edindiler.
14 ilkokul ve ortaokulda kaynaştırma etkinlikleri yapılan projede ayrıca 18 lisede Cerebral Palsy ve farklı engellilik durumları hakkında öğrencilere bilgilendirme etkinlikleri düzenlendi.

Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı, toplumda Cerebral Palsy’e dikkat çekmek ve bu duruma farkındalık oluşturma amacıyla yürüttüğü faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor.

Metin Sabancı Okulları’nın Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile gerçekleştirdiği “Hepsi Bir İnci” Projesi kapsamında 3 ay boyunca öncelikle Ataşehir Bölgesindeki ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine farkındalık etkinliği düzenledi.

Cerebral Palsy’li öğrenciler
Bu bölgedeki 14 okulda 28 sınıfa, Metin Sabancı Okulları Rehber Öğretmenleri tarafından özel gereksinimli durumu ve bu durumdaki çocukların yaşam koşulları ile ilgili bilgiler verildi. Ardından, hayata gözlerini Cerebral Palsy’li açan öğrencilerden oluşan 4-6 kişilik gruplar sınıf öğretmenleri eşliğinde okulları ziyaret etti.

Etkinliklere toplam 29 özel gereksinimi olan öğrenci katıldı. Proje kapsamında ayrıca Cerebral Palsy hakkında farkındalığın arttırılması için Metin Sabancı Okulları’nda görev alan öğretmenler Ataşehir ilçesindeki 18 lisede bilgilendirme etkinlikleri düzenlediler.

Metin Sabancı Hafif Düzey Zihinsel Engelliler İlkokulu ve Metin Sabancı Özel Eğitim Uygulama Okulları’nda eğitim gören özel gereksinimli öğrenciler bölgedeki 14 okulda öğrenim gören ve normal gelişim gösteren akranlarıyla arkadaş oldukları gibi, doğal gelişim gösteren öğrenciler de bireysel farklılıklara hoşgörü ve saygı ve ayrıca karşılıklı iş birliği ve sosyal uyum becerilerinin gelişmesi konularında eğitim almış oldular.

Projenin önümüzdeki eğitim-öğretim döneminde farklı ilçelerde devamı ile Cerebral Palsy ile farklı engellilik durumları hakkında farkındalığın artırılması hedefleniyor.

Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı (TSÇV)

Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı (TSÇV), Türkiye’de Cerebral Palsy (CP) konusunda geniş bir yelpazeye sahip ilk ve tek kuruluştur.

Cerebral Palsy’li çocuk ve erişkinlerine teşhis, tedavi, rehabilitasyon ve eğitim hizmeti sağlayarak, meslek sahibi olmaları ve hayata kazandırılmaları için gerekli faaliyet ve gayretlerde bulunup, çocuklarımız ve ailelerinin kendi ihtiyaçlarını karşılayabilen, sosyal hayatta daha fazla yer edinebilen bireyler olmaları için gayret etmektir.

İstanbul’un Ataşehir ilçesinde 35 bin 569 metrekare alan üzerinde; Metin Sabancı Okulları, Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ve Aile Danışma Merkezi bulunan TSÇV; kurulduğu günden bugüne 20 bine yakın çocuk ve ailesine hizmet verdi ve destek oldu.

Güncelleme Tarihi: 13 Aralık 2017, 15:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109