HAYIRDA YARIŞANLAR NEYAD İFTAR DAVETİNDE BULUŞTU

Nil Eğitim ve Yardımlaşma Derneği NEYAD, bu yıl 3. Kez düzenlediği iftar yemeğinde iş, sanat, cemiyet ve siyaset dünyasının önemli isimlerini bir araya getirdi.

HAYIRDA YARIŞANLAR NEYAD İFTAR DAVETİNDE BULUŞTU
 HAYIRDA YARIŞANLAR NEYAD İFTAR DAVETİNDE BULUŞTU

Nil Eğitim ve Yardımlaşma Derneği NEYAD, bu yıl 3. Kez düzenlediği iftar yemeğinde iş, sanat, cemiyet ve siyaset dünyasının önemli isimlerini bir araya getirdi.

Hayata geçirdiği projeler ve gerçekleştirdiği çalışmalarla adından sıkça söz ettiren ve her yıl genç kızların yurt dışında okuyabilmeleri için çalışmalar düzenleyen Nil Eğitim ve Yardımlaşma Derneği NEYAD, bu yıl 3. Kez düzenlediği iftar yemeğinde iş, sanat, cemiyet ve siyaset dünyasının önemli isimlerini bir araya getirdi.

İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır” düsturundan hareketle, İlim talep etmek, İlim tahsil etmek her Müslüman erkeğe ve kadına farzdır” diyerek, yola çıkan NEYAD, geleceğin öncü kadınları olmaya aday genç kızlarımızın eğitim seferberliğine destek vermek isteyen yardımseverleri Haliç Kongre Merkezi’nde ağırladı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın öncülüğünde, milletvekilleri, belediye başkanları, Türkiye’nin önde gelen iş adamları-iş kadınları, akademisyenler ve sanatçılardan oluşan vefakar destekçilerini Lion Diamond ve Yön Koleji sponsorluğunda Haliç Kongre merkezinde vermiş olduğu iftar daveti ile bir araya getiren NEYAD, eğitime verdiği desteği bir kez daha gözler önüne serdi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan, Cumhurbaşkanı Baş Danışmanı Gülnur Aybet, Ak Parti Milletvekilleri Belma Satır, Ravza Kavakçı Kan, Metin Külünk’ ün yanı sıra Aslı Üstünkaya, Feryal Gülman, Beyhan Bağış, Meltem Demir, Öznur Yakın, Bilge Eren, Melda Aksu, İvana Sert, Hakan Akkaya, Sema Basa gibi isimlerinde katılımı ile gerçekleşen iftar organizasyonda Fenerbahçe Camii İmamı tarafından okunan Ezan-ı Şerif ile birlikte iftar yapıldı.

Hayırda Yarışanlara Teşekkür Plaketi


İftar yemeğinin ardından gerçekleştirilen plaket töreninde NEYAD için katkı sağlayanlara Altın, Gümüş ve Bronz plaketleri takdim edildi.

Gecenin Ana Sponsoru Lion Diamond’ ın sahibi Öznur Yakın’ a altın plaketini, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan verdi.

Özge Peker altın plaketini NEYAD Başkanı Nilgün Diptaş’ ın elinden aldı.

Yön Koleji adına gümüş plaketi Naz Bacgeroğlu’na Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan’ ın elinden aldı.

Meltem Demir bronz plaketini Nilgün Diptaş’ın elinden aldı.

Türk Kızılayı Genel Müdürü Mehmet Güllüoğlu’na TEŞEKKÜR plaketini NEYAD Başkanı Nilgün Diptaş verdi.

Birbirinden değerli isimlerin katılmış olduğu iftar yemeği plaket takdiminin ardından; NEYAD Başkanı Nilgün Diptaş’ ın konuşması ile başladı.


Nilgün Diptaş ‘’ Bu aziz milletin çocuklarının eğitimine destek vermek öncelikli hedefimiz. Çocuklarımızı, doğru ellerde doğru adreste desteklemek oldukça önemli. Bunun en güzel örneğini 15 Temmuz günü çok acı bir şekilde tecrübe ettik. Çocuklarımıza hile ile uzanan ellerin karalığını ve karanlığını gördük. Yanlış eller çocuklarımızı bizden almasına müsaade etmeyeceğiz. Biz eğitime uzanan doğru el olmak için yola çıktık. Yanlış ellerin kirlerini, yanlış ellerin kötü emellerini çocuklarımızdan uzak tutmak bir görev ve NEYAD (Nil eğitim ve dayanışma derneği)’ta bu görevin yılmaz ve yorulmaz bir neferi.’’ sözleri ile başladığı konuşmasını katılımda bulunan tüm davetlilere ve hayırseverlere teşekkür ederek tamamladı.

KIZ ÇOCUKLARINI EĞİTMEK İKBAL VE İSTİKBAL MESELESİDİR


Etkinliğe katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan, gecede gerçekleştirdiği konuşmada yardımlaşma ve dayanışmaya dikkat çekti. Konuşmasına eğitime verdiği katkılardan dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’a teşekkür ederek başlayan Fatma Betül Sayan, kız çocuklarının eğitime katkılarında çok büyük aşama kaydettiklerini söyledi. ‘’Kadınları güçlendirmeden, kız çocuklarını eğitime kazandırmadan sağlıklı bir toplum inşa etmemiz mümkün değil. Gerek hükümet, gerek bakanlık, gerekse sivil toplum kuruluşları olarak bunun farkındayız. Bu bilinçle gecemizi gündüzümüze katarak çalışıyoruz. Bu bağlamda bu çabaya birer tuğla koyan herkesi desteklemeye devam edeceğiz.’’ İfadelerini kullanan Bakan Sayan, konuşmasına şu şekilde devam etti: ‘’Bir kız çocuğunu eğitmek bir nesli eğitmekle eşdeğerdir. Bu bir millet için hem ikbal hem de istikbal meselesidir. Milletin istikbalini teminat altına almak için mutlak suretle kız çocuklarının eğitimine hak ettiği değeri, önemi ve desteği vermek zorundayız. Eğitime gönül vermiş siz değerli dostlarıma bir kez daha minnetlerimi ve şükranlarımı sunuyorum. Burada toplanacak yardımlar, birçok kız çocuğumuzun hayallerini gerçekleştirmek için çok önemli bir katkı sağlayacak. Bu nedenle ben, şimdiden hepinize teker teker teşekkür ediyorum. Hepimiz şunu çok iyi biliyoruz ki; kadının statüsünün daha güçlü olduğu bir Türkiye, gelecek hedeflerine de daha hızlı ilerleyecektir. Kalkınma yarışında kadının emeği hep vardı. Bugün de bu emekleri hep birlikte görmekteyiz. Önümüzdeki süreçte inanıyorum ki kadınlarımız siyasette de daha aktif görevler alacaklardır. Türk kadını fedakardır. Bu bize tarihimizin en güçlü miraslarından biridir. Bizim tarihimiz kahraman kadınlarla dolu. Bunun en yakın örneklerini 15 Temmuz’da gördük. Tankların üstüne yürüyen korkusuz kadınlarımızı gördük. Ben bu gece buradan, bu kürsüden tüm şehitlerimizle birlikte kadın şehitlerimizi de ayrıca rahmetle anarak yaad etmek istiyorum. ‘’Bu vatan için bir bacak ne ki?’’ diyen gazi kardeşlerimizi de asla unutmayacağımızı belirtmek istiyorum. Ayrıca Cumhuriyetimizin kurulmasında ve yükselmesinde kadınlarımız her zaman en ön saflarda oldular. Fatma Aliye Hanım, Halide Edip Adıvar, Safiye Ali gibi Cumhuriyet kadınları da bilimin, sanatın ve sosyal yaşamın öncülerinden oldular. Bugün bize düşen ise cehalete karşı mücadele etmek. Son on yılda kız çocuklarının ortaöğretimde okullaşma oranı %95’lere taşıdık. Üniversitede de bu oran %41.1 seviyesinde. Bu oranlar başarımızın ispatı ancak hala yapacak çok işimiz var. Yaklaşık 930.000 öğretmenimizin %54 lük kısmı kadınlardan oluşmakta. Kadınların iş gücüne katılım oranı %33 seviyesinde. Biz hep yeni, adil, özgür bir Türkiye hayal ettik ve on beş yılda bu hayalimizi resmetmeye çalıştık. Bu vesileyle bu gece bu buraya katılan tüm eğitim gönüllüsü hayır severlere bir kez daha teşekkür ediyorum ve bayramınızı da en içten dileklerimle tebrik ediyorum.’’

SÜMEYYE ERDOĞAN BAYRAKTAR’ DAN MEKTUP: BU DAVET BİR FIRSATTIR


Geceye rahatsızlığı nedeniyle katılamayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı danışma kurulu üyesi ve Kadem Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan, gönderdiği mektupla misafirlere ve hayırseverlere teşekkürlerini şu sözlerle iletti: ‘’ NEYAD kıymetli mensuplarına bu akşam ki nazik davetleri için teşekkür ediyor. Ufak bir rahatsızlık dolayısı ile katılamadığım için üzüntülerimi paylaşıyorum. Kıymetli misafirlerin ramaz-ı şerfini tebrik ediyorum. İnsanların en hayırlısı faydalı olandır prensibinden yola çıkan NEYAD yaptığı hizmetlerle hepimizi hayra teşvik ediyor. Her yıl paylaşmanın manevi hazlar yaşattığı ramazanda bizleri cömertliğe davet ediyor. İyiliğe ve dayanışmaya yapılan bu davet hepimiz için fırsattır. Kendi çocuklarımız için kurduğumuz gelecek hayallerini yoksul gençlerde hak ediyor. Bugün burada yapacağımız bağışlar ve zekâtlar birer lütuf değil bizlerin yükümlülüğüdür. Çünkü insan malın-mülkün ancak emanetçisi olabilir gerçek sahibi olamaz. Bu emanet içinde her an şükür halinde olup bunda hakkı olan her yoksula ulaşmalı ve her yoksula hakkını vermeliyiz. Burada yapacağımız bağışlar ve zekatlar bir lütuf değildir, bizlerin yükümlülüğüdür. Bugünler dünyanın dört bir tarafında mazlumlar için sözlü ve fiili dua zamanıdır. Allah bu bilinçle bu sorumluluğu yerine getirmeyi hepimize nasip etsin. Hayır ve hasenatlarınız makbul olsun. NEYAD yönetimine bu anlamlı organizasyonları için teşekkür ederek hepinize hayırlı mutlu bir bayram diliyorum.

NEYAD Kurucular Kurulu Üyesi Dilekçe Komisyonu Başkanı İstanbul milletvekili Sayın Belma Satır’ ın konuşması


Sayın Bakanım, Sayın Milletvekillerim NEYAD ’ın değerli başkanı yönetim kurulu üyeleri değerli misafirler hanım efendiler beyefendiler hepinizi saygıyla selamlıyorum.

Hoş geldiniz, şeref verdiniz orucunuz hayırlı olsun ramazanınız makbul olsun inşallah NEYAD kurulduğu zaman kurucu olmam için Nilgün başkan bana teklifte bulundu hiç düşünmeden NEYAD ’ın kurucularından biri olmayı kabul ettim. Çünkü biliyorum ki ileri demokrasilerde 3 ana yapının bir arada yürümesi gerekir. Kamu sektörü özel sektör ve 3. Sektörde dediğimiz vakıflar dernekler ve meslek örgütleri… Kamu kendi üzerine düşeni her zaman yapar, özel sektörde yapar. Ama kamunun ulaşamadığı yerlerde NEYAD gibi dernekler insanlara dokunur. NEYAD kurulduktan sonra kısa sürede çok yol aldı. NEYAD birçok genç kızımıza dokundu ve genç kızlarımızın eğitim hayatına katkı sundu. Bu anlamda NEYAD ’ın kurucu Başkanı Nilgün Hanıma ve bu yolda kendisini yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum’’ dedi.

İstanbul milletvekili AK Parti Genel Başkanı Yardımcısı Dr. Ravza Kavakçı…


İftar davetinden elde edilen gelir, lisans, yüksek lisans ve doktora desteği olarak genç kızlara ulaştırılmanın yanı sıra aynı zamanda Kızılay ile birlikte iş birliğine gidilerek Somali’ de anne babasız ve korunmaya muhtaç çocuklar için yetimhane yapılacak.

Nil Eğitim ve Yardımlaşma Derneği, bu hayırlı yolda ekonomik nedenlerle eğitimleri yarıda kalmış genç kızlarımıza, vatan uğruna şehit olmuş babaların bize emanet bıraktığı evlatlarına ve Gazi çocuklarına güçlü ve güvenli bir gelecek sağlamak adına faaliyetler yürütüyor.

Güncelleme Tarihi: 24 Haziran 2017, 22:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109