Gurbet Altay’dan, “Gelecek Kariyerinizde Girişimcilik ve Liderlik” Konferansı

Zonguldak Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Kişisel Gelişim Uzmanı Gurbet Altay tarafından “Gelecek Kariyerinizde Girişimcilik ve Liderlik” adlı konferans verildi.

Gurbet Altay’dan, “Gelecek Kariyerinizde Girişimcilik ve Liderlik” Konferansı
 Gurbet Altay’dan, “Gelecek Kariyerinizde Girişimcilik ve LiderlikKonferansı 

Bülent Ecevit Üniversitesi Çaycuma Meslek Yüksek Okulu öğrencilerine Zonguldak Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Kişisel Gelişim Uzmanı Gurbet Altay tarafından “Gelecek Kariyerinizde Girişimcilik ve Liderlik” adlı konferans verildi. Konferansta öğretmenlerin, öğrencileri ile diyalogları ele alındı.

Çaycuma’da Meslek Yüksek Okulundaki sunum için ailesi ile birlikte Çaycuma’ya gelen Altay ilk defa sahneye babası ile birlikte çıktı. Konferans sırasında Gitarist Ozan eşliğinde şiir okuyan Altay, öğrencilerden büyük alkış aldı.

Herkesin kendi özelliklerini keşfetmesi gerektiğini söyleyen Gurbet Altay; “Her insan düşünceleriyle dünyayı değiştirebilir ama önce cesaretli olmalıdır. Bunun yanında başarılı olabilmek için risk almak gerekir. Risk almadan başarılı bir girişimci asla olamazsınız. Tüm bunların yanında başarılı olabilmek için hayatta bir duruşunuz olmalı. İyi iletişim kurabilen ve mücadele eden bir ruha sahip olmalısınız. Değişen dünyada inovasyon bu kadar önemliyken, değişim hızını ve yeni trendleri bilmeniz gerekiyor. Bunlar sizin iş hayatınızda en büyük rehberiniz olacaktır.


Birbirimizi sevelim, karşılık beklemeden sevelim. Değerlerimize sahip çıkalım, doğru iletişim kurmayı, doğruyu anlamayı öğrenelim. Bize ait olmayan, hatta bizim atalarımızın söylediğine bizleri inandıran saçma sözlere aldanmayalım. ‘Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın’ ne demek? Böyle saçma atasözümü olur? Fatih Sultan Mehmet ne demiş; ‘evet o yılan bin yıl yaşar ama sen ölürsün’ . Çocuklarımıza ‘icat çıkarma’ demeyin. Aksine çocuklarımız icat çıkarsın, bir şeyler üretsin. Sevgili gençler kendinize güvenin, bildiğiniz işte ilerleyin. Sanayicilerin birçok yerde nitelikli eleman bulamamaktan şikâyet ettiklerine şahit olmuşuzdur. Türkiye gibi işsizliğin %  9'lar seviyesinde olduğu bir ülkede yaşanan bu durumun eğitim sisteminde önemli bir ihtiyaca işaret ettiğini biliyoruz. Meslek liseleri yeniden güçlendirilmeli, onlara yeniden eski canlılığını kazandırmalı bu konuda önemli adımlar atılmalıdır. Cesaretin hayatı değiştirecek sihrini, önce anne babaların sonra da öğretmenlerin ortaya çıkaracağı bilinciyle öğretmenler ve eğitim yöneticileri için mesleki gelişim, girişimcilik ve liderlik eğitimlerini önemsemekteyim” dedi.


Program sonunda Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Neşe Köktürk, Gurbet Altay’a teşekkür plaketi takdim etti.

Kaynak/caycumatv.net

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109