Gönüllü Bisikletçiler Arıların İzinde Pedal Çevirdi

TEMA Vakfı, 20 Mayıs Dünya Arı Günü'nde “Arılar Varsa Yarınlar Var” projesi kapsamında bisiklet turu düzenledi.

Gönüllü Bisikletçiler Arıların İzinde Pedal Çevirdi
 Gönüllü Bisikletçiler Arıların İzinde Pedal Çevirdi

 TEMA Vakfı, 20 Mayıs Dünya Arı Günü'nde “Arılar Varsa Yarınlar Var” projesi kapsamında bisiklet turu düzenledi.

 TEMA Vakfı, 20 Mayıs Dünya Arı Günü'nde “Arılar Varsa Yarınlar Var” projesi kapsamında arıların doğa ve insan için önemi, ekosisteme katkıları konusunda farkındalık yaratmak için bir bisiklet turu düzenledi. Kartal-Caddebostan arasında gerçekleştirilen bisiklet turuna her yaştan arı dostu gönüllüler katıldı.


Balparmak ve TEMA Vakfı’nın Millî Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle hayata geçirdiği “Arılar Varsa Yarınlar Var” projesi çerçevesinde 20 Mayıs Dünya Arı Günü'nde bisiklet turu düzenlendi. Arıların doğa ve insan için önemi, ekosisteme katkıları konusunda farkındalık yaratmak için Kartal-Caddebostan arasında gerçekleştirilen bisiklet turunda arı dostu gönüllüler arıların izinde pedal çevirdi.

Bisiklet turunun ardından Caddebostan Dalyan Parkı’nda Dünya Arı Günü etkinliği düzenlendi. Her yaştan katılımcının yoğun ilgisiyle karşılaşılan etkinlikte proje manifestosu okunarak çocuklara yüz boyama etkinliği, Arılar Varsa Yarınlar Var poster boyaması ve Arı Farkındalık Kiti dağıtımları gerçekleştirildi.


TEMA Vakfı hakkında:

TEMA Vakfı iki toprak sevdalısı, Toprak Dede Hayrettin Karaca ve Yaprak Dede A. Nihat Gökyiğit tarafından 1992 yılında kuruldu. Topraklarımızı tehdit eden erozyon ve çölleşme ile mücadelede toplumsal duyarlılığı ve farkındalığı arttırmak, toprağa sahip çıkmak, koruyucu çözümler üretmek, doğal varlıkları korumak ve bu mücadelenin devlet politikası haline gelmesine katkı sağlamak amacıyla çalışan gönüllü bir kuruluştur. Ülke genelinde yaklaşık 800 bin gönüllüsü bulunuyor. TEMA Vakfı bugüne kadar Mera ve Toprak yasalarının kanunlaşmasına destek sağladı. Doğal varlıkları korumak için açtığı/müdahil olduğu 250 davanın 131’ini kazandı. 45 dava devam ediyor. 18 bin futbol sahası büyüklüğünde bir alanda 15 milyondan fazla fidanı toprakla buluşturdu. 22 bin futbol sahası büyüklüğünde bir alanda 700 milyon meşe palamudu ekti. 250 kırsal kalkınma, koruma ve ağaçlandırma projesi yürüttü. 3 milyondan fazla öğrenciye doğa eğitimleri ve farkındalık çalışmaları ile ulaştı. 50 binden fazla öğretmene ve 35 bini aşkın kamu görevlisine çevre seminerleri verildi. 90'dan fazla kitap yayımladı ve kamuoyuna sundu. 2012 yılında Birleşmiş Milletler Çölleşmeyle Mücadele Sekretaryası önderliğin

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109