Genç Çizerlerin Gözünden ‘Sosyal Uyum’

Aydın Doğan Vakfı ve Yaratıcı Çocuklar Derneği’nin iş birliğiyle bu yıl 12’ncisi düzenlenen karikatür yarışmasında dereceye giren genç çizerlere ödülleri verildi.

Genç Çizerlerin Gözünden ‘Sosyal Uyum’
 Genç Çizerlerin Gözünden ‘Sosyal Uyum’


Aydın Doğan Vakfı ve Yaratıcı Çocuklar Derneği’nin iş birliğiyle bu yıl 12’ncisi düzenlenen karikatür yarışmasında dereceye giren genç çizerlere ödülleri verildi.


27 şehirden 143 okul, 563 öğrencinin 644 karikatürle katıldığı yarışmanın ödül töreni, 28 Mayıs Salı günü saat 10.30’da Trump Kültür ve Gösteri Merkezi’nde gerçekleşti.


Aydın Doğan Vakfı ve Yaratıcı Çocuklar Derneği iş birliği ile düzenlenen ‘Sosyal Uyum’ konulu karikatür yarışmasına ilgi bu sene de büyük oldu. Karikatür yarışmasına Türkiye’nin 27 şehrinden, 143 okul, 563 öğrenci ve 644 karikatür katılırken, öykü yarışmasına da 38 şehir, 133 okuldan 288 öykü katıldı. Yarışmanın ödül töreni, 28 Mayıs Salı günü saat 10.30’da Trump Kültür ve Gösteri Merkezi’nde gerçekleşti.


Yarışmaya gönderilen eserleri seçiciler kurulu, Aziz Yavuzdoğan, Kaan Saatçi, Piyale Madra, Raşit Yakalı ve Tan Oral’dan oluşan jüri değerlendirdi.


Aydın Doğan Vakfı’nın, karikatür sanatına ilgi duyan bir genç kuşağın oluşması ve geleceğin yeteneklerinin yetişmesine katkı sağlamak amacıyla desteklediği yarışma, 2006 yılında Yaratıcı Çocuklar Derneği tarafından başlatıldı. Çocukların, yaratıcılıklarını geliştiren, hayal dünyasını genişleten karikatür sanatına yetkinliklerini artırmak amacıyla desteklenen yarışma ve sergilerinin on ikincisinde, dereceye giren yarışmacıların karikatürleri geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da Aydın Doğan Vakfı tarafından albüm haline getirilerek dağıtıldı.


Yazmaya ilgi duyan genç kuşağın teşvik edilmesi ve desteklenmesi amacıyla 2007 yılında Yaratıcı Çocuklar Derneği tarafından başlatılan ve Doğan Egmont Yayıncılık iş birliğinde sürdürülen öykü yarışmasının on birincisi olan ‘Sosyal Uyum’ temalı yarışmada ise ödül ve mansiyon alan yarışmacıların öyküleri, Doğan Egmont Yayıncılık tarafından basılarak dağıtıldı.


İlkokul 3. sınıftan 12. sınıfa kadar 5 ayrı kategoride değerlendirilen karikatürler arasından dereceye giren genç çizerler için, Yaratıcı Çocuklar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Didem Çapa, Yaratıcı Çocuklar Derneği Yürütme Kurulu Başkanı Demet Sabancı Çetindoğan ve Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı, İstanbul İl Milli Eğitim Proje Koordinatörü Derviş Çelik’in de katılımı ile 28 Mayıs Salı günü saat 10:30’da Trump Alışveriş Merkezi Kültür ve Gösteri Merkezi’nde düzenlenen törende verildi.


Törene katılan karikatür sanatçılarıyla da tanışan öğrenciler ödüllerini Yaratıcı Çocuklar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Didem Çapa, Yaratıcı Çocuklar Derneği Yürütme Kurulu Başkanı Demet Sabancı Çetindoğan ve Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı, İstanbul İl Milli Eğitim Proje Koordinatörü Derviş Çelik ve jüri üyesi Tan Oral’ın elinden aldılar.


Törenin açılış konuşmasında Yaratıcı Çocuklar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Didem Çapa; “Dünyada hep birlikte daha mutlu yaşamak sadece birbirimizi anlamaktan geçiyor. Bunun yolu da ‘sosyal uyum’. Bir şeyleri anlamaya çalışan, merak eden siz çocuklar, bu duygunuzu hiç kaybetmeyin. Karşınızdakini anlamaya çalıştıkça bir şekilde anlaşmak mümkün. O zaman hep birlikte barış içinde daha güzel günlerde yaşamamız da mümkün olacak. Bu yıl yarışmaya katılan birbirinden özel genç yetenekleri kutluyorum.” diye konuştu.


Yaratıcı Çocuklar Derneği Yürütme Kurulu Başkanı Demet Sabancı Çetindoğan ise, “Yaratıcı Çocuklar Derneği olarak yaptığımız çalışmaların sürdürülebilir olmasına önem veriyoruz. Bu yıl karikatür yarışmasında on ikinci, öyküde de on birinci yılımızı tamamladık. Bu yılki yarışma konumuz ‘sosyal uyum’. Bu konuda farkındalığı genç yaşta yaratabilmemiz çok önemli. Tüm gençlerimize başarılar diliyorum.” dedi.


Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı “Karikatür çok özel ve çok da güncel bir sanat dalı. Çünkü bir bakışta süratle size istediği mesajı verebiliyor. Duygularınızı ve düşüncelerinizi ifade edebiliyor ve hatırda kalıyor. Siz genç çizerlerin de istikbali çok parlak. Aranızdan dünya çapında çizerler çıkacağına yürekten inanıyorum. Aydın Doğan Vakfı olarak bu sene karikatür yarışmamızın 35. yılını kutladık ve gerçekten de dünya çapında bir yarışma sahibi olmaktan Türkiye adına gurur duyuyoruz. Sizler de bu yarışmanın gelecekteki ödül alan çizerleri olacaksınız. Hepinizi kutluyorum ve Yaratıcı Çocuklar Derneği’ne teşekkür ediyorum.”


Ödül töreninin ardından karikatürler, Yaratıcı Çocuklar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Didem Çapa, Yaratıcı Çocuklar Derneği Yürütme Kurulu Başkanı Demet Sabancı Çetindoğan ve Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı’nın katılımları ile açılan Trump Alışveriş Merkezi B3 katı sergi salonunda sergilendi.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109