Gelinlik Fuarının başına Ataşehir devlet kuşu kondu

Avrupa’da sektörünün en büyük fuarı haline gelen IF Wedding-İzmir Gelinlik Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı’nın başına devlet kuşu kondu.

Gelinlik Fuarının başına Ataşehir devlet kuşu kondu
 Gelinlik Fuarının başına devlet kuşu kondu
Avrupa’da sektörünün en büyük fuarı haline gelen IF Wedding-İzmir Gelinlik Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı’nın başına devlet kuşu kondu. Gelinlik, abiye ve damatlık sektörü ihracatta 1 milyar dolar barajını hedef belirledi.

Gelinlik Fuarı’na teşvik dopingi

IF Wedding-İzmir Gelinlik Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı, Yurtiçinde düzenlenen ve Ekonomi Bakanlığı tarafından desteklenen fuarlar listesine girdi. Destek ile ilgili düzenleme 12 Ocak 2018 tarihli Resmi Gazete’de yayınlandı.

Sektörel Nitelikli Uluslararası Yurt İçi Fuarların Desteklenmesine İlişkin Karar (Karar No: 2014/4)’da Değişiklik Yapılmasına Dair Karar 12 Ocak 2018 tarihli Resmi Gazete’de yayınlandı. Bu kararla birlikte IF Wedding-İzmir Gelinlik Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı, Yurt içinde Ekonomi Bakanlığı tarafından desteklenen fuarlar listesine girmiş oldu. IF Wedding-İzmir Gelinlik Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı’na katılan firmalar fuarda yer kirası ve stand masrafları için yaptıkları ödemenin yüzde 50’sini (2017 yılı üst limiti 30.000-TL) destek kapsamında Ekonomi Bakanlığı’ndan alma hakkına kavuştu.

Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Emre Kızılgüneşler, IF Wedding-İzmir Gelinlik Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı’nın yurtiçinde desteklenen fuarlar kapsamına alınması için yürüttükleri temaslarda a ulaştıklarını kaydetti.


Gelinlik fuarının çıtasını yükseltecek

IF Wedding-İzmir Gelinlik Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı’nın destek kapsamına alınmasıyla birlikte fuarın çıtasının yükseleceğinin altını çizen Kızılgüneşler, “Avrupa’nın en büyük fuarı haline gelen IF Wedding, dünyada marka fuar haline gelecek. Gelinlik, abiye ve damatlık ürün ihracatımız katlanarak artacak. Bu destekle, kısa vadede 1 milyar dolar ihracat rakamına kolaylıkla ulaşabilecek konuma geldik. Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği olarak bu kararın çıkması için yoğun mesai harcadık ve sonuca ulaştık. Bu kararın çıkması için çaba gösteren Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekci ve Ekonomi Bakanlığı bürokratlarına sektörümüz adına teşekkür ediyoruz” diye konuştu.


Dünya devi IF Wedding’e gelecek


IF Wedding-İzmir Gelinlik Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı’nın bu yıl katılım, ziyaret ve ticari bağlantı rekoru kırmasını beklediklerini dile getiren Kızılgüneşler, “IF Wedding Fuarı’na, sektöründe Avrupa'nın en büyüğü olarak gösterilen Pronovias da katılacak. Bu bizim için çok önemli. Bu sene tedarikçi bulmak için bir satın alma grubuyla katılma kararı aldılar. Bu firma alımlarını genelde Çin’den yapıyordu. Bu fuarda ilk bağlantıları kurarsak gerisi gelecektir” ifadelerini kullandı.

IF Wedding-İzmir Gelinlik Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı’na bu yıl 23 bin 500 metrekarelik alanda, 256 firma katılıyor. Fuara 30 ülkeden katılım olacak ve ziyaretçi sayısının 30 bini aşması bekleniyor.

IF Wedding-İzmir Gelinlik Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı, İzmir Marble Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı ve Agro Expo Fuarı ile birlikte İzmir’de düzenlenen ve Ekonomi Bakanlığı tarafından desteklenen üçüncü yurtiçi fuar oldu.

Güncelleme Tarihi: 10 Şubat 2018, 15:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109