GELECEĞİN MİMARLARI ÖDÜLLENDİRİLDİ

ARCHIPRIX-TÜRKİYE YARIŞMASI SONUÇLANDI, GELECEĞİN MİMARLARI ÖDÜLLERİNİ ALDI

GELECEĞİN MİMARLARI ÖDÜLLENDİRİLDİ
 GELECEĞİN MİMARLARI ÖDÜLLENDİRİLDİ

ARCHIPRIX-TÜRKİYE YARIŞMASI SONUÇLANDI, GELECEĞİN MİMARLARI ÖDÜLLERİNİ ALDI 


ARCHIPRIX- Türkiye 2016 Mimarlık Öğrencileri Bitirme Projesi Ulusal Yarışması 21. yılında 256 proje başvurusu ve rekor katılım ile sonuçlandı.

Türkiye’de mimarlık alanındaki en iyi diploma projelerini seçmek üzere Yapı-Endüstri Merkezi ve Şevki Vanlı Mimarlık Vakfı ortaklığıyla düzenlenen ARCHIPRIX-Türkiye 2016 Mimarlık Öğrencileri Bitirme Projeleri Ulusal Yarışması ödülleri sahiplerini buldu.

Türkiye’deki tüm mimarlık okullarını ortak bir platformda buluşturarak, yapıcı bir rekabet ortamı yaratmayı ve mimar adaylarının ufkunu genişletmeyi hedefleyen Archiprix-TR, 21. yılında 44 farklı üniversiteden toplam 256 proje başvurusu alarak rekor katılıma imza attı. Türkiye’de mimarlık ortamının en uzun soluklu ve etkin yarışma platformu olan Archiprix-TR’nin ödül töreni bu yıl mimarlık mesleğinin eğitimi, icrası ve yarışma süreci için verimli bir tartışma ortamı yaratacak bir platform sağladı.

Ödül sponsorluğunu Mono Electric’in yaptığı yarışma kapsamında bu yıl ödüller, mimarlık ortamının farklı alanlarına katkılarıyla tanınan mimarlar Ahmet Alataş (Alataş Mimarlık), Alexis Şanal (SANALarc), Mehpare Evrenol (Evrenol Architects), Sevince Bayrak (SO? Mimarlık ve Fikriyat) ve yedek jüri üyesi olarak geçen yılın birincilik ödülünü alan Anas M. Mahli’den oluşan jüri grubu tarafından seçildi ve ödüller sahiplerini buldu.

Archiprix-Türkiye 2016 Mimarlık Öğrencileri Bitirme Projesi Ulusal Yarışması ödülleri 16 Aralık Cuma günü Yapı-Endüstri Merkezi’nde düzenlenen kolokyum ve ödül töreninde sahiplerini buldu.İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Meriç Arslanoğlu “The Strawberry Effect” isimli projesiyle 2016 yılının birincisi seçildi. Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden Cevdet Ege Çakır “Repetitive Flow” isimli projesiyle ikincilik, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nden Ege Acar “House of Possibilities” isimli projesiyle üçüncülük ödülüne hak kazanırken Jüri Özel Ödülüne ise İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Ezgi Nalcı “IMs” isimli projesiyle layık görüldü.

ÖDÜL ALAN PROJE VE SAHİPLERİ

KİŞİ ADI

OKUL

PROJE ADI

BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ

MERİÇ ARSLANOĞLU

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

THE STRAWBERRY EFFECT

İKİNCİLİK ÖDÜLÜ

CEVDET EGE ÇAKIR

ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

REPETITIVE FLOW

ÜÇÜNCÜLÜK ÖDÜLÜ

EGE ACAR

İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ

HOUSE OF POSSIBILITIES

JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ

EZGİ NALCI

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

IMs

MANSİYON (EŞDEĞER)

ENGİN TAYFUN BAKIŞ

GEDİZ ÜNİVERSİTESİ

ANTIDOTE FOR METROPOLITAN LIFE

MANSİYON (EŞDEĞER)

TİBET PEKKIYICI

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ

KİTAP-HANE VE KİTAP ODAKLI SANATSAL ÜRETİM

MANSİYON (EŞDEĞER)

GİZEM DEĞİRMENCİ

ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ

EDUCATING WITH GREEN

*Mansiyon ödülleri yazılışı proje sıra numaralarına göre sıralanmıştır.


Güncelleme Tarihi: 19 Aralık 2016, 13:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109