Geleceğin Kentleri Konferansı 1 Aralık’ta Kadıköy’de

Açık Akademi Kent Seminerleri’nin bu dönemki programı Geleceğin Kentleri Konferansı 1 Aralık Cumartesi günü Kozyatağı Kültür Merkezinde.

Geleceğin Kentleri Konferansı 1 Aralık’ta Kadıköy’de
 Geleceğin Kentleri Konferansı 1 Aralık’ta Kadıköy’de


Açık Akademi Kent Seminerleri’nin bu dönemki programı  Geleceğin Kentleri Konferansı 1 Aralık Cumartesi günü Kozyatağı Kültür Merkezinde.

Açık Akademi Kent Seminerleri’nin bu dönemki programı geçtiğimiz hafta tamamlandı ve kapanış etkinliği olarak bir konferans programı hazırlandı. 1 Aralık Cumartesi günü Kozyatağı Kültür Merkezi – Belediye Meclisi Konferans Salonu’nda yapılacak konferansta altı farklı konuk geleceğin kentlerini farklı boyutlarıyla masaya yatıracak.

Geleceğin Kentleri: Etik, Hukuk, Teknoloji ve Siyaset başlığıyla duyurulan konferansın çağrı metni ve programı şu şekilde:

“Geleceğin kentlerindeki demografik, ekolojik ve teknolojik değişimlerin yaratacağı etkilerin konuşulduğu bir dizi seminerin ardından yapacağımız bu konferansta, konuyu farklı boyutlarıyla tartışmak niyetindeyiz. Çünkü dijital dönüşüm, akıllı kentler, enerji adaleti ve ulaşım gibi tartışma başlıklarını, insan faktörünü unutmayan bir perspektifle düşünerek, kentlerin geleceğini ve yönetimini gündemimize almamız gerekiyor.

Öte yandan, siyaseti ve kenti artık büyük oranda birlikte düşünüyoruz. Nüfusumuz kentleştikçe ve kentlerimiz büyüdükçe, hem siyasetin gündeminde kentin kapladığı alan artıyor hem de kentlerin geleceğinde siyaset daha belirgin bir rol oynamaya başlıyor. Bu konferansta; yaşadığımız yönetim krizinin altında yatan olguları, kurumları, sınırları ve yetkileri siyasetin penceresinden yorumlayacağız ve tüm bunları, kentle, kentlilikle ve gelecekteki olasılıklarla birlikte düşünerek, alternatif bir geleceği kendi ellerimizle nasıl yaratabileceğimizi konuşacağız.”


Açılış Konuşması:

13:00-13:30

Aykurt Nuhoğlu, Kadıköy Belediye Başkanı

1.Oturum: Bilgi Toplumu ve Kentler

13:30-14:45

Prof. Dr. Tarık Şengül, Orta Doğu Teknik Üniversitesi

Doç. Dr. Osman Balaban, Orta Doğu Teknik Üniversitesi

Doç. Dr. Kemal Kılıç, Sabancı Üniversitesi

(15 Dakika Çay – Kahve Arası)

2. Oturum: Yönetim Krizini Aşmak

15:00-16:30

Prof. Dr. Yüksel Taşkın, CHP PM Üyesi, TÜSES

Ahmet Ünal Çeviköz, CHP Genel Başkan Yardımcısı, CHP İstanbul Milletvekili, E. Büyükelçi

Prof. Dr. İbrahim Ö. Kaboğlu, CHP İstanbul Milletvekili

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109