EVGİN ATALAY, HAYAT YEŞİL, UMUT MAVİ

EVGİN ATALAY, HAYAT YEŞİL, UMUT MAVİ

EVGİN ATALAY,  HAYAT YEŞİL, UMUT MAVİ
 Evgin Atalay'ın,biyografisi;  06.04.1982 İstanbul da , geniş bir ailenin ortanca ,çocuğu olarak dünyaya geldi..Üç kardeşler ,iki oğlan bir kız.Kendisini ortanca olmasından dolayı hep bir teraziye benzetirmiş,kardeşler arasında. Okumaya çok isteklidir.En sevdiği oyuncakları ,defter kalemdir.
Denge kayıpları da   başlayınca,Almanya'ya götürüldür ve orda teşhiş kondu.Fredriche Ataxi.
 
Lise öğrenimine başlar ,6 ay devam eder.Hastalığıyla ilgili bazı testlerden dolayı,yurtdışına gitmesi gerek diye okuldan ayrıldı ama  gidemedi , tekrar okulada dönemedi.Okuldan ,arkadaşlarından ,hayattan kopmaya başlayınca,içinden bakmaya başladı, dünyaya ,susarak, kabul etmeyerek,çelişkilerle... bazen pişman olarak en çok keşke diyerek...

Tanımaya çalışmış baktığı, gördüğü ,duyduğu herşeyi,rüyalarını bile.
Dışardaki insanda takılmış kalmış hep.Noktalı virgüllerle dolu hayatı ,elini attığında her yerde, bir virgüle dokunmamak imkansız.

Üç sene aradan sonra lise öğrenimine açık liseden devam etti.Ve iki buçuk yılda liseyi bitirdi.Annesini büyük desteğiyle ,aynı yıl üniversite  sınavlarına girdi, kazandı.
Derslerde çok zordur,fakat  inatla başarmak istediğinden   üniversiteyi bitirdi

Hayat Yeşil Umut  Mavi yazarın ilk kitabır.

Yazmaya Nazım Hikmet okumakla ve ona olan hayranlıkla başladı.Babasının şiir yazma merakıdan da  çok etkilendi.Doktoruna hastalığıın teşhişini sormak için mektup yazma gereği duyunca,düz yazı yazmaya başladı.

Kendine ,yakınlarına mektuplar yazadı, günlükler tuttu.Bir gün kitap çıkarabilmeyi çok istedi.

Mektuplarını okuyan,psiko-sosyal öğrencisi iki arkadaşı “yazdıklarını biriktir,belki hastalarımızın yadıklarını kitaplaştırabiliriz”,deyince bu umut heyecanlandırır...
Sennur Sezer'le tanışır,  yazılarını okutur.”Düz yazı yazmaya devam et” ,deyince umudu ikiye katlanır daha bir gayretli yazmayı sürdürür.Zaten okur ve okudukçada, Nazım Hikmet,Ahmet Arif,Cemal Süreya,Rıfat,Ilgaz,Edip Cansever,Cahit Irgat... kendisine bakabilmesini sağlar.

Kendisini Meksikalı ressam Frida Kahlo'ya benzetenler olur.”Frida'ya demişlerki

resimlerdeki sensin, demiş aynaya baktım gördüğümü çizdim. Sen de onun gibisin,aynaya bakmışsın ,kendini yazmışsın "
 
“Buraya kadarmış”, demişken kitap çıkarabilme hayalinin bütün renklere bulandığını görür.Psikoloğ Nuray Uluğ'la tanışır,o da redaktör arkadaşına okutur yazıları , Sevim Erdoğan yazılardan etkilenir ve Hayat Yeşil Umut Mavi dünyaya gelir.

  “  Yazmaktan vaz geçemem , Sait Faik'in dediği "yazmazsam çıldıracağım". Hayat Yeşil Umut Mavi'yle bir adım attığımı bundan sonrasının olacağını biliyorum,istiyorum.”
 Edebiyat defteri adındaki iternet sitesinde öykü ve şiirleri  yayınlanmaktadır.

ATAŞEHİR WEB
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER