Erzincanlılar Şölende Biraraya geldi

Anadolu Avrupa Yakası Erzincanlılar Derneği'nce bu yıl 7.si düzenlenen Geleneksel Erzincanlılar Şöleni etkinliğin adresi Bostancı Gösteri Merkezi'nde gerçekleşti.

Erzincanlılar Şölende Biraraya geldi
Erzincanlılar Şölende Biraraya geldi

Anadolu Avrupa Yakası Erzincanlılar Derneği'nce bu yıl 7.si düzenlenen Geleneksel Erzincanlılar Şöleni etkinliğin adresi Bostancı Gösteri Merkezi'nde gerçekleşti.
  
Gerçekleşen etkinliğin sunumunu İlknur Kaplan yaparken etkinliğe; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eski Bakanı Mustafa Kul, Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Hışman, Ataşehir Belediyesi Birim Müdürleri ve Meclis Üyeleri, Refahiye Belediye Başkanı Çakmak Paçacı, Kemah Belediye Başkanı Osman Kemal Aslan, CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Özgür Nas, Kartal İlçe Başkanı Muammer Çelebi, Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin, Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak'ın yanısıra Erzincan İl ve İlçelerinden İş, Sanat ve STK temsilcilerinin yanısıra 4 Bini aşkın vatandaş katıldı.


Erzincanlılar olarak Memleket yöneten büyük ve kıymetli insanlar yetiştirdik
 Anadolu Avrupa Yakası Erzincanlılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Sarımaden'de şölende yaptığı konuşmasında; "Değerli Erzincanlılar Bir araya gelmekle, birlik olmakla, birlikte yürümekle. bu cennet vatani sahiplenebiliriz. Işte bizim özlemimiz ve amacımız da budur. Göç bir memleket meselesi, bizde bu göçten payımıza düşeni aldık. Her Anadolu şehri gibi, biz de yarım asırdır dünya kenti olan. Istanbul başta olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanına savrulduk. 

 Atayurdu Erzincan' dan ayrılırken de, Canımızın bir parçası orada kaldı. Kimimiz ardımızda, Anamızı Babamızı bıraktık, Kimimiz, Munzur dağı yamaçlarında ayak izlerimizi Kimimiz, Cimin üzümü toplarken ki telaşımızı Kimimiz, Nerde kaldı o tarifsiz tat dediğimiz, Tulum peynirinin, Kemah Tuzunun, Ekşi suyun dilimizdeki bıraktığı tadı. Kimimiz. Girvelik şelalesinin büyüleyici serinliğini arkamızda bıraktık. Memleket yöneten büyük ve kıymetli insanlar yetiştirdik. Her biri ayrı ayrı, onur ve gururumuz oldular.. Erzincanlılar dün olduğu gibi, bugün de Cumhuriyete ve onun kazanımlarına sahip çıkacaktır. Cumhuriyet ve değerleri gelecek kuşaklara bırakılacak en kıymetli mirastır" diyerek konuşmasını şu şekilde sürdürdü...

Büyük bir aile olmak için biz bu tohumu attık
 Ait olduğumuz toprakların bize verdiği kimliğimiz; kültürümüz ve ahlaki değerimizdir. Anadolu'nun dört bir yanından gelerek, bu salonu dolduran binlerce Can Erzincanlının muhteşem buluşması da, bu ortak duygunun sonucudur. Tüm bu çaba, çalışma ve koşturmaca yetmiyor. Daha büyük bir aile olmamız gerekiyor. 
 Bir araya gelmenin başlangıç olduğunu düşünerek, biz bu tohumu attık. Bir arada olabilmek, birlikte hareket edebilmek bizleri daha güçlü kılacaktır. Bu birlikteliği, Köy, ilçe Derneklerimiz ve Federasyon Başkanlarımızla,sevdamız Erzincan diyerek, daha büyük başarılar elde edeceğiz. Birlikte çalışmak başarıdır. Ve biz bu başarıya göz diktik. Biz bu başarıyı ve gücü, sizlerle paylaşan hemşerileriniz olmaktan gurur duyuyoruz. 


Erzincan Konfederasyonunu kurmak için bizlere düşen sorumlulukları almaya hazırız
 AYEDER Anadolu Avrupa Yakası Erzincanlılar Derneği olarak. hedefimiz Erzincanlılar arasındaki birlik , beraberlik, sevgi ve hoşgörüyü arttırarak, Toplumsal bağı güçlendirmek ve Ülkemizin ihtiyaç duyduğu barış ortamına katkı sunmaktır. Varlıklarından güç aldığımız, çalışmalarını takdirle izlediğimiz, Erzincan'a gönül veren paydaşlarımızla ve bu uğurda hizmet eden; İstanbul ve Türkiye genelinde ki Tüm Erzincanlı Derneklerle birlikte, Erzincan Konfederasyonunu kurmak için üstümüze düşen ne varsa yapmaya hazırız. Bütün Sivil Toplum Kuruluşu yöneticilerinin bu çalışmada desteklerini bekliyoruz. 
 Toplumun her kesiminin desteği ile bizler AYEDER Yönetimi olarak hedeflediğimiz bu yolda kararlıkla yürümeye devam edeceğiz. Evet, Değerli Can dostlarımız, Yarattığınız birlik, beraberlik ve dayanışmaya AYEDER yönetimi olarak minnettarız. Kadınıyla erkeğiyle, genciyle, yaşlısıyla, yiğit ve mert Erzincanlılar Hoşgeldiniz. Sevgili Can Erzincanlılar, Her birinizi ayrı ayrı yürekten selamlıyor; saygılarımı sunuyorum. İyi ki varsınız, iyi ki geldiniz diyerek konuşmasını tamamladı.


Sarımaden konuşmasının ardından AYEDER Yönetimi ve İlçe Federasyon başkanlarıyla birlikte salondaki konukları selamladı. 

2 Erzincanlı Başkan Gecenin Gözdesiydi
 Anadolu Avrupa Yakası Erzincanlılar Derneği'nce bu yıl 7.si düzenlenen Geleneksel Erzincanlılar Şöleninin en dikkat çeken tarafı ise İstanbul'un iki önemli ilçesinde yeni seçilen Erzincanlı başkanlar oldu. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel ve Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat'a gecede ilgi oldukça yoğun olurken, İki Belediye Başkanının salondaki Erzincanlılarla ilgili söylediği sözlerin yanısıra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İBB Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun selamlarını iletmeleri salondaki büyük alkış aldı. Özellikle Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel'in seçim sürecinde Kartal'daki Erzincanlılar olmak üzere tüm sahip çıkan Erzincanlılara teşekkür konuşması ve Erzincanlılar Başkenti Kartal demesi salonda büyük alkış alırken, iki başkanda AYEDER Başkanı Gürsel Sarımaden ile birlikte salondaki konukları selamladılar.


13 Erzincanlı Sanatçı'dan muhteşem performans
Şölen'de sırasıyla; THM Sanatçıları Kenan Balyemez, Erkan Özbey, Eren Aydın, Filiz Kılıç, Eda Alakuş, Müslüm - Mustafa Eke, Özcan Türe, Hüseyin Turan, Oğuz Aksaç, Cengiz Yurtseven, Göksel Sağlam ve Arzu sahne alarak birbirinden hareketli türkü ve halayları seslendirdiler. Halaylar eşliğinde gelen konuklar doyasıya eğlenirken vatandaşların boşluk ve alanlarda halaylar çekmesi de dikkatlerden kaçmadı.

 

          

Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2019, 12:51

İsa Kırım

YORUM EKLE
YORUMLAR
AĞGÜL ŞAT
AĞGÜL ŞAT - 5 yıl Önce

Başarılarınızın devamını dilerim didim den selam bütün erzincanlılara birlik güzel bir şey başarının anahtarıdır

SIRADAKİ HABER

banner110

banner109