Erzincanlılar İstanbul'da Şölende Buluştu

İstanbul Anadolu Yakası Erzincanlılar Derneği (AYEDER) düzenlediği şölen Erzincanlıları buluşturdu.

Erzincanlılar İstanbul'da Şölende Buluştu
 Erzincanlılar İstanbul'da Şölende Buluştu

İstanbul Anadolu Yakası Erzincanlılar Derneği (AYEDER) düzenlediği şölen Erzincanlıları buluşturdu.

Anadolu-Avrupa Yakası Erzincanlılar Derneği her yıl geleneksel olarak düzenlemiş olduğu “Büyük Erzincanlılar Şöleni”  Bostancı Gösteri Merkezi’nde gerçekleşti. İstanbul'da yaşayan Erzincanlıların yoğun ilgi gösterdiği etkinliği  İlknur Kaplan sundu.


Büyük Erzincanlılar Şölenine, Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mustafa Kul, İstanbul Milletvekilleri Engin Altay, İlhan Cihaner, Gamze Akkuş İlgezdi, AK Parti 26.Dönem Erzincan Milletvekili Av. Serkan Bayram, Almanya Sosyal Demokrasi Partisi Milletvekili Erol Karacan, CHP PM Üyesi Doç. Dr. Hüsnü Süslü, CHP 24.Dönem Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, 25.Dönem Milletvekili Dr. Erdoğan Özyalçın,  CHP 25 ve 26.Dönem Milletvekili Adayı Metin Ağırman, Şişli Eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Adalar Belediye Başkanı Atilla Aytaç, CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat, Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak Ataşehir Belediye Başkan Yardımcıları İlhami Yılmaz, Sadık Semih Kayhan, Abdullah Der, Hüseyin Hışman, Meclis Başkanı Sadi Özata, Belediye Meclis Üyesi Süleyman Karadağ,  Kentsel Dönüşüm Müdürü Cenan Arslan, Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan Yüksel, Kartal Belediyesi Eski Başkan Yardımcısı Ali Rıza İkisivri, Belediye Meclis üyesi Tuncay Şahan, Maltepe Belediye Meclis üyeleri Hasan Gökkaya, Erdoğan Camekân, CHP Ataşehir İlçe Sekreteri Celal Yalçın, CHP Maltepe Eski İlçe Başkanı Hasan Solmaz, Avcılar Belediye Meclis Üyesi Meclis Üyesi Handan Kantar, Kadıköy Belediye Meclis Üyesi Soydan Alkan, Sivas İmranlı Dernekler Federasyonu Başkanı Süleyman Arıkkan, THM Sanatçısı Özcan Türe, Bursa Erzincanlılar Derneği Başkanı Tahsin Yıldız ve Yönetim Kurulu üyeleri,  Yalova Erzincan Derneği Başkanı Dursun Tan, Gebze – Dilovası – Çayırova Erzincanlılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Uğur Öcal, Kanaat önderleri; Zeynel Şahan, Cem Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Ali Taş, Kartal Cemevi Vakfı Başkanı Selami Santaş, Kartal Eski Cemevi Vakfı Başkanı ve TV Programcısı İsmail Saçlı, Alevi Vakıfları Genel Başkan Vekili Kemal Berk, Adalar Cemevi Vakfı Başkanı Zeki Kaya, Çayırlı Erzincanlı İşadamları, STK temsilcileri ve protokol konuğunun yanısıra şölene binlerce kişi katıldı.


Şölenin açılış konuşmasını yapan Anadolu Yakası Erzincanlılar Derneği Başkanı Gürsel Sarımaden, Erzincan'a olan hasretin insanları biraraya getirdiğini ve Erzincanlıların birlik ve beraberliğinin herkese örnek olduğunu söyledi. 

İstanbul gibi metropol bir şehirde yaşayan insanların biraray gelmesinin zor olduğuna dikkat çeken Başkan Sarımaden, "Biz her yıl büyük Erzincan ailesinin Mürüvvetini gördüğü bu mukaddes düğüne konuk oluyoruz. Bize yılda bir düğün yetmez. Bir birimiz tanımamız ve birlikte zaman geçirmemiz gerekiyor. Hepimiz biliyoruz ki bugün bizi buraya toplayan, kalplerimizin en derin köşelerinde Erzincan'a olan hasretimizdir" dedi. 


Dernek faaliyetleri hakkında da çeşitli bilgiler veren Başkan Gürsel Sarımaden, eğitime verdikleri desteğin süreceğini belirterek,"köy okullarına yaptığımız kitap desteğimiz artarak devam edecek. Ayrıca Erzincan'da üç ilçeye de kütüphane kurma çalışmalarımız devam ediyor. Öte yandan ilçe dernekleri olarak federasyona dönüşmenin eşiğindeyiz. Yakın bir tarihte de konfederasyon olacağımızın müjdesini alacaksınız" şeklinde konuştu. 

AYEDER Başkanı Gürsel Sarımaden, Erzincan Kültür Eğitim Vakfı ve Erzincanlı Sanayici ve İşadamları Derneği'ne de Erzincan için yapmış oldukları çalışmalardan dolayı teşekkür etti. 


Erzincan Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Sadık Ağca  ise; “Buradan bir tablo görüyorum, bu tablo Erzincanlıların ne kadar birlik ve beraberlik içinde olduklarını hatırlatıyor. Bu muhteşem tablo ile bizleri buluşturan AYEDER Başkanı ve Yönetimini tebrik ediyorum. Erzincan Kültür Vakfı olarak 25.Yıllık bir geçmişe sahip olmanın gururunu yaşarken, Vakfımızın birinci amacı hiçbir ayrım yapmaksızın Erzincanlı öğrencilerimizin eğitimine katkı sunmaktır. 25 Yılda tam 35.000 Erzincanlı öğrencimize katkı sağladık. TBMM Üstün hizmet ödülü, Cumhurbaşkanlığı Üstün Hizmet Ödülü Plaketi, İl Vakıfları arasından eğitime en iyi katkı yapan ve en büyük vakıf olarak Erzincan ile başlayan hizmet kapsamlarımız artık tüm Türkiye’ye hizmet vermektedir. Erzincan’da Kız ve Erkek öğrenci yurdu çalışmalarımız sürmektedir. Bu yıl 4.300 öğrencimize rakamsal olarak yaklaşık 7 Milyon eğitim bursu yardımı yapılmaktadır. Bu anlamlı Şölen’de bizleri bir araya getiren AYEDER’e teşekkür ediyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından şölene katkıda bulunanlara plaket verildi. 

Bir çok sanatçının da sahne aldığı şölene, Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Mustafa Kul, CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Maltepe Belediye başkanı Ali Kılıç, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, ilçe ve köy dernek başkanlarıyla çok sayıda Erzincanlı katıldı.

Güncelleme Tarihi: 20 Şubat 2017, 21:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109