EMEKLİLER GÜNÜ MESAJI

28 Haziran-4 Temmuz arası Emekliler Haftası, 30 Haziran 1927 de Emekli olan ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün emekli olduğu tarih olan 30 Haziran ülkemizde de Emekliler Günü olarak kutlanmaktadır.

EMEKLİLER GÜNÜ MESAJI
EMEKLİLER GÜNÜ MESAJI

28 Haziran-4 Temmuz arası Emekliler Haftası, 30 Haziran 1927 de Emekli olan ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün emekli olduğu tarih olan 30 Haziran ülkemizde de Emekliler Günü olarak kutlanmaktadır.

Aktif bir yaşamdan yeni bir yaşama merhaba diyen emeklilerin maaşı % 50 ye yakın azaldığından yaşam standartları düşmekte ve kendileri için yaşamak biraz daha zorlu geçmektedir. Görülen o ki, Emeklilerimizin yaşadığı ana sıkıntı hepimizin bildiği üzere “maddiyattır.” Dünya emeklilerine bakıldığında avantajlı bir sonbahar yaşayabilen bireyler görülürken, Türkiye’de durum ne yazık ki geçmişten günümüze bu refaha ulaşamamıştır.

Emekliler olarak;

-Emekli olduktan sonra da çalışmak zorunda kalan emeklinin aldığı ücretten % 15 oranında olan Sosyal Güvenlik Destek Priminin kesilmemesini,
-Emeklilerin tamamına banka promasyonun verilmesini,
-Eşi çalışmayan emekliye eş parası verilmesini,
-İntibak adaletsizliğinin düzeltilmesini
-2013 yılında ek gösterge artışından yararlanamayan emeklilerin de bu haktan yararlandırılmasını,
-Sosyal ve kültürel faaliyetlerden yaşa bakılmaksızın tüm emeklilerin ücretsiz veya indirimli olarak yararlanmasını,
-Toplumda yaşlılar ve emeklilerimize saygınlığı arttıracak programların medya da yer verilmesinin sağlanmasını istemekle birlikte Sosyal devlet her vatandaşın yaşamını kolaylaştırıcı önlemlerin yanı sıra her türlü sosyal hayatı içinde ekonomisini de düşünmelidir.

Elbette emeklilerimizin sorunları sadece maddi değildir. Maddiyat sebebiyle çalışmaya devam eden emeklilerimizin çalışma şartları, emeklilik sonrasında oluşan boşluk ile beraber gelen psikolojik etki ve emekliliğin getirdiği hayat değişimine ayak uyduramama da ciddi anlamda emeklilerimizi zorlamaktadır. Hem toplumsal konumda bu değişiklikten doğan sıkıntıların hem de yıllardır dinmeyen yaşam şartlarının iyileştirilmesi adına gereken girişimlerin yapılmasını umut ediyoruz.

“Bir milletin yaşlı vatandaşlarına ve emeklilerine karşı tutumu o milletin, yaşama kudretinin en önemli kıstasıdır. Mazide muktedirken bütün kuvvetiyle çalışmış olanlara karşı minnet hissi duymayan bir milletin istikbale güvenle bakmaya hakkı yoktur.

"Emekliler Devletin aynasıdır.” diyen M.Kemal ATATÜRK, emeklisine ve yaşlısına saygı duymayan bir toplum medeniyete ulaşamayacağını açık bir şekilde ifade etmiş ve emeklilere ne kadar çok değer verdiğini sözleriyle göstermiştir.

Biz Emekliler Birliği Derneği olarak emekli olduktan sonra yeni yaşama merhaba diyen tüm emeklilerimizi birlikte olmaya davet ediyoruz.

Emeklilerimizin yaşamlarını sağlıklı, mutlu ve huzurlu geçirmeleri dileğiyle tüm emeklilerimizin

30 Haziran Emekliler Günü kutlu olsun.

Nermin AYDINLI
EMEKLİLER BİRLİĞİ DERNEĞİ GENEL BAŞKANI

Güncelleme Tarihi: 30 Haziran 2015, 13:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109