Ekecek Köyü Derneği, Dernek değil sanki eğitim evi

Şebinkarahisar Ekecek Köyü Derneği her yıl düzenlediği “Dostlar Meclisi” nin bu sene altıncısını gerçekleştirdi.

Ekecek Köyü Derneği, Dernek değil sanki eğitim evi
Ekecek Köyü Derneği, Dernek değil sanki eğitim evi

Şebinkarahisar Ekecek Köyü Derneği her yıl düzenlediği “Dostlar Meclisi” nin bu sene altıncısını gerçekleştirdi. Teravih Namazından sonra başlayan etkinlik katılımcılar ile “Sahur” un yapılıp “Sabah Ezanı” okunmasına kadar devam etti.
Etkinlikte kimler yoktu ki? Siyasetten sanata, sanattan eğitim camiasına kadar kendi alanların da kıdemli isimler programa katılarak geceye renk kattı.


Bir Köy Derneğinden Öte Organizasyonlara İmza atan Bir Anlayış

Ekecek Köy Güzelleştirme Derneği Başkanı Necdet BİLİCAN ile yaptığımız kısa sohbetimizde bakın bize neler anlattı. Çocuklarını işitmenin ötesinde duymaya çalışan anne, baba ve yetişkinler iklimi yaratmak, eğitimin sadece çocuklarımızın ihtiyacı olmadığı, toplumda var olduğunu iddia eden her bireyin ihtiyacı olan bir süreç ve yaşam biçimi olduğu gerçeğini ortaya koymak. Bu bilinç ile var gücümüzle çalışarak ve hayal ederek ülkemizin yarınlarını üretmek için öncelikle bireysel varlığımızı inşa etmeye çalışacağız. Ülkemizin bu gününde ve geleceğinde katma değeri yüksek teknoloji, tarım ve eğitim üretimine katkı sağlamak hayalimizdir ve bunu gerçekleştirmek vatan borcumuzdur. Bu durumun bilincinde olarak Ekecek Köyü Derneği, çocuklarımızın niteliklerini artırarak çocuklarımızı üretimine katılabilecekleri yüksek teknoloji içerikli yarınlara hazırlamaktır. Eğitimin yalnızca diploma alarak sonlandırılamayacağı gerçeğini anne, baba ve tüm çocuklara aşılayabilmek ve her yaşta öğrenmek zorunda olduğumuz gerçeğini göstermektir. Dernek olarak çalışmalarımızı geleceğimizin teminatı nesiller üzerine yapıp geliştiriyoruz zira biliyoruz ki çocuk olmazsa genç, genç olmazsa yaşlı yaşlı olmazsa gelecek olmaz bu döngüyü tasavvur edecek kurgulayacak çalışmaları dünya döndükçe yapmak ve gelecek nesillerimizi doğrudan yana adım atmalarını sağlamak durumundayız diyerek sözlerini tamamladı.

Ekecek köy derneğinde dijital kütüphane gözümüzden kaçmadı. Dijital kütüphane sayesinde dernek üyeleri ve gençler internet üzerinden kitaplarını seçerek alabiliyorlar. Üyelere verilen kitapların takibi de yine bu site aracılığı ile yapılabiliyor. Gençler bu uygulama sayesinde kitap okuma konusunda birbirleriyle yarışıyor. Çünkü kimin ne kadar kitap okuduğu da bu sistem sayesinde takip edilebiliyor.

Ramazan ayı paylaşma kaynaşma ayı bunu kendine şiar edinen dernek ihtiyacı olan herkese Ramazan Ayı dışında da yardım elini uzatıyor. Öğrencilerle iletişim derneğin önceliği, öğrencilere burs ve yardımlar yapan dernek gelecek nesillerimizin katma değeri yüksek nesiller olmasını amaçlıyor bu alanlarda projeler geliştiriyor.

Programın moderatörlüğünü Giresun ve Şebinkarahisar eşrafının en önde gelenlerinden, yine tüm Türkiye siyasetinin yakından tanıdığı gönül adamı Salih KAÇIR tarafından yapıldı. Her biri kendi alanında üstat olan katılımcılar, gecede görüş ve önerilerini dile getirdiler.



‘Dostlar Meclisi’ Ekecek Köyü Güzelleştirme Derneği’ nin Ümraniye / İstanbul’da kendine ait olan merkezinde yapıldı. Sahura kadar birlik ve beraberliğin zirve yaptığı geceye Ak Parti İstanbul Milletvekili Hasan TURAN, Ak Parti 22. Dönem İstanbul Milletvekili Eski Beyoğlu Belediye Başkanı Nusret BAYRAKTAR, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan CAN, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa KÜÇÜK KAPDAN, Malik Ejder BATUR, Ak Parti 1. Bölge İlçe Başkanları, Ak Parti Ümraniye Mahalle Başkanları, Ak Parti Ataşehir Belediye Meclis Üyeleri, STK Dernek Başkanları, İş Adamları, Mk Eğitim Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı Murat KAÇAR  Ataşehir Ensar Şube Başkanı Mükayil Bektas, Uluslararası Siber Suçlarla  Mücadele Platformu Başkanı Bilişim Uzmanı Muhammet BİNİCİ katılım sağladılar.
Dernek Başkanı Necdet BİLİCAN’ ın katılımcılara yaptığı teşekkür konuşmasının ardından ‘Dostlar Meclisi’ yapılan dua ile son buldu.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109