DOWN ŞEFLER KARİYER YAPMAYA HAZIR

İstihdam garantili, Türkiye'de hatta dünyada ilk olan Down Şefler Mesleki Eğitim ve İstihdam Projesi İstanbul'da start aldı.

DOWN ŞEFLER KARİYER YAPMAYA HAZIR
 DOWN ŞEFLER KARİYER YAPMAYA HAZIR
İstihdam garantili, Türkiye'de hatta dünyada ilk olan Down Şefler Mesleki Eğitim ve İstihdam Projesi İstanbul'da start aldı. Projenin Tuğce Sarıkaya ve Gökay Kalaycıoğlu’nun eşsiz sunuculuğu ile 6 Şubat Pazartesi günü Sheraton Grand Ataşehir Oteli'nde gerçekleştirilen tanıtım lansmanına yoğun ilgi oldu.

MELEK YÜZLERİN KARİYER ZAMANI

İstanbul Down Sendromu Derneği önderliğinde, Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) ve Tomurcuk Vakfı iş birliği ile hayata geçirilen Down Şefler Mesleki Eğitim ve İstihdam Projesi, Down Sendromlu bireylerin mutfak yeteneklerini ve beslenme alışkanlıklarını geliştirerek, yaşamlarını kimseye bağlı kalmadan sürdürebilmenin ve sosyal hayatlarını daha renkli ve zengin hale getirmenin amacını taşıyor. Proje bitiminde Melek Yüzler, hem sağlıklı bir beslenme ve basit mutfak becerileriyle kendi yaşamlarında beslenme konusunda daha bağımsız ve yaratıcı hale gelecekler, hem de yaşamlarına yeni bir soluk katan iş hayatına atılma heyecanını ve gururunu yaşayacaklar.
YİRMİ ÜÇ HAFTADA YENİ BİR HAYAT
“Down Şefler” Sheraton Grand İstanbul Ataşehir otelin mutfaklarında yirmi üç haftalık akademik eğitimin sonucunda aşçı mesleğini edinip, yüzde yüz iş garantisiyle yeni hayatlarına başlayacaklar. Alışverişi, hijyen temizliğini, yemek hazırlama sürecini ve yemek sunumunu kapsayan bu eğitim; eğlenceli, öğretici ve eğitici bir çalışma olacak. Ayrıca, Sheraton Grand İstanbul Ataşehir otelin sponsorluğunda, beraber yemek yapmak ve sohbet etmek için iki haftada bir ünlülerle bir araya gelecek olan Down Şefler’in heyecanı şimdiden melek yüzlerine yansıdı bile.
İstanbul Down Sendromu Derneği’nin, Down Sendromu bireylerin eğitim ve mesleki istihdam alanındaki boşlukları tamamlamak adına kurulduğunu belirten dernek Başkanı Muhammed Abdullah Tuncay şöyle devam etti, “Derneğimizin tek hedefi; toplumun her kesimiyle birlikte hareket eden, yaşama ve kültürünü pekiştiren eğitim bir yapı olmak. İlk adımlarımızı attık. Hazırladığımız ve hayata geçirmek istediğimiz çok fazla projemiz var. Bugün onlardan birini ve hatta en önemli olanlardan birtanesini gerçekleştiriyoruz.

Down Şefler Mesleki Eğitim ve İstihdam Projesi bizim için çok özel bir proje, yirmi üç haftalık akademik eğitimin sonunda Down Şeflerimizi yüzde yüz iş garantisiyle sektöre kazandıracağız. Eminim ki hayatlarında en özel günleri bizimle birlikte yaşayacaklar. Heyecanımız çok büyük. Down Şefler projemiz dünyada ve Türkiye’de bir ilktir ve toplumun birlikte yaşama kültürüne çok büyük bir etki sağlayacaktır. Bu özel projede ‘Sizinle Tamamız’ diyen iş birliği ortaklarımıza melek yüzlerim adına teşekkür ederim. Ve diyorum ki, ‘Sadece 1 Fazlayız…”
Türk sinemasının önemli isimlerden biri olan Nuri Alço, tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Hazım Körmükçü, sanatçı Nur Ertürk, teknik direktör Yılmaz Vural, eski futbolcu ve antrenör Murat Şahin de projeye destek veren önemli isimlerin arasındaydı.
İstanbul Down Sendromu Derneği Muhammed Abdullah Tuncay, Asbaşkan Aydan Gömügen Tuncay, Asbaşkan Prof. Dr. Arzu Kunt, Onursal Balkan Uğur Batur ve Yönetim Kurulu üyeleri Ferda Ulusoy, Tuğba Çömlekçioğlu, Ebru Yeter, Engin Kurşun, Caner Güler tanıtım lansmanında hazır bulundular.
DOWN ŞEFLERDEN YEMEK TARİFLERİ
Eğitimin sonunda “Down Şeflerden Tarifler” kitapçığı hazırlanıp başta Down Sendromlu bireyler ve aileleri olmak üzere tüm topluma sağlıklı ve temel beslenme rehberi sunulacak.

İstanbul Down Sendromu Derneği hakkında:
İstanbul Down Sendromu Derneği sivil toplum hayatına 29 Ekim 2016 tarihinde dernek Başkanı Muhammed Abdullah Tuncay tarafından kurulmuştur. Derneğin amacı ve bu amacı gerçekleştirmek için dernekçe sürdürülecek çalışma konuları ve biçimleri ile faaliyet alanı her türden fiziksel, zihinsel, ruhsal, sosyal, işitme ve görme engelliler; sorunlu ve yoksun gençlik; kronik hastalık grupları ve farklı ihtiyaç grupları için Down Sendromlu birey yakınları ile Down Sendromu alanında çalışanları bir araya getirmek, sorunlarını birlikte ele almak, üyeler arası dayanışmayı sağlamak, ailelerin yönlendirilmelerinde, Down Sendromu ile ilgili araştırma düzenlemek veya desteklemek, ailelere genetik danışmanlık vermek, engellilerin rehabilitasyon, eğitim, tıbbi yardım, sosyal güvencelerinin tesisi, miras hukuklarının korunması, yaşamlarını devam ettirecekleri bağımsız yaşam evlerinin kurulması, istihdam sağlamak amaçlı, korunaklı iş yerlerinin kurulması konularında her türlü destek vermek veya kurmak. Özel sektör ve kamu kurumlarında istihdam edilmelerinde yardımcı olmak amacı ile kurulmuştur.
www.istanbuldownsendromudernegi.com

FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109