DİYABETİK ÇOCUKLAR KAMPI 25 YAŞINDA

AYGAZ DİYABETİK ÇOCUKLAR KAMPI’NDA 100 ÇOCUĞU AĞIRLAYACAK

DİYABETİK ÇOCUKLAR KAMPI 25 YAŞINDA
 DİYABETİK ÇOCUKLAR KAMPI 25 YAŞINDA
AYGAZ DİYABETİK ÇOCUKLAR KAMPI’NDA 100 ÇOCUĞU AĞIRLAYACAK

İstanbul Üniversitesi Çocuk Sağlığı Enstitüsü ve İstanbul Tıp Fakültesi Çocuk Endokrinolojisi Bilim Dalı ile Çocuk ve Adolesan Diyabetikler Derneği tarafından Aygaz’ın desteğiyle düzenlenen Diyabetik Çocuklar Kampı, bu yıl 25. yılını kutluyor. 30 Temmuz – 5 Ağustos tarihleri arasında Gebze Life Port Otel’de yapılacak Diyabetik Çocuklar Kampı, çocuklara kendi kendilerine yeterek yaşamayı eğlenerek öğretirken, yeni dostluklar kurmalarını da sağlıyor.

Türkiye’nin çocuklara yönelik ilk sağlık kamplarından biri olma özelliğini taşıyan Diyabetik Çocuklar Kampı, bu yıl 25. yılını kutluyor. İstanbul Üniversitesi Çocuk Sağlığı Enstitüsü ve İstanbul Tıp Fakültesi Çocuk Endokrinolojisi Bilim Dalı ile Çocuk ve Adolesan Diyabetikler Derneği tarafından düzenlenen, Aygaz’ın da 13 yıldır destek verdiği kamp, bu yıl 30 Temmuz – 5 Ağustos tarihleri arasında Gebze Life Port Otel’de gerçekleşecek.

Kamp, diyabetik çocuklara kendi kendilerine yeterek yaşamayı eğlenerek öğretirken, yeni dostluklar kurmalarını sağlıyor. Çocuk endokrinolojisi ve diyabetinde uzman doktorlar, hemşireler, diyet uzmanları, psikologlar, psikiyatristler ve spor eğitmenlerinin gönüllü olarak görev yapacağı kampta 9-18 yaş arasındaki diyabetik çocuklar bir araya geliyor. Kamp çocuklara, diyabetle mutlu yaşamanın mümkün olduğunu göstermek, onlara güven aşılamak ve aralarındaki dayanışmayı arttırmak amacıyla gerçekleştiriliyor.

Çocuklara; hipoglisemi ve hipergliseminin nedenleri, klinik bulguları, bunlara karşı alınacak önlemler, kanda glikoz keton bakılması, insülin tipleri, etki özellikleri, enjeksiyon teknikleri, spor ve egzersiz yapma alışkanlığı, diyabette beslenme özellikleri ve düzeni, diyabetin komplikasyonları konusunda bilgiler aktarılacak. Kampta ayrıca, diyabette takip kriterleri ve diyabeti izlemenin önemi konusunda uygulamalı ve teorik eğitimler verilecek.

Aygaz Hakkında

Koç Topluluğu’nun enerji sektöründe faaliyet gösteren ilk şirketi olan Aygaz, Türkiye’nin 14. büyük sanayi kuruluşudur. Kurulduğu 1961 yılından bu yana Türkiye’de LPG (Likit Petrol Gazı) sektöründe liderliğini sürdüren, Aygaz; LPG’nin tüpgaz, otogaz ve dökmegaz olarak dağıtımının yanı sıra LPG basınçlı kap ile aksesuarları üretimi ve satışını da gerçekleştirmektedir. 81 ilde 2.192 tüpgaz bayisi ve 1.741 otogaz istasyonu ile hizmet veren Aygaz ayrıca, 40’a yakın ülkeye gaz aletleri ihracatı yaparak, Avrupa, Ortadoğu ve Afrika pazarlarında da faaliyet göstermektedir. Aygaz tüpleri her gün 60 binden fazla eve ve işyerine girmekte, 1 milyondan fazla araç Aygaz’ın otogaz ürünü Aygaz Otogaz ile yolculuk yapmaktadır. Aygaz merkez, tesisler, bayiler, istasyonlar ve tankerler olmak üzere 25 bini aşkın kişiye yarattığı iş imkânı ile 55 yılı aşkın süredir Türkiye’nin dört bir köşesinde hizmet vermektedir.


ÇADD Hakkında

Diyabetli çocuk ve gençlerin tıbbi ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanması, eğitilmesi ve bu çocuklara mümkün olan en sağlıklı yaşamın sağlanmasını amaçlayan Çocuk ve Adolesan Diyabetikler Derneği (ÇADD), 1994 yılında İstanbul’da kuruldu. ÇADD, çocuk diyabeti konusunda araştırmalara destek veriyor ve toplumu diyabet konusunda bilinçlendirmeye çalışıyor. Dernek ayrıca, tıp fakültelerinin çocuk birimleri başta olmak üzere birçok kuruluşun hizmet olanaklarının geliştirilmesine de katkıda bulunuyor. ÇADD, bu amaç doğrultusunda, bilimsel toplantılar ve kurslar düzenliyor; diyabetli çocuklara ve ailelerine yönelik faaliyetler (çocuk kampları, aile kampları, aile ve adolesan çocuklar için kurslar) organize ediyor ve diyabetli çocukların tedavi süreçlerine destek oluyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER