DEPREMİN 19. YILINDA AKUT’TAN ANLAMLI NÖBET

AKUT, 16 Ağustos Perşembe’yi 17 Ağustos’a bağlayan gece gerçekleştireceği etkinlikle Büyük Marmara Depremi’nde yaşadıklarını anlattı

DEPREMİN 19. YILINDA AKUT’TAN ANLAMLI NÖBET
 DEPREMİN 19. YILINDA AKUT’TAN ANLAMLI NÖBET


AKUT, 16 Ağustos Perşembe’yi 17 Ağustos’a bağlayan gece gerçekleştireceği etkinlikle  Büyük Marmara Depremi’nde yaşadıklarını anlattı





17 AĞUSTOS’U ASLA UNUTMAYACAĞIZ! O GÜN GELECEĞİ DE KURTARDIK!


Ülkemize ‘’arama-kurtarma’’ konusunda verdiği gönüllü hizmetlerle tanınan AKUT, 16 Ağustos Perşembe’yi 17 Ağustos’a bağlayan gece gerçekleştireceği etkinlikle hem de konuşmacıların ve depremde kurtarılan afetzedelerin konuşmalarıyla Büyük Marmara Depremi’nde yaşadıklarını anlattı, böylesine büyük afetler karşısında neler yapılması gerektiğine bir kez daha vurgu yaptı.

AKUT Arama Kurtarma Derneği, 1996 yılından itibaren acil durumlara karşı gönüllü hizmet veren ve tamamı gönüllülerden oluşan bir sivil toplum örgütü. Türkiye’de ve dünyada birçok ilke imza atmasının yanı sıra toplumu bilinçlendirme alanında yaptığı çalışmalarla da tanındı ve Uluslararası Arama-Kurtarma Danışma Grubu (INSARAG) tarafından akredite edilen ilk Türk ekibi olmaya da hak kazandı. Şimdi de Büyük Marmara Depremi’nin yıldönümünde, İstanbul Şişli’de bulunan dernek binasında gerçekleştirdiği sunum, video gösterimi ve panellerle katılımcıların konu hakkında bilgi sahibi olmalarını sağladı. Kurtarma çalışmaları sırasında yaşadıklarını içtenlikle tüm gönüllülerle paylaştılar.

Tören 16 Ağustos Perşembe gecesini 17 Ağustos Cuma gününe bağlayan gece saat 20.00’de başladı. Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasının ardından AKUT 2. Başkanı Burak Galip Akkurt açılış konuşması yaptı. Ardından ‘’17 Ağustos Süreci ve Bize Dair’’ temalı 1. oturumda konuşmacılar Hakan Bingöl, Saydun Gökşin, Gültekin Alkurt, Semih Emiroğlu; deprem anında nerede olduklarını, ilk yaşadıklarını, bölgeye gidişlerini ve kurtarma çalışmaları sırasında yaşadıkları tüm zorlukları katılımcılarla paylaştı. Büyük Marmara depreminde AKUT tarafından kurtarılan 200 kişi ise ekibin en büyük sevinci olmuştu.

İlk oturum ardından depremin 19. yıldönümü için başlatılan ve birçok ünlü isimle ortak yürütülen ‘’Sosyal Farkındalık Projesi’’ kapsamında video gösterimine de yer verildi. Kampanyada sevilen birçok değerli isim, “Unutma AKUT Hayat Kurtarır” mesajlarıyla projeye destek verdi. Ahmet Kaynak, Ayçe Abana, Aydın Karabulut, Biray Dalkıran, Burak Altay, Burak Demir, Can Kolukısa, Cem Öcal, Cihan Şimşek, Efe, Emre Törün, Feride Çetin, Gamze Topuz, Gülhan Tekin, Kunter Kurt, Levent Sülün, Mahperi Mertoğlu, Melih Özkaya, Melih Çardak, Merve Engin, Metin Buktel, Mustafa Kırantepe, Nilgün Kasapbaşoğlu, Ömer Ahunbay, Onur Buldu, Şamil Kafkas, Sefa Zengin, Sıla, Somer Karvan, Taner Ölmez, Wilco Van Herpen, Yekta Kopan, Yeliz Akkaya, Yosi Mizrahi, Yurdaer Okur milli sporculardan Mete Gazoz, Gökberk Ergeneman, Deniz Selin Üstündağ, Ilgın Sarban’ın mesajlarını paylaştığı videolar AKUT sosyal medya ve Youtube hesaplarından izlenebiliyor. (Ekiplerin ve ünlü isimlerin videoları için: https://we.tl/4Edi5XPWuk )

Anmanın ‘’O Günkü İhtiyaçlar ve Lojistik Alanların Bugünkü Şartlarla Mukayesesi’’ temalı 2. oturumunda konuşmacılar Mahmut Çelik, Burak Galip Akkurt, Şenol Durmuş, Zihni Sanus, Tanyel Yılmaz geçen zaman sürecindeki şartları değerlendirdi. Türkiye’nin diğer illerinde şekilde faaliyet gösteren AKUT ekiplerinin videoları da gösterildi. katılımcılarla buluşacak. Anı ve teşekkür plaketlerinin verilmesiyle eski ve yeni gönüllü paylaşımı ve sembolik saatin beklenmesine geçildi.

Günü değil, geleceği kurtarmak ve gelecek ‘’17 Ağustos’’ lara şimdiden önlem almak için ‘’AKUT’’ yazıp 2930’a mesaj gönderebilir ya da https://www.akut.org.tr/bagis-yap linkinden direkt bağış yapabilirsiniz.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER