DasDas’ta yapay zeka sergisi: ‘Parallel Universe

Anadolu yakasının en önemli kültür sanat merkezlerinden DasDas, Ataşehir Metropol İstanbul’daki sahnesini dijital bir sergi alanına dönüştürdü.

DasDas’ta yapay zeka sergisi: ‘Parallel Universe

DasDas’ta yapay zeka sergisi: ‘Parallel Universe
Anadolu yakasının en önemli kültür sanat merkezlerinden DasDas, Ataşehir Metropol İstanbul’daki sahnesini dijital bir sergi alanına dönüştürdü.

Ouchhh Sanat Stüdyosu’nun DasDas’a özel ürettiği yapay zeka ve veri eserlerinden oluşan ‘Parallel Universe’ sergisi, ‘Yapay Zeka Van Gogh Veri Boyama Deneyimi’, ‘Şiirsel Yapay Zeka’, ‘Göbeklitepe Mimari Veri’ ve ‘Osman Hamdi Bey Eserleri’ olmak üzere dört eser yer aldı.


Bir süredir DasDas Online üzerinden sevilen tiyatro oyunlarını online olarak tiyatroseverlerle buluşturan DasDas, şimdi de Ataşehir Metropol İstanbul’daki sahnesini dijital bir sergi alanına dönüştürüyor. Ouchhh Sanat Stüdyosu tarafından Zenger küratörlüğünde hazırlanan ‘Parallel Universe’ başlıklı yapay zeka sergisi, Paribu ana sponsorluğunda 1Ouchhh Sanat Stüdyosu’nun DasDas’a özel ürettiği yapay zeka ve veri eserlerinden oluşan ‘Parallel Universe’ sergisi, ‘Yapay Zeka Van Gogh Veri Boyama Deneyimi’, ‘Şiirsel Yapay Zeka’, ‘Göbeklitepe Mimari Veri’ ve ‘Osman Hamdi Bey Eserleri’ olmak üzere dört eser yer aldı.
Fiziksel mekanın sınırlarının şeffaflaştığı, çok boyutlu evrenleri yapay zeka ve veri işbirliği ile sarmalayan bir deneyime dönüştüğü sergi, seyirciyi geçmiş ve geleceğin yeniden tanımlandığı bir dünyaya davet ediyor.


‘Yapay Zeka Van Gogh Veri Boyama Deneyimi’nde dünyanın en ünlü ressamlarından Van Gogh’un renkleri ve şekilleriyle hafızalara kazınan eserleri, yapay zeka ile DasDas’ta hayat bulurken ziyaretçiler, usta ressamın eserlerinin içerisinde dolaşarak unutulmaz bir deneyime yaşattı.
‘Şiirsel Yapay Zeka Sergisi’ ise bilim insanlarının makine öğrenimi ve yapay zeka algoritmaları kullanarak ışık, fizik, uzay ve zaman hakkında yarattıkları bilincin şiirsel kırılımını ziyaretçilerle buluşturdu


Dünyanın en eski verileriyle oluşturulan ve birçok açıdan keşfedilmeye açık Göbeklitepe mimarisini yapay zeka ve sanat anlayışıyla buluşturan ‘Göbekli Tepe Veri Sergisi’nde tarih öncesi insanların dini inancını yansıtan figürleri ziyaretçilere yeni bir bakış açısıyla sundu.
Son olarak ‘Osman Hamdi Bey Eserleri’, ilk Türk arkeolog ve Türkiye’de müzeciliğin kurucusu olarak sayılan Osmanlı’nın en önemli ressamlarından Osman Hamdi Bey’in eserlerini günümüz teknolojisiyle bir araya getirerek eşsiz bir görsel şölen oluşturdu

 

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109