‘Çocukluğumdaki Yaz’ Sergisi Emaar Square Mall’a açıldı

‘My Childhood in Summer/Çocukluğumun Yazı’ sergisinin açılışına cemiyet hayatının ünlü isimleri büyük ilgi gösterdi.

‘Çocukluğumdaki Yaz’ Sergisi Emaar Square Mall’a açıldı
 ‘Çocukluğumdaki Yaz’ Sergisi Emaar Square Mall’a açıldı

‘My Childhood in Summer/Çocukluğumun Yazı’ sergisinin açılışına cemiyet hayatının ünlü isimleri büyük ilgi gösterdi.

Emaar Square Mall’un ev sahipliğinde gerçekleşen ve ziyaretçilerini çocukluk anılarındaki yazlara doğru zaman yolculuğa çıkarmayı amaçlayan ‘My Childhood in Summer/Çocukluğumun Yazı’ sergisinin açılışına cemiyet hayatının ünlü isimleri büyük ilgi gösterdi.

ÜNLÜLERLE ÇOCUKLUK YAZLARINA YOLCULUK


İstanbul moda, gastronomi ve eğlence dünyasının ‘en’lerini buluşturan Emaar Square Mall, yepyeni bir sergiye ev sahipliği yapıyor. 8 ünlü ismin çocukluk ve yaz konseptiyle Emaar Square Mall için tasarladığı eserleri bir araya getiren ‘My Childhood in Summer (Çocukluğumun Yazı)’ isimli sergi 19 Eylül’de açılış davetini gerçekleştirdi. Serginin açılış daveti, cemiyet hayatından ünlü konukların geçidine sahne oldu.

Emaar Square Mall’daki sergide, Derin Mermerci, Elvin Levinler, Nevşin Mengü, Pınar Sabancı, Şirin Ediger, Tuba Ünsal, Umut Eker ve Yağmur Kızılok’un yaz aylarında çekilen çocukluk fotoğrafları, özel enstalasyonları, video çalışmaları ve hatta heykelleriyle ziyaretçileri zaman yolculuğa çıkardı. Eserler arasında en dikkat çeken Şirin Ediger’in çocukluğundaki yatak odası oldu. Ediger’in DJ performansına ünlü isimler tempo tutarak eşlik etti. Sergiye katkıda bulunan isimlerden Umut Eker ise davetlileri çocukluğunda yaşadığı evin oturma odasına götürdü.

Ünlülerin çocukluk anıları eşliğinde, bir yetişkin olduğunu unutup yeniden çocukluğuna dönmek isteyenler için ‘My Childhood in Summer’ sergisi, 31 Ekim’e kadar Emaar Square Mall Sanat Galerisi’nde ücretsiz ziyaret edilebilecek.

Liste Eser İsimleri Eser Açıklaması
Derin Mermerci Kadın Azmağı Akyaka Köyü ile tanıştığımda 4-5 yaşlarındaydım. Akyaka, babam demek, Azmak Nehri demek, horoz sesleriyle uyanmak demek, çocuk gözümden dev ağaçlar arasında koşturmak, buz gibi nehirde yüzmek, sahil boyunca deniz kabuğu toplamak demek...
Elvin Levinler Renklerle Çocukluğum… Kardeşle büyümek şahane bir his ama kendinden yalnızca 11 ay büyük abinle birlikte büyümek bambaşka... Doğar doğmaz yanında minicik cesur bir koruyucu, arkadaş, yol gösterici ve destekleyici... Yürümeyi bilmezken koltuklardan aşağı atlatır yüzme bilmezken peşinden boğulurcasına atlatır, asla yanında sıkılmayıp hep beraber hayal kurdurur, en yakınındır, diğer yarındır, abindir. Özetle benim için yaz demek, abim demektir, bir başka deyişle; çocukluğumdaki yazların eğlenceli ve cesur başkahramanı, yaramazlıkların gizli kahramanı ve hep en yaratıcı fikirlerin sahibi olan abim demektir.
Yağmur Kızılok Sen Giderken Ben Gelir Gibi Çocukluğumla ilgili bir benim hatırladığım anılar ve yaşanmışlıklar var, bir de babamın gözünden yaşadığım çocukluk. Hatıralara farklı bakış açılarıyla yaklaşsak da verdikleri hissiyat ikimiz için de her daim aynı.
Nevşin Mengü Sen Kızsın Yapamazsın Dediler Ankara'da yazlar sarı olur, sapsarı ve kupkuru.
Yazlar serttir tıpkı kışlar gibi...
Sert şehirdir Ankara. İklimi gibidir insanları sert ve köşeli...
Ankaralılar yazları göç ederlerdi sayfiyeye ve geriye Ankara'da olmamaya dayanamayanlar kalırdı.
En çok yazın hissederdin Ankara'yı.
Pınar Sabancı Yaz Günlükleri Çocuklukta babanın super kahraman olduğu günlere duyulan özlem. Küçüklüğümden hatırladığım mutlu yaz akşamı sahnesi...
Şirin Ediger Hapsolmuş Küçüklüğümde, anneannemin Şarköy'deki yazlığına gittiğimde, odadan hiç çıkmazdım. Bütün gün hayaller kurardım.
Tuba Ünsal Masumiyet Çocukluğumun masumluğu... Gelibolu'da, ailemdeki herkesin yaşadığı, en mutlu yazımız, Elvan Gazozu'nun kokusu ve geride bıraktığımız o son güzel yaz...
Umut Eker Ne sıcak bir yazdı.. Her güzel yaz biter ve bizler büyürüz, güzel hatıralarımızla...

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109