Çocuk Eğitim Derneği'nin çalışmaları devam ediyor

İstanbul Ataşehir ilçesinde, 0-6 yaş işitme engelli çocuk ve ailelerine hizmet veren Çocuk Eğitim Derneği, eğitim çalışmaları devam ediyor.

Çocuk Eğitim Derneği'nin çalışmaları  devam ediyor
Çocuk Eğitim Derneği'nin çalışmaları  devam ediyor

İstanbul Ataşehir ilçesinde, 0-6 yaş işitme engelli çocuk ve ailelerine hizmet veren Çocuk Eğitim Derneği, eğitim çalışmalarını Kentalis International Foundation eğitmenlerinin koordinasyonunda 94 işitme engelli çocuk ve aile ile devam ettiriyor.

Çocuk Eğitim Derneği Genel Koordinatörü Melike Argiş, "81 İlde Bir İşitme Engelli Anasınıfı- Anaokulu Olsun" projeleri kapsamında Samsun 19 Mayıs İşitme Engelliler İlkokulu, Edirne Adnan Tunca İşitme Engelliler İlkokulu, Kocaeli-Karamürsel A.Gazanfer Bilge İşitme Engelliler İlkokulu ve Adana- Seyhan İşitme Engelliler İlkokulu da birer anasınıfı açılması için gerekli görüşmeler yapılıp ve protokollerin imzalandığını belirtiyor. Argiş sözlerine şöyle devam ediyor:

‘’Samsun’da bulunan 19 Mayıs İşitme Engelliler İlkokulu’nda 4 işitme engelli  çocuk ile anaokulu eğitimi çalışmaları başlamıştır. Ayrıca diğer illerde olan okullarda sınıf düzenleme çalışmaları da yapılmakta. İllerde yürütülecek proje kapsamında: İlde yaşayan 0-2 yaş ve 2-6 yaş arası çocuklar tespit edilecek;  tespit edilen çocukların işitme ölçüm ve takiplerinin yapılarak işitme kaybına uygun cihazlandırılma çalışmaları, işitme engelliler ilkokulu bünyesinde belirlenecek olan sınıfın keşfi ve tefrişat çalışmaları, eğitim verecek olan öğretmenlerin 2-6 yaş işitme engelli çocuk ve aile eğitimi planlama ve materyal süreçlerinin desteklenmesi, proje yürütücüleri tarafından ailelerin proje hakkında bilgilendirilmesi için toplantılar düzenlenmesi, 0-2 yaş arası işitme engelli çocukların eğitim ve sağlık taramaları ile İlgili takiplerin yapılması, okul bünyesinde belirlenmiş olan öğretmenlere proje ortağımız Kentalis International Foundation  tarafından İstanbul/Ataşehir’deki okulumuzda eğitmen eğitimlerinin verilmesi planlanmıştır. Bu kapsamda, 16 - 20 Şubat 2015 tarihleri arasında Ataşehir Belediyesi’nin tahsisi ettiği araziye sponsorlar vasıtasıyla yapılan dernek eğitim merkezinde Hollanda’dan gelen 4 eğitmen ve 20 katılımcı öğretmen ile bir haftalık eğitimler yapıldı.

Çocuk Eğitim Derneği işitme engelliler eğitim bölümünde ücretsiz olarak;

0- 1,5 yaş arası işitme engelli çocuklara ayda 6 saat, 1,5-3 yaş arası işitme engelli çocuklara ayda 20 saat,  3-6 yaş arası işitme engelli çocuklara ayda 40 saat eğitim verilmektedir. Erken çocukluk ve okul öncesi dönem eğitimlerini kurumumuzda tamamlayan 7-14 yaş arası çocuklarımıza, ilkokul ve ortaokul döneminde destek eğitimler verilmekte ve sosyal aktivitelerle gelişimleri desteklenmektedir. Gerçekleştirilen organizasyonda 5 işitme engelliler öğretmeni, 2 anaokulu öğretmeni, 1 psikolog, 6 eğitim koordinatörü, konuşma terapisti ile işitme engelli çocuklara hizmet vermektedir. Danışma kurulu ile işitme engelli çocuğu olup hangi aşamaları gerçekleştirecekleri, sağlık ve cihazlanma konularında ailelere destekler verilmekte.’’

ÇED ile ilgili sorularınızı [email protected] adresine gönderebilirsiniz.

www.cocukegitimdernegi.org.tr

Güncelleme Tarihi: 28 Şubat 2015, 21:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109