CKM’DEKİ GRUP YEDİRENK KONSERİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

CKM’DEKİ GRUP YEDİRENK KONSERİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

CKM’DEKİ GRUP YEDİRENK KONSERİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
CKM’DEKİ GRUP YEDİRENK KONSERİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ,  YER BULAMAYANLAR,  AYAKTA YA DA YERLERE OTURARAK İZLEMEK ZORUNDA KALDILAR.

Kadıköy Belediyesi Müzik Gönüllüleri organizasyonunda 21 Mart 2011 akşamı bir konser veren Grup Yedirenk büyük ilgi gördü. İzleyiciler yer bulamadıkları için bir çoğu konseri ayakta ya da yerlere oturarak izledi.

Grup  Yedirenk; Vokalde Merve Utandı ve Erdem Serhan Şide, Flüt Özen Güney, Keman Nalan Özyaşayan Çakır, Piyano Babür Kalkan, Bas Gitar Serhat Uzunçavdar, Davul Can Turfan’dan oluşan genç  ve gelecek vaad eden yedi sanatçıdan oluşmakta.

Gecede, Türk Sanat Müziği’nden Türkülere ve Batı Müziğine kadar uzanan bir repertuar ile katılanlara unutulmaz dakikalar yaşatan gruba, zaman zaman İzleyiciler de katıldılar.

Kısa bir süre önce kurulan grubun yedi elemanı da,  İTÜ Devlet Konservatuarı ve Devlet Klasik Türk Müziği Korosu gibi kurumlarda eğitim almış ya da öğretim görevlisi olarak görev yapmış, alanlarında çok kıymetli sanatçılardan oluşmakta.

Kısa sürede birçok konserler veren grup, her etkinliklerinde izleyicilerin büyük beğenisini kazanmaktalar.
Geceye grup elemanlarının yakınları da izleyici olarak katıldılar.

İstanbul Teknik Üniversitesi Konservaturarı öğretim görevlisi olan Münip Utandı da konserde izleyicileri sesi ile büyüleyen İstanbul Devlet Klasik Türk Müziği Korosu ses sanatçılarından olan kızı Merve Utandı’yı izlemeye gelmişti.

Yine piyanist ve müzikolog Babür Kalkan’ın annesi Gülnihal Kalkan ile Devlet  Klasik Türk Müziği Korosu’ndan  ses  sanatçısı Adnan Mungan da konseri izlemeye gelenler arasındaydılar.

Kadıköy Belediye Başkanı Av. Selami Öztürk adına Gruba bir teşekkür plaketi sunan Kadıköy Belediyesi Gönüllü Eğitim ve Danışma Merkezi Yönetim Kurulu üyesi Nesibe Müsevitoğlu, “-Grup Yedirenk’in çok kısa sürede ülke çapında hak ettiği üne ve yere kavuşacağına eminim. Bizlere unutamayacağımız bir müzik akşamı yaşatan tüm grup elemanlarına ve oturacak yer bulamadıkları için ayakta kalan veya yerlere oturarak izlemek zorunda kalan konuklara da gösterdikleri anlayıştan dolayı teşekkür ediyorum.” Dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER