Çiğköfteden Nemrut heykelleri yapıldı

İstanbul CNR EXPO’da düzenlenen 12.Bayim Olur musun Franchising ve Markalı Bayilik Fuarı’nda en fazla ilgiyi, çiğköfteden yapılan Nemrut heykelleri arasında Kral Antiochos ve Heracles gördü.

Çiğköfteden Nemrut heykelleri yapıldı
Çiğköfteden Nemrut heykelleri yapıldı

•    Fuarda en fazla ilgi Kral Antiochos’a
•    Kral Antiochos çiğköfteye büründü
•    Nemrut Dağı’nın dev heykelleri çiğköfte standında
•    Bayi fuarında çiğköfteden Nemrut  heykelleri yapıldı

İstanbul CNR EXPO’da düzenlenen 12.Bayim Olur musun Franchising ve Markalı Bayilik Fuarı’nda en fazla ilgiyi, çiğköfteden yapılan Nemrut heykelleri arasında Kral Antiochos ve Heracles gördü.

Türkiye’nin en büyük çiğköfte şirketi OSES, Kommagene Krallığı’nın muhteşem eseri Nemrut Dağı tümülüsünde yer alan kral heykellerinin benzerlerini çiğköfteden yaparak fuarda görücüye çıktı. Büyük ilgi gören dev heykeller, İSTANBUL CNR EXPO’da organize edilen “12. Bayim Olur musun Franchising ve Markalı Bayilik Fuarı’na damga vurdu.
Bayilik ve franchising vermek isteyen yerli ve yabancı 300’ü aşkın markanın katıldığı, Bayim Olur musun Franchising ve Markalı Bayilik Fuarı sona erdi. Türkiye’de gıda sektörünün son yıllardaki yükselen yıldızı çiğköfte de, OSES Çiğköfte tarafından fuardaki yerini aldı.

Türkiye’nin 55 ilinde 600’e yakın şubesiyle en büyük 4. franchise şirketi olma başarısını gösteren ve son yılların en gözde yiyeceği olan çiğköfteyi uluslararası markaya dönüştürmeyi hedefleyen OSES, çiğköftenin doğduğu topraklar olan Kommagene Krallığı’nın simge krallarının heykellerini çiğköfteye bürüdü. OSES, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Nemrut Dağı’ndaki Kral 1. Antiochos, Heracles, koruyucular Kartal ve Aslan’ın heykellerinin birer kopyasını çiğköfteden yaptı. Fuarda büyük ilgi gören çiğköfteden yapılma dev heykelleri gören katılımcılar bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kendi işinin patronu olmak isteyenlerin yoğun ilgi gösterdiği fuara Adıyamanlı ustaların çiğköfteden yaptığı sanat eserleri yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgisiyle karşılaştı. Heykelleri bizzat kendi elleriyle yaptığını belirten OSES Kurucusu Osman Yaşar, “Çiğköftenin anavatanı Adıyaman’da bulunan Nemrut Heykellerinin, Kommagene İmparatorluğunun yer aldığı bölgelerdir. Bizler de dünyanın 8.Harikası olan Nemrut Heykellerini çiğköfteden yaparak yerli ve yabancı misafirlerimize tanıtmak istedik” dedi.

Çin ve Almanya’da açtığı fabrikalarla ‘En büyük Rakibim Mc Donalds’ diyen OSES Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yaşar, ilk olarak iki yıl önce Türkiye’nin AB standartlarında ilk çiğköfte fabrikasını hizmete açarak büyük dikkatleri üzerine topladı. OSES Çiğköfte’nin kurucusu da olan Osman Yaşar, “Talep görmemizin en büyük nedeni ürünümüzün vejeteryan olması. Çiğköfte, özellikle Çin’de et, tavuk ve balığa alternatif olması bakımından büyük ilgi görüyor. Almanya’da 11 şubemiz var. Fransa’da 1 şube açıldı. Tüm AB ülkeleri ile Türk ve Arap ülkelerinde şube açmak en önemli hedeflerimiz arasında yer alıyor” dedi. Uluslararası fuarlarda da yoğun ilgi gördüklerini belirten Osman Yaşar, küçük birikimlerini yatırıma dönüştürmek ve kendi işini kurmak isteyen girişimcilere büyük fırsatlar sunduklarını sözlerine ekledi.


ATAŞEHİR ÇİĞKÖFETCİLER ADRES VE TELEFONLARI

Güncelleme Tarihi: 23 Eylül 2014, 16:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109