Çevreye duyarlı, sanatçı ruhlu çocuklar aranıyor!

İstanbul’un ‘geri dönüşümlü’ atıkları çocukların yaratıcı dokunuşlarıyla sanata dönüşecek… Kadıköylü sanatçı Barış Karayazgan’ın projesi olan ‘Geri Dönüşümlü Atıklardan Temiz bir İstanbul/Türkiye Yaratmak’ sergisi için çocuklar pet şişelerden heykeller yapacak.

Çevreye duyarlı, sanatçı ruhlu çocuklar aranıyor!

İstanbul’un yeterince temiz olmadığını, atıkların gerektiği gibi ayrıştırılarak geri dönüştürülmediğinden rahatsızlık duyan Kadıköylü sanatçı Barış Karayazgan, şikayet etmek yerine bir adım atıyor. Kadıköy’deki PACE Çocuk Sanat Merkezi’nin kurucusu Karayazgan, 5 Haziran Dünya Çevre Günü için “Geri Dönüşümlü Atıklardan Temiz bir İstanbul/Türkiye Yaratmak” adında bir sergi hazırlıyor.

“Geri dönüşüm hakkında yeterli disiplinimiz ve alışkanlığımız yok. Toplumumuz ne yazık ki yeterli derecede bilinçlenmemiş durumda. Şimdi artık harekete geçme ve bir şeyler yapma, bir şeyleri değiştirme zamanı. Bunu yapmak için en etkili ve en uzun vadeli yöntem, çocuklarımızı bilinçlendirmekle başlamak” diyen Karayazgan, çocuklarla çalışan bir sanatçı olarak bu duruma sanatsal, çevresel, sosyal ve kültürel bir çözüm sunma çabasında olduğunu söylüyor. Karayazgan, “11 yıldır hem Amerika’da hem de Türkiye’de çeşitli mekanlarda çocuklarla beraber uyguladığım ‘Geri Dönüşümlü Heykel’ çalışması, geniş katılımlı ve devamlı bir şekilde uygulanarak, gerekli bilinçlendirmeye büyük bir katkıda bulunacaktır. Bu çalışma, benim bir sanatçı olarak çocuklarla beraber gerçekleştirdiğim bir workshop'tur. Ayrıca, bu proje, katılan herkese sanatın hayatımıza ne kadar farklı katkılarda bulunabileceğini çok değişik bir şekilde sunacaktır.” diyor.
 
PET ŞİŞE DEĞİL HEYKEL!

 
Barış Karayazgan’ın verdiği bilgilere göre proje kapsamında ilk aşamada İstanbul’daki 39 ilçeden 1 grup/okul (1170 çocuk) belirlenecek. Böylece her ilçeyi temsil eden 39 adet dev boyutlarda “Geri Dönüşümlü Heykel” bütün İstanbul’un katılımını temsil edecek. Türkiye genelinde de 9 bin 720 çocuğun katılımı olacak. Şubat 2012’de katılacak grupların belirlenecek. Takip eden ayda, gruplarla ilk görüşmeler yapılarak, çalışmanın detayları anlatılacak, çevre ve geri dönüşüm üzerine hazırlanan broşürler dağıtılacak ve pet şişeleri toplanmaya başlanacak. Nisan ayında ise N. Barış Karayazgan ve PACE Çocuk Sanat Merkezi’nden 2 kişilik bir ekip ile çocukların heykelleri belirlenen mekânlarda (Beşiktaş Meydanı, Kadıköy Meydanı, Maçka Demokrasi Parkı, Göztepe Parkı..vb) yapılacak. Geri dönüşüm, İstanbul, doğa ve hayvanlar temalarındaki heykeller, 3-8 metre yüksekliği/ uzunluğunda olacak. 5 Haziran 2012’de açılacak serginin ardından, Temmuz ayında sergilenen eserler toplanarak belediyenin geri dönüşüm merkezlerine gönderilecek.
 
Projeye katılmak için: www.pacesanat.com, 0216 385 80 36

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109