CeBIT 2015'TEN TÜRK ŞİRKETLERİNE DAVET

Deutsche Messe Sözcüsü Gabriele Dörries; Türk bilişim ve yazılım şirketlerinin, alanında dünyanın lider fuarı olan CeBIT'te yer almalarının önemli olduğunu belirtti.

CeBIT 2015'TEN TÜRK ŞİRKETLERİNE DAVET
CeBIT 2015'TEN TÜRK ŞİRKETLERİNE DAVET

Geçtiğimiz yıl yönünü %100 iş dünyasına çeviren CeBIT'in 2015 yılı ana teması "d!conomy" olarak belirlendi. CeBIT 2015'in partner ülkesi ise Çin.

Deutsche Messe Sözcüsü Gabriele Dörries; Türk bilişim ve yazılım şirketlerinin, alanında dünyanın lider fuarı olan CeBIT'te yer almalarının önemli olduğunu belirtti.
 
16-20 Mart 2015'te Hannover Almanya'da düzenlenecek olan CeBIT'in 2015 yılı için belirlenen fuar ve konferans programları, 5 Kasım'da İstanbul Park Bosphorus Otel'de düzenlenen basın toplantısıyla açıklandı. Hannover Fairs Turkey Genel Müdürü Alexander Kühnel'in moderatörlüğünde gerçekleşen toplantıda; Deutsche Messe Sözcüsü Gabriele Dörries, Tüm Telekomünikasyon İş Adamları Derneği (TÜTED) Başkanı Dr. Dilek Bağdatlıoğlu, Yazılım Sanayicileri Derneği (YASAD) Başkanı Doğan Ufuk Güneş, T.C. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı İnternet Geliştirme Kurulu Başkanı Serhat Özeren, Bilişim Muhabirleri Derneği Başkanı Musa Savaş ve Hannover Fairs Turkey Genel Müdür Yardımcısı Murat Özer konuşmacı olarak yer aldı.

%100 İş Dünyası Konsepti

Enformasyon ve bilişim açısından dünyanın önde gelen fuarı olan CeBIT'in geçtiğimiz yıl itibarıyla yüzde 100 iş dünyasına odaklandığını belirten Deutsche Messe Sözcüsü Gabriele Dörries; hem geri bildirimlerin hem de sayısal verilerin bu yeni konseptin amacına ulaştığına işaret ettiğini belirtti.  Dörries,  2015 yılında, bu konseptin daha da güçlenerek devam etmesini hedeflediklerini; 2014 yılında 3400 katılımcı ve 210 bin ziyaretçinin katıldığı CeBIT'e 2015 yılında daha fazla katılımcı ve ziyaretçi beklediklerini dile getirdi. CeBIT 2015  fuar alanı planı, ürün, katılımcı ve konferans programları hakkında da bilgi veren Dörries, "2015 yılında ana tema olarak belirlenen d!conomy, fuarın odak noktası olacak. Bu tema etrafında ekonominin dijitalleşmesinden söz ediyor olacağız," dedi ve Türk bilişim ve yazılım şirketlerinin, alanında dünyanın lider fuarı olan CeBIT'te yer almalarının  önemli olduğunu belirtti.

CeBIT 2015'te yazılım ürünlerinden IT güvenliğine, bilgi işlem merkezlerindeki güvenlik önlemlerinden gelecekle ilgili yaratıcı fikirlerin yer alacağı inovasyon alanlarına kadar pek çok bölümün bulunacağını dile getiren Dörries, partner ülke olarak belirlenen Çin'den de pek çok önemli konuşmacıyla birlikte yaklaşık 600 katılımcı beklediklerini açıkladı.

TÜRK ŞİRKETLERİNİN CeBIT'TE YER ALMASI ÖNEMLİ

Toplantıda konuşan TÜTED Başkanı Dr. Dilek Bağdatlıoğlu ise dünyanın büyük bir değişimin içerisinde olduğunu ifade ederek günümüzde internetin bütün iş yapış şekillerini değiştirdiğini söyledi. Dernek olarak bilişim alanındaki gelişmeleri önemsediklerini dile getiren Bağdatlıoğlu, CeBIT için 2015 yılının başarılı olacağına inandıklarını belitti.

CeBIT'ın sadece bir fuar değil fikirlerin, ortak akıl ve deneyimlerin paylaşıldığı bir  işbirliği platformu olarak düşünülmesi gerektiğini anlatan T.C. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı İnternet Geliştirme Kurulu Başkanı Serhat Özeren ise düşüncelerini şu sözlerle ifade etti: "Devlet açısından bakıldığında, değişime gerek olduğu aşikar. Ortak projelerin çıkması adına CeBIT'i önemsiyoruz ve destek veriyoruz. Türkiye'de bilişim ve IT güvenliği konularında devlet kurumları ve kanunlarının değişmesi gerekiyor ve yöntemlerin değiştirilmesi gerek. Bu alanda Türkiye'de özel şirketler çok fazla. Global bir ekonomide yer almak açısından bu fuarları önemsiyoruz."

TÜRKİYE'DE İHRACAT RAKAMLARI ARTMALI

Yazılım sektörü açısından Türkiye'deki ihracat rakamlarından söz eden YASAD Başkanı Doğan Ufuk Güneş, dernek olarak ihracat atılımlarına ciddi katkılar sağlamak adına çalıştıklarını anlattı ve "Yazılım pazarını büyütmemiz gerektiği üzerine yola çıktık. Dünya yazılım pazarının büyüklüğü 4 .5 Trilyon dolar. Türkiye'deki rakam ise 1.7 milyar dolar. Bu rakamlardan da belli olduğu üzere daha çok çalışmamız gerek" diye konuştu. Sektörde nitelikli eleman sorunuyla karşı karşıya olduklarından da söz eden Güneş, CeBIT'i Türkiye'yi global platforma taşıma ve hazırlama anlamında oldukça önemli gördüklerini iletti.

Toplantıda konuşan BMD Başkanı Musa Savaş da, sektörde irili ufaklı pek çok etkinliğin olduğunu ancak yeterince verimli olamadıklarını belirterek, daha az sayıda ancak CeBIT gibi nitelikli ve etkili programlara ihtiyaç olduğunu belirtti.

Hannover Fairs Turkey Genel Müdürü Alexander Kühnel de, sektörle birlikte CeBIT'in de dünya çapında büyüdüğünden söz etti.  Halihazırda Hannover-Almanya (CeBIT), Sydney-Avustralya (CeBIT Australia), İstanbul-Türkiye (CeBIT Bilişim Eurasia) ve , Porto Alegre-Brezilya'da (BITS) düzenlenen CeBIT etkinliklerinin önümüzdeki Kasım ayında da ilk kez Bengaluru-Hindistan'da CeBIT India ismiyle gerçekleşeceğini açıkladı.

CeBIT 2015'TE PEK ÇOK YENİLİK VAR

İş odaklı ticaret fuarı ve konferansı CeBIT 2015'in Partner Ülkesi Çin, son yıllarda özellikle BT sektörü başta olmak üzere hızlı bir değişim sürecine girdi ve uluslararası BT pazarında güçlü bir rakip haline geldi. Bugün Çinlilere ait olan veya Çinliler tarafından işletilen BT şirketleri giderek artan sayıları ile geniş bir yelpazede kaliteli ürünler ve hizmetler sunarakuluslararası pazarda boy gösteriyor. CeBIT 2015, Huawei ve LTE gibi uluslararası büyük markaların da yer aldığı yaklaşık 600 Çinli şirketi ve kuruluşu bir araya getirecek.

Bu yıl CeBIT Scale 11 adı altında 11. Holde bilişim sektörünün genç yatırımcılarını ağırlıyor. Bu yıl ilk kez düzenlenecek olan bu alanda genç girişimciler iş dünyasına inotavif fikirlerini sunma fırsatını bulacaklar. Yeni şirketlerin yanı sıra uluslararası büyük kurumlarda bu alanda iş geliştirme birimleri ve yönetim danışmanları ile yer alacaklar. Scale 11'in startup bölümü "Developer World" olarak adlandırılan yazılım geliştiricilerin çözümlerini paylaşacağı ve sektörün son trendlerini tartışacağı sunumlar ile tamamlanacak. Scale 11'de yer alacak etkinlikler bilişim sektörüne yeni bir soluk kazandıracaktır.

Uluslararası inovasyon yarışması olan CODE_n ise dijital öncüler, yenilikçiler ve çığır açan yeni şirketler için uluslararası bir yarışma. Yarışmanın amacı son derece yetenekli bireyleri ve bireylerin işe dönük fikirlerini geliştirmek, aktif işletmeler ile iletişime geçmelerini sağlamak ve bunun sonucundaki sinerjiyi toplayarak yenilikleri teşvik etmek. CODE_n 2015'in teması ise "Objelerin içinde İnternet" olarak belirlendi. CeBIT, dijital endüstriye yönelik dünyanın önde gelen fuarı olarak 50 finalist için özel ayrılmış bir sergi alanı oluşturarak gelecek yılda da yarışmayı destekleyecek. CODE_n, 2010'da ve sonrasında kurulan tüm şirketlere ve "Objelerin İnterneti"ni paraya dönüştüren iş modellerine sahip kuruluşlara açık. Talepler 30 Kasım 2014 tarihi ile sonlandırılacak.

CeBIT GLOBAL CONFERENCES'IN KONUŞMACILARI

BT ve sayısallaştırma alanında dünyanın en önemli konferans etkinliklerinden biri olan CeBIT Global Conferences 2014 yılında aralarında Apple kurucu ortağı Steve Wozniak ve Wikipedia'nın kurucusu Jimmy Wales'in de bulunduğu birçok önemli konuşmacıyı ağırlamıştı. 2015 yılında isekonferans katılımcılarına NATO Gelişen Güvenlik Sorunları Bölümü Genel Sekreter Yardımcısı Jamie Shea, Trend Micro Teknolojiden Sorumlu Başkanı Raimund Genes ile Huawei'de yakında üst düzey yönetici olarak atanacak olan Lida Yan gibi önemli isimlerle buluşma şansı tanıyor.

CeBIT 2015'te yer alacak Tema Kümeleri ise şöyle:

-       Dijital İş Çözümleri

-       ECM, Girdi/Çıktı Çözümleri

-       Kurumsal Kaynak Planlaması, Müşteri İlişkileri Yönetimi, İş Zekası ve Ticari Çözümler:

-       İş Güvenliği

-       Kamu Sektörü Alanı

-       Araştırma ve İnovasyon

-       BT'ninfaydaları

-       DatacenterDynamics ve CeBIT

-       İletişim ve Ağlar

-       Distribütörler Özel Bölümü (Planet Reseller)

-       Küresel Satınalma


 
DeutscheMesse AG Hakkında: 2013 yılında 312 milyon avroluk geliriyle DeutshceMesse AG, dünyanın en büyük 10 ticari fuar şirketi arasında yer almakta ve dünyanın en büyük fuar merkezini işletmektedir. 2013 yılında DeutscheMesse dünya çapında toplamda 41.000 katılımcının ve dört milyon ziyaretçinin yer aldığı 119 ticari fuarı ve konferansı planladı ve düzenledi. Şirketin fuar portföyü, BT ve telekomünikasyon alanında CeBIT, endüstriyel teknolojide HANNOVER MESSE, dahili lojistikte CeMAT, zemin kaplamada DOMOTEX ve ahşap işleme ve ormancılıkta LIGNA gibi dünyanın lider ticaret fuarlarını kapsıyor. 1.000'den fazla çalışanı ve 66 temsilci ağı, bağlı ortaklıkları ve şube ağı ile DeutscheMesse dünya genelinde 100'den fazla ülkede faaliyet göstermektedir.

 
Türkiye Ofisi (Hannover Fairs Turkey Fuarcılık):
Cemre Uludere
Tel: +90 212 334 69 00
E-posta: [email protected]

Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2014, 12:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109