Çankırı Yöresel Tatlar ve El Sanatları Ataşehir'de

Çankırı Yöresel Tatlar ve El Sanatları Festivali 17 Nisan tarihine kadar ataşehirlilerin ziyaretine açık olacak.

Çankırı Yöresel Tatlar ve El Sanatları Ataşehir'de
Çankırı Yöresel Tatlar ve El Sanatları Ataşehir'de

Çankırı Yöresel Tatlar ve El Sanatları Festivali 17 Nisan tarihine kadar ataşehirlilerin ziyaretine açık olacak.
 
Ataşehir Tüm Çankırılılar Kültür ve Dayanışma Derneği, Ataşehir Belediyesi’nin desteği ile Atatürk Mahallesi Migros’un yanındaki boş alanda 10 gün sürecek olan Yöresel Günler etkinliği çerçevesinde "2. Yöresel Tatlar ve El Sanatları Festivali” düzenledi.
Çankırı’nın yöre yemeği keşkek ikramının da yapıldığı etkinlikte, Çankırı’nın sembolü Kaya Tuzu ve tuz ürünleri,  Çankırı’ya ait özel tatların ve yöresel ürünlerin yanı sıra çeşitli bölgelerinden organik yöresel ürünler de stantlarda yerini aldı.

Ataşehir Atatürk Mahallesi’nde düzenlenen Festivale;  Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, AK Parti Ataşehir İlçe Başkanı Av. Mustafa Naim Yağcı, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak, MHP Ataşehir İlçe Başkanı Sadun Bizel, Çankırı Eğitim Kültür ve dayanışma Vakfı Başkanı Sami Soydal, İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyonu (ÇANDEF) Genel Başkanı Zekeriya Açıkgöz, Karadeniz Konfederasyonu (KARKON) Genel Başkanı Sıtkı Ada, CHP Ataşehir Kadın Kolları Başkanı Nihan Erol, Ataşehir Belediyei Başkan Yardımcıları İlhami Yılmaz ve Abdullah Der, mahalle muhtarları, dernek ve STK başkan ve yöneticileri, Çankırılılar ile Ataşehirliler katıldı.


Protokol tarafından kurdele kesilerek açılışın gerçekleştirilmesinden sonra sırasıyla, Federasyon Başkanı Zekeriya Açıkgöz, Çankırı Vakfı Başkanı Sami Soydal, Ak Parti İlçe Başkanı Av.M. Naim Yağcı, CHP İlçe Başkanı Hakkı Altınkaynak ve Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu festivalin hayırlı olmasını dileyerek emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Açılış töreni sonrası stantlar gezildi, protokole ve katılımcılara yöresel yemek keşkek ikram edildi.


Etkinlikte küçük yaşta geçirdiği menenjit nedeni ile Yüzde 97 engelli 14 yaşındaki Hatice Çetinkaya ve oğlu askere gidince yalnız kalan maddi sıkıntı içerisine giren kendisi de engelli anne Mürvet Çetinkaya yararına stant açıldı. Etkinlikte açılan stantta yardım severler tarafından üretilen mantı ve gözleme gibi ürünlerin satışlarından elde edilen gelir engelli ve maddi sıkıntı içindeki aile yararına kullanılacak.

2. Çankırı Yöresel Tatlar ve El Sanatları Festivali 17 Nisan tarihine açık olacak.

FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER