Bu Gençlikte İş var

İBB ve TÜSİAD, “Bu Gençlikte İŞ Var!” etkinliği düzenledi. Programa seçilen girişimciler, “Girişimcilik Kampı 2020” kapanışında, Zemin İstanbul’da yapılan etkinlikte bir araya geldi.

Bu Gençlikte İş var
Bu Gençlikte İş var

İBB ve TÜSİAD, “Bu Gençlikte İŞ Var!” etkinliği düzenledi. Programa seçilen girişimciler, “Girişimcilik Kampı 2020” kapanışında, Zemin İstanbul’da yapılan etkinlikte bir araya geldi.

İBB’DEN “HAYATIMIZI DEĞİŞTİREN GİRİŞİMLER”
TÜSİAD’ın, “Bu gençlikte İŞ Var!” etkinliği bu yıl İBB’nin katkısıyla düzenlendi. Üniversite öğrencilerine yenilikçi bakış açısı ve girişimcilik yetkinliği kazandırmak amacıyla; eğitimden iş dünyası ile etkileşime, ilk kuruluştan rehberliğe kadar geniş yelpazede destek sağlayan program oldukça ilgi gördü.

Türkiye’nin dört bir yanından üniversite öğrencilerinin başvurduğu program kapsamında, “Girişimcilik Kampı 2020” yapıldı. Yeditepe Üniversitesi’nde gerçekleştirilen kamp ardından 14 Şubat günü, Zemin İstanbul’da geniş katılımlı bir etkinlik düzenlendi.

Etkinliğin açılış konuşmasını İBB Bilgi İşlem Daire Başkanı Dr. Naim Erol Özgüner yaptı. Etkinliğe İBB Teknoloji Danışmanı Melih Geçek de katılanlar arasındaydı. Özgüner’in kolaylaştırıcılığında yapılan “İstanbul’da Hayatımızı Değiştiren Girişimler” panelinde Piri Kurucusu Çağlar İşçioğlu, Eyedius Kurucu Ortağı Gökhan Tuna ve Deveci Teknoloji Kurucu Ortağı Kerem Deveci panelist olarak yer aldı.

Çağlar İşçioğlu, gezginlerin hayatlarını kolaylaştıran mobil uygulamalardan bahsederken Gökhan Tuna, 7 sene ABD ve Kanada’da inşaat mühendisi olarak çalıştığını, orada geçirdiği iş kazasından hareketle, güvenlik hizmeti amacıyla sistem kurmaya karar verdiğini söyledi. Zemin İstanbul’da aktif olarak çalışmalar da yapan Kerem Deveci ise şunları anlattı:

“Çocukluk hayalim, proje yapıp global etkiyi yaratmaktı. Lise yıllarımda metrobüse bindiğimde gelip geçen metrobüslerin rüzgarının enerji üretebileceğini düşündüm. Hikayeme böyle başladım. Şimdi burada sizinle deneyimimi paylaşma şansını yakaladım.”

Panelin sonunda söz alan Dr. Özgüner, gençlere şöyle konuştu:

“İstanbul Büyükşehir Belediyesi adına bir şeyler söylemek isteriz. Önce Nisan da sonra Haziran’da yönetime geldik. Elimizden geldiğinde hizmet etmeye çalışıyoruz. Öncelikle Ekrem Başkan’ın selamını iletmek isterim. Başkanımız hep der, ‘Gençliğimiz var, heyecanımız var.’ Sevgi ve enerji olunca canlı ve enerjik kalınıyor. Çünkü mucizeler içimizdeki o küçük çocuktan çıkıyor, o çocuğu beslemeye devam edin.” Dr. Özgüner, Mart ayında Zemin İstanbul’da gerçekleşecek Deprem Hackathonu ve Tech İstanbul projelerinden söz etti.

Eczacıbaşı: “Esnek yapıya sahip olmalısınız”

Kısa bir network arasından sonra sahneye çıkan Faruk Eczacıbaşı, “Ben kendimi yönetici kuşağından sayıyorum. Arkasından internet geldi ardından internet kuşağının üretim alışkanlığı oldu” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ülkemizde de yurt dışında da görüyoruz örnekleri. Dünyada da buna benzer çok hareketler oldu. Genel olarak bakıldığında bizim kuşağın sahip olmadığı yetkinlikler var. Benim kuşağım iş sahibi olsun ya da girişimci olsun bizde olmayan bir takım yetkinlikler sizde olmalı. Ben planlama döneminde yetiştim 5 sene sonrasını planlıyorduk 90’lı yıllara geldiğimizde dünya o kadar hızlanmaya başladı. Bunun cevabı nerde derseniz esnekliktedir. Öngörülemeyen girişimler var. Esnek yapıya sahip olmanız lazım.”

Yapay zekanın bütün gelişmelerin temeli olduğunu düşündüğünü dile getiren Eczacıbaşı, temaslara sahip olmanın çok önemli olduğunu da vurgulayarak, “İstediğiniz doğru bulduğunuz bilgiye ulaşabilmeniz gerekir, eskiden biz bilgiye giderdik ve kişisel bir maliyetti bu ama bugün öyle değil, bugün elinin altında binlercesi var” dedi.

Panel de gençlere, gördükleri sorunlara odaklanmaları, şehre bakarak dahi birçok iş fikrinin geliştirilip hayata geçirmelerinin mümkün olduğu mesajı da verildi.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER