Brahms’ı bir de Adıyaman Filarmoni’den dinleyin

Adıyaman Filarmoni Orkestrası Ataşehir’deki konserinde Haendel, Brahms ve Vivaldi gibi ünlü klasik müzik bestecilerini seslendirdi.

Brahms’ı bir de Adıyaman Filarmoni’den dinleyin
 Brahms’ı bir de Adıyaman Filarmoni’den dinleyin

Adıyaman Filarmoni Orkestrası Ataşehir’deki konserinde Haendel, Brahms ve Vivaldi gibi ünlü klasik müzik bestecilerini seslendirdi.

Türkiye’deki iki filarmoni orkestrasından biri olan Adıyaman Filarmoni Orkestrası, İstanbul Ataşehir’deki konserinde Haendel, Brahms ve Vivaldi gibi ünlü klasik müzik bestecilerini seslendirdi.

Çağdaş Adıyamanlılar Platformu'nun (ÇADAP) katkılarıyla İstanbul'a gelen Adıyaman Filarmoni Orkestrası (AFO), sanat dolu bir etkinlikle büyüleyici bir konser verdi. Borusan Filarmoni (BİFO) ile birlikte Türkiye'nin iki filarmoni orkestrasından biri olan orkestra Ataşehir Mustafa Saffet Kültür Merkezi'nde şef Özgür Oğuz yönetiminde sahneye çıktı. AFO; Haendel, Brahms ve Vivaldi gibi klasik müzik bestecilerinin eserlerinin yanı sıra orkestra üyeleri Serdar Bozdemir, Hakan Kaya ve Süleyman Tarman'ın düzenlemelerini yaptığı halk müziği eserlerini de seslendirdi. Zaman zaman profesyonel sanatçıları da bünyesine katarak performansını güçlendiren AFO, İstanbul Devlet Filarmoni Orkestrası sanatçısı Çellist Yılmaz Bişer'in performansıyla da sahnedeki gücüne güç kattı.
2012'de sanatsal farkındalık oluşturmak ve Adıyaman'da bir bölge senfoni orkestrası kurucusuna öncülük etmek amacıyla oluşturulan ve bugüne dek onlarca konser veren orkestranın şefi Özgür Oğuz, desteğe ihtiyaç duyduklarını ifade etti. Oğuz, "Her yıl Adıyaman Uluslararası Müzik Festivali'ni düzenliyoruz. Festivalin 5'incisinde, 26 Nisan 2019'da, KKTC Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Şefi Ali Hoca'nın Anadolu Suiti adlı eserinin dünya prömiyeri Adıyaman'da yapılacak. Adıyaman'da sanatı her zaman var edeceğiz" dedi.
Herhangi bir mali desteği bulunmayan orkestranın, sanat için 1250 km yol kat ederek İstanbul'a geldiğine dikkat çeken ÇADAP Başkanı Aziz Binzet ise, "Cumhuriyetimizin 95'inci kuruluş yıldönümüne özel konserimiz çok yoğun ilgi gördü. Konsere gelen davetliler konsere doyamadıklarını söyledi. Orkestra dakikalarca ayakta alkışlandı. Adıyaman'ın çağdaş yönünü tanıtmak için elimizden gelen çabayı göstermeyi sürdüreceğiz" diye konuştu.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER