Bodrum da Felsefe Akşamı

Bodrum Turgutreis’te Dr. Ufuk Yaltıraklı ile unutulmaz felsefe akşamı yaşandı.

Bodrum da Felsefe Akşamı
 Bodrum da Felsefe Akşamı

Bodrum Turgutreis’te Dr. Ufuk Yaltıraklı ile unutulmaz felsefe akşamı yaşandı.

Caddebostan Sahil ve Çekmeköy Lions Kulüplerinin  ev sahipliğinde,  Bodrum Turgutreis’te  Cherry Club 21 Ağutos 2017 akşamı  güzel bir felsefe toplantısına misafirlik etti.

Almanya’da yaşayan felsefeci ve terapist Dr. Ufuk Yaltıraklı felsefenin yaşamla olan bağını felsefe tarihinden güzel örneklerle sunarak özellikle günümüz insanının kendi bireysel sorunlarına felsefi bir bakışla yanaşmasının ne denli rahatlatıcı bir ruh hali yarattığını ilginç örneklerle anlattı. Dr.Yaltıraklı felsefenin hakikati bulma gibi bir iddasının olmadığını vurgulayarak ironinin yaşamımıza sokulmasının ruh sağlığı açısından da gerekliliğini anlatırken “tepeden bakış” yöntemiyle yaşamımızı ve davranışlarımızı sorgulamada felsefenin ne denli yardımcı olabileceğini de dile getirdi. Daha sonra katılımcıların da yorumlarıyla katıldığı  felsefe sohbeti adeta Antik Yunan felsefe toplantısına benzedi.


Turgutreis Lions Kulübü üyelerinin de katıldığı toplantıya ilgi çok büyüktü. Geç saatlere kadar süren toplantının sonunda  Lion Nesibe Müsevitoğlu ve  Lion Deniz Öztürk,   Dr. Ufuk Yaltıraklı’ya teşekkürlerini ifade eden bir anı verdiler.

Daha sonra havuz başında devam eden  bu seviyeli ve ilginç sohbet , ses sanatçısı Nesrin Körükçü’nün güzel sesiyle süslenerek geç saatlere kadar sürdü.  

Bütün katılımcılar bu toplantının her sene yapılmasında hemfikirdi.

Toplantının organizasyonunda emeği geçen Lion  Nesibe Müsevitoğlu hanımı ender olan böyle bir akşamdan dolayı tebrik ettiler.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Ziya
Ziya - 6 yıl Önce

Zavallı içi boş bir programdı

SIRADAKİ HABER

banner110

banner109