BİZ'DEN HİKAYELER, EBRULU İŞLER ATÖLYESİ,Karma Ebru Sergisi

Ebrulu İşler Atolyesi'nin 2. Karma Ebru Sergisi Biz'den Hikayeler 14-24 MART tarihleri arasında Bostancı Green Park Otel'in sergi salonunda izleyicileriyle buluşuyor.

BİZ'DEN  HİKAYELER, EBRULU İŞLER ATÖLYESİ,Karma Ebru Sergisi
BİZ'DEN  HİKAYELER, EBRULU İŞLER ATÖLYESİ,Karma Ebru Sergisi

Ebrulu İşler Atolyesi'nin 2. Karma Ebru Sergisi  Biz'den Hikayeler  14-24 MART  tarihleri arasında Bostancı Green Park Otel'in sergi salonunda  izleyicileriyle buluşuyor.

Ebrulu İşler Atölyesinin ebruya gönül vermiş katılımcıları düşlerindeki hikayeleri Ebru Sanatıyla "Bizden Hikayeler" de anlatıyor..İmgeleri, Ebrunun geleneksel dokularını, boyaların doğal hareketini ve Ebrunun tesadüflerini kullanarak çalışmalarına aktaran Kızıltoprak, son dönemde daha önce görmediğimiz türde figüratif-modern Ebru Resimlerle ebru tekniğini oldukça geliştirerek çalışmalarını sürdürmektedir. 
Türk Kültür ve Sanatımızın mihenk taşlarından biri olan Ebru sanatına gönül vermiş  olan Başak Kızıltoprak,  öğrencileri Arife Karagün, Burhan Türkel ,Ece Kip,Evren Özdoğan, Hanife Akyol,Mehmet Ali ertek ,Seda Selçuk ,Zeynep Uçanok  ile birlikte  14 Mayısta Bostancı Green Park Otelde  sanatseverle buluşuyorlar.
Araştırmacı kişiliğiyle de bilinen Başak Kızıltoprak, Ebru sanatına kattığı bu yeni yorumlarını , öğrencileriyle  paylaşmaktan  dağarcığındaki tüm bilgileri öğrencilerine aktarmaktan büyük zevk duyduğunu belirtiyor.Geleneksel ve modern  tekniği sayesinde Ebrulu İşler Atölyesi Ebru Sanatında yeniliklerin peşinden gitmeye devam ediyor.
Sanatseverler bu sergide ; 2014 yılında Unesco Kültürel Miras Listesi'ne girmiş olan Ebru Sanatını, Ebrulu İşler Atölyesinin çağdaş yaklaşımıyla nasıl güzel anlatımlara yol olabildiğini  izleme imkanı bulacakla
Başak Kızıltoprak kimdir..
Başak Kızıltoprak, 1980 İstanbul doğumlu. Marmara Üniversitesi Resim Öğretmenliğini bitirdi. 2000 yılından bu yana sanat çalışmalarını sürdürdü ve çeşitli eğitim kurumlarında sanat eğitimleri verdi. 2004 yılında Ebru Sanatıyla ilgilenmeye başladı. Geleneksel Ebru ve Modern Ebru çalıştı. Modern çizgide geliştirdiği ebrularını büyük ebatlara ve resimsel kompozisyonlara taşıyarak Ebru Resmi'ni geliştirdi. Hayatının her alanında doğaçlama ve yaratıcı olana heyecan duydu. Ebru Sanatına duyduğu aşk'ın nedeni Ebru'nun kadim geleneği ve her an yenilenen heyecanıdır. İstanbul'da yaşıyor, Kadıköy Moda'daki atölyesinde çalışmalarını ve öğrencileriyie ebru atölyelerini sürdürüyor.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER