BİLGE TANYUKUK ANMA PROGRAMI

Çankırı Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Vakfı bünyesinde “Tonyukuk” yılı ilan etmesinden dolayı, adına yakışır bir anma programı düzenliyor.

BİLGE TANYUKUK ANMA PROGRAMI
 BİLGE TANYUKUK ANMA PROGRAMI

Çankırı Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Vakfı bünyesinde “Tonyukuk” yılı ilan etmesinden dolayı, adına yakışır bir anma programı düzenliyor. 
Türk Dünyasının gönül başkenti olan İstanbul’umuzda bulunan, Çankırı Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Vakfı bünyesindeki gençlik kolları, “dilde fikirde ve işte birlik” şiarı ile yola çıkarak, Türk gönül köprüsü kurmaya devam etmektedir. Önceki yıllarda, Macaristan’da düzenlenen “Hun-Türk Kurultayına katılarak, Moğolistan’da alanındaki Prof. hocalarla birlikte arkeolojik kazı ve araştırmalara destek vererek, son olarak da Türk Dünyasının her ülkesinden ressamların katılımıyla gerçekleştirdikleri “Çankırı Türk Dünyası Resim Çalıştayı” ve sergisi ile gönül köprülerini kurmaya devam etmişlerdir.

UNESCO’nun, 2020 yılını, adı bilinen ilk Türk tarihçi ve yazarı olan Göktürk Devleti’nin kurucu kağanlarına başvezirlik yapan, “Tonyukuk” yılı ilan etmesinden dolayı, adına yakışır bir anma programı düzenliyor. Çankırı Vakfı bünyesindeki Tarih Kulübünün düzenleyeceği anma programında konuşmacı olarak Prof. Dr. Ahmet Taşağıl, Prof. Dr. İlyas Topsakal, Doç. Dr. Kürşat Yıldırım katılım sağlayacak. Ayrıca vakfımızın öğrencilerinden İstanbul Üniversitesi-Tarih bölümü öğrencisi Yüsra Keleş, İstanbul Medeniyet Üniversitesi -Tarih bölümü öğrencisi Asuman Şakar, İstanbul Üniversitesi-Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi öğrencisi Rumeysa Tezcan
ve İstanbul Üniversitesi-Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları bölümü öğrencisi Cemile Nur Mermi’nin sunumlarıyla Bilge Tonyukuk hakkında ayrıntılı izahların yapılmasının ardından Türk Dünyası ses sanatçısı Bünyamin Aksungur’un Tonyukuk konseri ve Doğu Türkistanlı Sanatçı Abdurrahim Heyit’in öğrencisi Hayrunnisa Yenilmez’in konseri olacaktır. Kırgızistan’dan gelecek olan Nariste Kozgaldak dans grubu ile Kırım Tatar Türkleri Folklor Ekibi de gösteride bulunacaktır. Tarihte “Türk” ismini ilk kez kullanmasıyla bilinen Göktürk Devleti’ni tahayyül edip konser ve danslarla bir nevi tarih yolculuğuna çıkılacak olan programa yoğun katılım beklenmektir.

İkramlar
Katılımcılara Kırgızistan’dan getiren Kımız, Türkmen Pilavı ve Çankırı Gazozu ikram edilecektir.


İletişim
Adres: Şişli Belediyesi Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi
Tarih: 23.02.2020
Saat:14:00
İrtibat: 05326924318

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109