Beyazay `Engellilerle birlikte yürüyelim`

Türkiye Beyazay Derneği’nin koordinatörlüğünde “Engellilerle birlikte yaşama kültürünü artırmak” konulu “Birlikte Yürüyoruz” kampanyası başladı.

Beyazay `Engellilerle birlikte yürüyelim`
Beyazay `Engellilerle birlikte yürüyelim`
Türkiye Beyazay Derneği’nin koordinatörlüğünde “Engellilerle birlikte yaşama kültürünü artırmak” konulu “Birlikte Yürüyoruzkampanyası başladı

“Engellilerle birlikte yaşama kültürünü artırmak” konulu Türkiye Beyazay Derneği’nin koordinatörlüğündeki “Birlikte Yürüyoruz” kampanyası, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in de katıldığı bir törenle başladı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İstanbul Valiliği, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile pilot ilçe seçilen Başakşehir , Esenler ve Üsküdar Belediyeleri işbirliği ile yürütülecek projenin startı, Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü Otağ-I Hümayun Salonu’nda düzenlenen basın toplantısı ile verildi.

Basın toplantısına, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ve çok sayıda davetli katıldı.

"Kampanyayı empati ile güçlendireceğiz"

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu projenin çok heyecan verici olduğunu belirttikten sonra, “Çok ihtiyacımız olan bir kampanyayı empati ile güçlendireceğiz. Bakanlığımız, milletvekillerimiz, derneğimiz, Milli Eğitim Müdürlüğümüz, yerel yönetimlerimiz ve sivil toplum kuruluşlarımızla bu kampanyayı başarılı bir şekilde yürüteceğiz” şeklinde konuştu.

Son konuşmayı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin yaptı. Ortamın çok güzel olduğunu belirterek sözlerine başlayan Şahin, “Burada devlet var, millet var, özel sektör var, sivil toplum var, üniversitemiz var. Kısacası güçlü bir ekip var. Başarıya ulaşmak için hiçbir engel yok” dedi.

Protokol İmzalandı

Konuşmaların ardından “Birlikte Yürüyoruz” projesinin protokolü, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara tarafından imzalandı. Protokol imza töreninin ardından yaklaşık 3 yıl sürecek uzun soluklu proje boyunca çocukların sevgilisi haline gelen çizgi film kahramanı Fati de sahneye gelerek Bakan Fatma Şahin ve diğer protokol üyeleri ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Fati, proje için herkesten destek istedi.

Güncelleme Tarihi: 11 Şubat 2013, 18:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER