“BEYAZ GÜVERCİNLER YUVADAN UÇTU”

KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ MEZUNİYET COŞKUSU YAŞADI.

“BEYAZ GÜVERCİNLER YUVADAN UÇTU”
 “BEYAZ GÜVERCİNLER YUVADAN UÇTU”

KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ MEZUNİYET COŞKUSU YAŞADI.


Kadir Has Üniversitesi 2018-2019 eğitim öğretim yılında 1015 mezun verdi. Mezun olan öğrenciler 29 Haziran Cumartesi günü Volkswagen Arena’da gerçekleşen coşkulu bir törenle kep attı.

Kadir Has Üniversitesi’nin 2018-2019 eğitim öğretim döneminde lisans ve lisansüstü eğitimini başarıyla tamamlayan öğrencileri, 29 HaziranCumartesi günü düzenlenenMezuniyet Töreni’yle diplomalarını aldı. Kadir Has Üniversitesi’nin Mezuniyet Töreni, Kadir Has Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Nuri Has, Kadir Has Vakfı Başkanı Can Has, Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sondan Durukanoğlu Feyiz,mütevelli heyet üyeleri, öğretim üyeleri, mezun öğrenciler ve ailelerin katılımıyla gerçekleşti.

Bugünün, mezunlar için ömür boyu unutulmayacak günlerden biri olarak hafızalarında yer alacağını belirten Kadir Has Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Nuri Has; “Bir insanı yetiştirmek, kendine güvenen birey olarak ayakta durmasını sağlamak, eğitim hayatını en iyi şekilde planlamakla mümkün. Bu yüzden yükseköğretimin kapısından giren genç bir insana mesleki ve akademik formasyonu yanında kendini doğru ifade edebilen, dilimize hakim, yabancı dili ve teknolojiyi iyi kullanmayı bilen, sorgulayan, eleştiren dünya vatandaşı olabilmek için gereklilikleri kazandıran bir model planlanmalı. Bu prensiplere göre şekillendirilecek eğitim sistemi şüphesiz ülkemizin yüksek eğitim çıtasını daha yukarı çekecektir. Üniversitemiz, bunun için çağın gereklilikleri olarak gerek müfredatın, gerekse eğitim öğretim alt yapısına adapte etmiş ve bu konuda hızlı ama sağlam adımlar atarak Türkiye’nin önde giden üniversiteleri arasına girme başarmıştır” dedi. “Kurucumuz Merhum Kadir Has Beyefendi, öğrencilerimiz için ‘onlar benim adımı tüm dünyaya taşıyacak beyaz güvencilerimdir’ derdi; bugün yeni güvercinlerimiz yuvadan uçup gidiyor” diye ekledi.

“ÜNİVERSİTE, GEÇMİŞTEN GELECEĞE YAŞAMIN TÜM ALANLARININ TEMELİNİ OLUŞTURUR

Kadir Has Vakfı Başkanı Can Has; “Sevgili 2019 mezunlarımız yükseköğretim hayatınızın en temel kısmını başarıyla tamamladınız, büyük emek sarf ettiniz. Aldığınız Kadir Has Üniversitesi diploması meslek yaşamına hazır olduğunuzu niteliyor. Bu diploma kişisel becerilerinizle birleşince tüm dünyada sizin için yepyeni başlangıçların anahtarı olacak. Bir üniversite için başarı, öğrencilerini meslek sahibi yapıp onlara diploma vermekten, onları geleceğe hazırlamaktan çok daha fazlasıdır. Toplumun ve medeniyetin merkezinde yer alan üniversite, tüm insanlığın ve doğanın faydası için çalışır. Geçmişten geleceğe yaşamın tüm alanlarının temelini oluşturur. Kadir Has Üniversitesi, mezunlarına sadece diploma değil, Atatürkçü düşüncelerin ışığında demokrat, farklı fikirlere saygılı, yeniliklere açık bireyler olmanın da anahtarlarını veriyor” dedi.

İNSANLIĞIMIZIN VE GELECEĞİMİZİN SİZE HER ZAMAN İHTİYACI VAR”

Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sondan Durukanoğlu Feyiz; “Kadir Has Üniversitesi olarak, üniversitemizi ideal bir eğitim ve araştırma üniversitesine dönüştürmek için yaptığımız özverili çalışmalarla gerçek bir bilim, kültür, sanat ve düşünce ortamı yarattık. Öğrencilerimiz bu ortamda maksimum faydayı sağlayarak, farklı düşüncelere ve kimlikleri saygılı, yaşadığı topluma ve gezegene duyarlı, insan ve çözüm odaklı, alanının gerekli tüm yetkililerine donanmış bir mezun olabilmesi için çabaladık. Mezun olan öğrencilerimiz, öğrendikçe gelişecek, geliştikçe kendileri için çizdiği patikalarda yol alacak. İnsanlığımızın ve geleceğimizin her zaman size ihtiyacı var.Daha güzel bir dünyayı kadınıyla erkeğiyle hep birlikte kurabileceğinizi sakın unutmayın” dedi.

DÜNYAYA ÖRNEK OLACAK BİR EĞİM MODELİ GELİŞTİRDİK

Prof. Dr. Sondan Durukanoğlu Feyiz; “Dünya müthiş bir değişim içerisinde. Bilgiye ulaşmada var olan tekelleşme ortadan kalktı,bilim ve teknolojide üretkenlik müthiş bir şekilde arttı, buna paralel olarak yaşam biçimlerimiz hızla değişti. Ancak, yaklaşık bir asırdır aynı eğitim model ile insanı yetiştirmeye devam ediyoruz. Biz Kadir Has Üniversitesi olarak buradaki problemi çok net olarak gördük ve bir dünya üniversitesi olmak için heyecanla çıktığımız bu yolculukta, çok kısa sürede dünyaya örnek olacak bir eğitim modeli geliştirdik ve bu eğitim modelinin odağına öğrencilerimizi yerleştirdik. Geleneksel, alışılagelmiş derslerin olmadığı, hemen hemen her dersinin yeniden tasarlandığı ve bölüm ayırt etmeksizin, genel tüm öğrencilerin geçmek zorunda olduğu ortak çekirdek bir müfredat oluşturduk. Ne mutlu bize ki 2019-2020 akademik yılında bu modeli uygulayacağımız ve ilk öğrencilerimizi yeni açtığımız “Mekatronik Mühendisliği” ve “İnşaat Mühendisliği” ile bu modele uyarladığımız “Elektrik Elektronik Mühendisliği” bölümlerine alacağız. Geliştirdiğimiz bu yeni eğitim modeli, ülkemize ve dünyamıza örnek olacak” dedi.

Kadir Has Üniversitesi’nin yeni mezunları, üniversite birincisinin okuduğu okul yeminini, hep birlikte tekrar ettikten sonra coşkuyla keplerini havaya attı.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109