BERLİN İSTANBUL FELSEFE KÖPRÜSÜ TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR.

Berlin İstanbul Felsefe Köprüsü toplantılarında, bu kez Dr.Ufuk Yaltıraklı Kadıköylülere “Rönesans ve Felsefe” başlıklı bir sunum yaptı.

BERLİN İSTANBUL FELSEFE KÖPRÜSÜ TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR.
 BERLİN İSTANBUL FELSEFE KÖPRÜSÜ TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR.

 Berlin İstanbul Felsefe Köprüsü toplantılarında,  bu kez Dr.Ufuk Yaltıraklı  Kadıköylülere  “Rönesans ve Felsefe” başlıklı bir sunum yaptı.


22 Mayıs 2019 akşamı Kozyatağı Kültür Merkezi’nde Nesibe Müsevitoğlu’nun modaratörlüğünde gerçekleştirilen toplantı Kadıköy Belediyesi Gönüllü Merkezi ve Caddebostan Sahil Lions Kulübünün ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
Ortaçağ’dan  Rönesans’a  geçiş döneminde “birey”  konusu konuşmanın merkezinde olduğunu söyleyen Dr. Ufuk Yaltıraklı,  genellikle ‘karanlık çağ’ olarak bilinen bu dönemin pek de karanlık olmadığını, bu dönemde  Rönesans’a  giden yolun nasıl hazırlandığını  önemli felsefeci ve din adamlarından örneklerle dile getirdi.
 Dr. Yaltıraklı’nın özelikle Boethius, Roscelinus, Abaelarus ve Ockhamlı William’ın  akıl ve inanç ilişkisi  hakkındaki  düşünceleri  ilgiyle dinlendi.  
Ortaçağ  Platoncu ve Aristotelesçi geleneğinin hangi düşünce  aşamalarından  geçerek Rönesans  felsefesini  hazırladığını örneklerle anlatan Dr. Yaltıraklı Rönesans’ın önemli düşünürü  Roterdamlı Erasmus’un  „Deliliğe Övgü” eserindeki bayan  Stultitia’nın diliyle  çağın çelişkilerini  ve bireyin oluşum sürecini dile getirdi. Sorularla devam eden toplantı büyük ilgiyle izlendi.
Program sonunda Kadıköy Belediyesi Gönüllü Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Nesibe Müsevitoğlu, Dr. Ufuk Yaltıraklı’ya Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı adına bir teşekkür plaketi sundu.

İsa Kırım

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER