BEM-BİR-SEN’ İN ŞEFKAT ELİ AFRİKA’ DA

BEM-BİR-SEN İstanbul 7 No’lu Şube, Uganda’da kimsesiz, yetim ve ihtiyaç sahibi 1000 çocuğu sünnet ettirdi.

BEM-BİR-SEN’ İN ŞEFKAT ELİ AFRİKA’ DA

BEM-BİR-SEN’ İN ŞEFKAT ELİ AFRİKA’ DA

BEM-BİR-SEN İstanbul 7 No’lu Şube, Uganda’da kimsesiz, yetim ve ihtiyaç sahibi 1000 çocuğu sünnet ettirdi. Sendika ayrıca misyonerlerin kuşatması altında olan bölgede 1500 adet Kur’an-ı Kerim dağıttı.

Yapmış olduğu sosyal sendikacılık çalışmaları ile alışılmışın çok dışında bir sendikacılık anlayışı olan BEM-BİR-SEN İstanbul 7 No’lu Şube örnek bir çalışmaya daha imza attı. Sendika Başkanı Niyazi Karakoç, İHYA-DER organizasyonunda SAĞLIK-SEN’den 5 kişilik bir gönüllü doktor eşliğinde Uganda Savunma Bakanı Abubakhar Odongo Jeje’ nin daveti üzerine Uganda’ ya gitti. Burada çeşitli temaslarda bulunan Karakoç ve beraberindeki ekip kimsesiz, yetim ve ihtiyaç sahibi 1000 çocuğu sünnet ettirirken; ayrıca misyonerlerin kuşatması altında olan bölgede 1500 adet Kur’an-ı Kerim dağıttı.

SAĞLIK-SEN üyesi tecrübeli doktorlar eşliğinde Soroti ve Busia şehirlerinde sünnet yapılan kimsesiz, yetim ve ihtiyaç sahibi çocuklara çeşitli oyuncaklar ve yardımlar verildi. Ayrıca Kenya ve Tanzanya’da yaşayan Somalili Müslümanlara da hizmet verildi. Bu arada aynı bölgede Hıristiyan olan ailelerin çocuklarından yine sünnet olmak isteyen 150 çocuk da sünnet ettirilerek ihtiyaçları karşılandı. Sünnet olanlar arasında yaklaşık 200 kişinin yaş ortalamasının 20 ile 45 yaş aralığında olması bölgenin böyle bir hizmete fazlasıyla ihtiyaç olduğunu gösterdi.

Uganda izlenimlerini anlatan Niyazi Karakoç, yerel halkla ilgili çarpıcı bilgiler verdi.

“BURADA DURUMLAR İÇLER ACISI”

Uganda’da gördükleri ve yaşadıkları ile sorumluluklarının daha da arttığını belirten Karakoç, Yıllarca İngiliz ve Fransız milletlerinin hep baskı ve zulmünü görmüş olan halk, Türkiye’den gelen beyaz insanların namaz kıldığını, çocuklarına ve kendilerine gösterilen sevgiyi görünce gözyaşlarına sahip olamadılar. Burada durumlar içler acısı. İlk defa zeytin gören İmam İbrahim gözyaşlarına hakim olamıyor ve bu heyecanını eşiyle paylaşıyor. Çocuklar ilk defa oyuncak bebek gördükleri için korkuyorlar. Onlarla futbol oynamak kendilerini çok mutlu etmiş. Hala inanamıyorlar bir beyaz insanın kendileri ile oyun oynadıklarına.”

BİLİNÇLİ OLARAK ÇOCUKLARA ‘AIDS’ BULAŞTIRILIYOR

“Burada 3 çocuktan biri aıds hastalığına yakalanmış durumda. Özellikle misyonerler tarafından bilinçli olarak bulaştırılıyor. Bunun sebebi de şu: Bu çocuklar çok acılar çekiyor. Misyonerler bu çocukların annelerine “çocuklarınızın acılarının dinmesini istiyorsanız şuraya gidin” diyerek kiliselere yönlendiriyorlar. Kiliseye giden bu çocukların ilaç tedavinin yapılabilmesi içinde ailelerinin Hristiyan olmaları şartı koşuluyor. Şayet bu kabul edilmezse çocuklar ölüme terk ediliyor.”

“BURADA KUR’AN-I KERİM YOK!”

Özellikle misyonerlerin kuşatması altında olan bölgede 1500 adet Kur’an-ı Kerim dağıttıklarını ifade eden Karakoç, “Dedelerinden kalma bir Kur’an-ı Kerim’ i sayfalara bölmüşler. 10 sayfa bir kabilede 15 sayfa bir kabilede 20 sayfa diğer kabilede ve ayda bir bu sayfalar el değiştiriyor. Böyle okuyorlar kitaplarını. İşte bu bölge de yoğun olarak Ku’an-ı Kerim dağıtımlarımız oldu. Yerel halkın memnuniyeti gözlerinden okunuyordu.”

POLİS ŞEFİ ŞİRAJİ: “TÜRKİYE’DEN GELECEK OLAN HER VATANDAŞIN CAN GÜVENLİĞİ BİZE EMANET”

Başkent Kampala polis şefi Bakaleke Siraji’ yi de ziyaret eden Şube Başkanı Niyazi Karakoç ve beraberindeki İHYA-DER Afrika Koordinatörü Nuh Doğan, INPA (International NGO Partner in Africa) ve sağlık ekibi yoğun ilgiyle karşılandı. Polis şefi Siraji; “Ülkemiz insanlarına yapmış olduğunuz yardımlardan dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz. Ülkenizden gelecek her vatandaşınızın can güvenliği bizlere emanet” dedi.

GENERAL JEJE: “BURADAKİ KARDEŞLERİNİZİ HEP HATIRLAYIN”

Uganda Savunma Bakanı General Abubakhar Odongo Jeje ise “Sizler umudumuzsunuz. Çok uzaklardan rahatınızdan geçip insanlarımıza yardım getiriyorsunuz. Sizlere müteşekkiriz. Allah bizleri kardeş yaptı. İslam kardeşlik, barış dini ve güzel bir din. Sizleri Allah için seviyoruz. Bizleri sakın unutmayın. İnsanlarımızı yalnız bırakmayın. Ülkemizin kapıları sizlere her zaman açık. Buradaki kardeşlerinizi hep hatırlayın” dedi.

KARAKOÇ’TAN SAVUNMA BAKANINA ANLAMLI HEDİYE!

BEM-BİR-SEN İstanbul 7No’lu Şube Başkanı Niyazi Karakoç Uganda Savunma Bakanı General Abubakhar Odongo Jeje’ye Ayet-el Kürsi ve Esma-ül Hüsna işlemeli hediyeler takdim etti. General Jeje; “Bu hediyeler benim için çok anlamlı. Mutluluğumu anlatacak kelime bulamıyorum. Bu güzel hediyeleri Bakanlıktaki ofisime gururla asacağım” diye konuştu.  

İnsani ve İslami bu 8 günlük organizasyon sonunda ise BEM-BİR-SEN İstanbul 7 No’lu Şube ve İHYA-DER yönetimi yerel halkın güven ve sevgisini kazanmanın mutluluğunu ve huzurunu yaşadı.

FOTO GALERİSİ İÇİN TIKLA

 

 

Güncelleme Tarihi: 05 Nisan 2015, 16:58
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ayşenaz Yaprak
Ayşenaz Yaprak - 8 yıl Önce

Allah yadım etsi onlara çocukluklarını güzelce yaşamaları için dua edelim.

SIRADAKİ HABER