Belediyeden Üniversiteli Öğrencilere Aşure Sürprizi

Zeytinburnu Belediyesi, Muharrem Ayı’nın bolluk, bereket ve güzelliklerini paylaşmak amacıyla ilçede eğitim gören yaklaşık 10 bin üniversiteli öğrenciye aşure ikram etti.

Belediyeden Üniversiteli Öğrencilere Aşure Sürprizi
 Belediyeden Üniversiteli Öğrencilere Aşure Sürprizi
Zeytinburnu Belediyesi, Muharrem Ayı’nın bolluk, bereket ve güzelliklerini paylaşmak amacıyla ilçede eğitim gören yaklaşık 10 bin üniversiteli öğrenciye aşure ikram etti. Evlerinden uzakta eğitimini sürdüren binlerce öğrenci belediye tarafından ikram edilen aşureyi afiyetle yedi.

Muharrem ayı dolayısıyla ilçedeki aşure ikramını sürdüren Zeytinburnu Belediyesi, Yeni Yüzyıl Üniversitesi öğrencilerine aşure ikram etti. Farklı branşlarda eğitim gören öğrenciler okula geldiklerinde aşure sürprizi ile karşılaştı. Evlerinden uzakta eğitimini sürdüren öğrenciler, aşureyi beğeniyle tüketirken yapılan ikramdan duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Yurtdışından eğitim amaçlı gelen öğrenciler de aşureyi tatma fırsatını yakaladı. İkramlarına aralıksız devam eden belediye yetkilileri gün boyunca İstinye Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Biruni Üniversitesi, Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi, Avrupa Meslek Yüksek Okulu ve Atatürk Öğrenci Yurdu'nun öğrencilerine aşure ikramı yaptı.

TAZE VE GÜNLÜK AŞURE İKRAMI

Muharrem Ayı sebebiyle Zeytinburnu’nda 50 bin kişilik aşure ikramı yapılacağını belirten Zeytinburnu Belediyesi Aşevi Müdürü Muhammet Güneş, "Zeytinburnu ilçemizin genelinde üniversiteler başta olmak üzere aşure ikramlarımız devam ediyor. Hastanelere, huzurevlerine, camilere ve üniversitelere olan ikramlarımızın yanı sıra ilçemizin en kalabalık noktalarına da stand kurup aşure ikram ediyoruz.” diye konuştu.

Cevizlibağ metrobüs durağı, Kazlıçeşme Marmaray durağı, Zeytinburnu Metro istasyonları, 58’inci Bulvar ve ana arterler de aşure ikramlarının yapıldığını belirten Muhammet Güneş, “Vatandaşlarımıza taze, günlük aşure ikram ediyoruz. Sağ olsun herkes ilgi gösteriyor. Vatandaşlarımız ve öğrencilerimiz hizmetten oldukça memnunlar. Aşurelerimiz günübirlik olarak hazırlanıyor. Gece aşurelerimizi kazanlarda kaynattıktan sonra paketleyip soğumasını bekliyoruz. Sabaha kadar soğuyan aşurelerimizi ilçemizin en yoğun noktalarında vatandaşlarımıza ikram ediyoruz.” diye konuştu.

AŞUREYİ GÖRÜNCE PERHİZİ BOZDU

Aşureyi görünce dayanamayıp diyeti bozan Yeni Yüzyıl Üniversitesi öğrencisi İsmail Adanalı, "Aşureyi çok seviyorum. O yüzden dayanamadım diyeti bozdum iki tane yedim. Evde de fırsat buldukça anneme yaptırıyorum ama bunun tadı bir başka olmuş. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Üniversitemizde şehir dışından gelen birçok Erasmus öğrencisi mevcut. Onlar da aşuremizden tattı ve hepsi çok memnun kaldı." dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109