AYGAD’TAN REKLAMCILIK EĞİTİMİ

Anadolu Yakası Gazeteciler Derneği (AYGAD) yerel gazete çalışanlarına yönelik bir reklam eğitim semineri gerçekleştirdi.

AYGAD’TAN REKLAMCILIK EĞİTİMİ
AYGAD’TAN REKLAMCILIK EĞİTİMİ

Anadolu Yakası Gazeteciler Derneği (AYGAD) yerel gazete çalışanlarına yönelik bir reklam eğitim semineri gerçekleştirdi.

Pendik Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin (PESİAD) konferans salonunda 20.03.2014 Pazartesi günü gerçekleştirilen eğitim seminerine yaklaşık 30 gazete mensubu katıldı.

Pendik Gazetesi Yazı İşleri Sorumlusu Metin Yazıcı’nın konuşmacı olduğu seminerde dinleyicilere; geri dönüşü gerçekleştiren reklam nasıl olmalı (doğru reklam), piyasa bilgisi, müşteri ilişkileri, satış teknikleri gibi; reklam dünyası ile ilgili temel konularda çarpıcı bilgiler aktarıldı.

Seminerde konuşmacı olan sektörün deneyimli isimlerinden Metin Yazıcı; “ Reklam görüşmelerinizde müşterilerinize asla gerçeğin dışında bir şey söylemeyin, ürününüzü abartmayın. Müşteriyi ‘saf’ yerine koyarsanız, o da sizi ‘saf dışı’ bırakır. Bizim reklam teklif ederken rolümüz, net örnekler vererek, müşterimizi en doğru ve en etkili reklama yönlendirmek olmalıdır” dedi.

Yazıcı konuşmasın da; “ Her işletmenin kira, personel maaşları, faturalar gibi olmazsa olmaz sabit giderleri mevcut. Ve bu giderler sürekli artış eğilimi gösteriyor. Dolayısıyla her işletme için temel esas, sabit giderleri karşılayacak ve kar elde edecek girdilere – yeni müşterilere - ulaşmaktır. Problemin çözümü için; masrafları kısmaya çalışmak yerine, girdileri – müşteri sayısını -  artırmanın yolunu bulmak gerekir. Bu da ancak, ‘ Bizimle aynı işi yapan bir çok firma mevcut. Müşteriler niçin firmamızı tercih etsinler?’ sorusuna cevap verebilecek kampanyalar üreterek ve bunu, reklam araçlarını kullanarak kısa zamanda müşteri potansiyellerine duyurarak olur.

Günümüzde, esnaf ve iş adamlarını müşteri potansiyelleri ile buluşturulacak en etkili iletişim araçları ise; internet siteleri, facebook sayfaları ile desteklenmiş yerel gazetelerdir” dedi.

Eğitim programı, seminerden sonra Gülistan Restaurant’ta verilen öğle yemeği ile tamamlandı. AYGAD Başkanı Ümit Kahyaoğlu yaptığı değerlendirmede; “ Kuruluşumuzdan bu yana dernek olarak öncelikle hassasiyet gösterdiğimiz konu, meslektaşlarımızın bilgi ve birikimini artıracak eğitim programları oldu. Daha önce gazetecilik ile ilgili gerçekleştirdiğimiz eğitim programımızı ‘reklamcılık’ konusundaki seminerimizle sürdürdük. Bu tür etkinliklerimizi devam ettireceğiz

Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2014, 09:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner110

banner109