Ataşehir'in kampanyası Küçük Emirhan'a Tekerlekli Sandalye Kazandırdı

Ataşehir'in kampanyası Küçük Emirhan'a Tekerlekli Sandalye Kazandırdı

Ataşehir'in kampanyası Küçük Emirhan'a Tekerlekli Sandalye Kazandırdı

Toplanan Onbinlerce Kapak, Küçük Emirhan'a Tekerlekli Sandalye Kazandırdı
Rize'nin Ardeşen ilçesinde eğitim ve öğretim hizmetlerini sürdüren Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu, katıldığı sosyal proje ile minik öğrencisini sevindirdi.

İstanbul Ataşehir Belediyesi tarafından 22 Nisan ile 30 Aralık tarihleri arasında başlatılan 'Ataşehir Tane Tane Kapak Topluyor, Adım Adım Engelleri Aşıyor' sosyal sorumluluk projesine katılan Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu idarecileri, öğretmenleri ve öğrencileriyle birlikte yeterli miktarda kapağı toplayarak tekerlekli sandalye almaya hak kazandı. Proje kapsamında, 250 kg kapak karşılığında bir tekerlekli sandalyenin verileceği taahhüt edilmişti.

Okul idaresi, başta Müdür Dursun Ali Sinanoğlu olmak üzere, tüm personel ve öğrenciler el ele vererek gerekli miktarda kapağı topladı. Proje kapsamında 500 kg ağırlığına ulaşan pet şişe kapakları, kuruma 2 adet tekerlekli sandalye kazandırdı.
Toplanan onbinlerce pet şişe kapağının, Ataşehir Belediyesi yetkililerine ulaştırılmasının hemen ardından, projeye katılım takdir belgesi ile birlikte tekerlekli sandalyeler okula gönderildi. Tekerlekli sandalyelerden biri, özürlü vatandaş Vahit Arslan'a ulaştırılmak üzere akrabasına teslim edilirken, diğer tekerlekli sandalye Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu 1-B sınıfı bedensel engelli öğrencisi Emirhan Yazıcı'nın kullanımına sunulmak üzere annesi Aliye Yazıcı'ya takdim edildi.
Küçük Emirhan'a tekerlekli sandalyesini aldıktan sonra sınıf arkadaşları tarafından okulun koridorlarında minik turlar düzenlendi. Mavi renkli tekerlekli sandalye küçük Emirhan'a sevinç kaynağı oldu.
Anne Aliye Yazıcı, sabah okula bırakıp, akşam almaya geldiği küçük Emirhan'ı, bundan sonra yeni tekerlekli sandalyesi ile taşıyacak.

İstanbul Ataşehir Belediyesi tarafından başlatılan kapak toplama projesi için azami çalışma gösteren Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Orhan Albaş, Ardeşen başta olmak üzere Pazar ve Fındıklı ilçelerindeki okulların ve konuya duyarlı esnafların kendilerine topladıkları binlerce pet şişe kapağı ile destek verdiklerini belirtti. Albaş, çevre kirliliğine sebebiyet veren pet şişe kapaklarının toplanarak, bedensel engelli öğrencilerinin yaşamını kolaylaştırmanın mutluluğunu birlikte yaşadığını dile getirdi.


Ataşehirliyiz Haberleri

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER